Merhabalar
Öncelikle boyum 1.78 dogum başlangıç kilom 107 idi.119kilo ile Normal vajinal dogum yaptım. İnanılmaz kaygılarla ilk gebeligime merhaba dedim. Çok şükür sıkıntısız bir 9 ayım geçti ha geldi ha gelecek derken 38h2g doldugunda tamda çatı muayenesi günümde sabah kalktgmda altıma kaçrmış gibi ıslandıgımı farkettim. Wcye gdip çamaşırımı degiştirsemde sızıntı şeklinde akıyordu birşeyler. Ama idrar mı degilmi ayırt edemedik okadar çok suyu seven ve içen biriyim ki idrarım da neredeyse şeffaf ayırt edemedik 😊 eşim afedersiniz çamaşırı giymeme yardım ederken “hala akıyor bu işiyor olmayasın gene “ diyerek takıldı hatta. Hamileligimde ara ara kaçırmalarım akıntılarm oldugundan aramızda bir geyik tabiki bu 😁 neyse sabah 10daki randevumuza gttk ultrasonda baktı suyun çok iyi dedi , doktor alttan muayene için çatala çıkarttgnd yine aşagı dogru bir sızıntı daha oldu ve orda evet suyun geliyor Duygucum dedi 😊 ama biraz tedirgindi kendisi normal dogum yönlendiricisidir ve suyun gelmesi demek maksimum 48saat demekti. Şansıma alttan muayenede açılmam 2cm di. ortada sancı falanda olmayınca 3seçenek sundu bana;
1- hastaneye yatışını yapalım gidişe göre hareket edelim (akışına bırakalım)
2-yine hastaneye yatış yapalım ama suni sancıyla dogumu başlatalım
3- ya da (ki bu kendisinin de benimsedigi düşünce ) eve git sancını biraz evde karşıla snra gel açılmalarını kontrol edelim, açılman olmazsa diger 2seçenege döneriz dedi.
Ben burda okuduklarımdan feyz alarak eve gitmeyi seçtim. Bebek gayet iyiydi ve doktorum sadece benden eve gidip uzanmamı duş alıp uyumamı istedi.
Buarada NST de az bir sancı çıkmıştı.
Saat 1 gibi eve geldigimde sancılar vurmaya başladı ama Adet agrısından farksızdı sıklaşmaya başladığında şu bir türlü anlamadıgım sancı sıklıgını süre tutarak takip edin olayını kavramıştım başta 15dakka bana nefes aldıran sancılar giderek 3-6 dakikaya düştü saat 16-16.30 civarı annem evin içindeki sessiz kovranışlarıma o koltuktan o koltuga çeşitli maymunsal pozisyonlarıma squatımsı acayip duruşlarımdan tırsıp hadi kalkın ben dayanamam artık gidioz dedi. Bana kalsa daha duralım ya açılmam yoksa diyip duruyordum. (Not : bu arada öğlen geldigimde Meryem ana otumu annem sagolsun bildigi duaları okuyup suya koymuştu bende bir çay kaşıgı içmiştim) velhasıl kelam 4saatin sonunda doktorumuzu aradık ve hastaneye yatışımız yapıldı.ebeler mi gaza getirdi bilmiyorum ama sürekli aferim sana açılman süper 7cm olmuşsun az sabrek gelicek bebek dediler ve odama geçtim. Yaklaşık birbuçuk saat odamda sancı çektim. Son yarımsaat dakikada 1e düşen sancılarm belimi dogrultmadı ebelerin gösterdigi hareketi yapıp ıkınma hissini karşılıyordum. Sancı denilen şey aslında en şiddetli adet sancısının enüst seviye kabızlık agrısıyla birleşmesinden ibaretmiş...o yarım saat ne çektiysem çektim sadece orda canm yandı anneme annem sen bizi nası dogurdun diye feryat edip iç çekmeye başladım allahın adı ve dualar hep agzımda...
Sesli bi şekilde sancı vurdugunda ben dogurucam! Dedim hatta bi ara
“Her agrı Anormaldir ama bu dogum agrısı normalliğin işareti “bunu çekmelisin duygu diye bagırarak ıkınıyordum.. ablam ben her sancıyla karşılaştıgımda boncuk boncuk agladı... inanılmaz duygusal biraz komik hallerim...
Snra afedersiniz kakam gelr gibi olnca ebe baktı cocugun kafası yaklaşmış hemen doktorum ve eneler dogumhaneye geçtik yaklaşık 6 ıkınmada doktorumun inanılmaz gazıyla ve motivesiyle dogumum tamamlandı. Kucagıma verdiler sapsarı bir oglan 💪🏼3935 gr 53 cm ! 🙏🏼 mükemmel bir rahatlamışlık. Kesi dediginiz şey benim Basurum olmasına ragmen hiç hissetmedigim ve dogum sırasında en az aklınıza gelen şey oluyor. rabbim sancıları resmen mükemmel bir matematikle ayarlamış, hem size nefes aldırıyor. Hemde bebegin bir an önce dış dünyaya kavuşması için onu düşünerek sizi zorluyor.
Ama çok açık net dogumhanedeki çatalda çektigim sancı nedense hiç koymadı. Doktorun sürekli ve birfiil elle alttan muayenesi sancılarımı çekilebilir kılıyordu. Perina masajı gibi birşeydi. Yani dogum diyince sadece odada geçirdigim yarım saat aklıma geliyor. Dogumhane süreci çok rahat geçti. Sonra sı mı klasik söz... kuş gibisiniz. Sabah çıktım hastaneden yalnz bebegmde kanuyuşmazlıgına baglı sarılık var mış. Yogun bakımda gözetimde olacak kuş gibi sıcacık insan inanamıyor benim mi benden mi diye bakıp duruyorsunuz... ben hepinize allah kolaylık ve sabır versin diyorum. En hayırlı haliyle geçsin hamilelikleriniz vedogumlarınız... dogumun hertürlüsü kutsal ... buda benim minik hikayem YALNIZ allah rızası için bebegim UZAY ALP e bir dua gönderin hemen iyileşsin yavrum... şuan herşey önemsiz acılar dertler unutuldu bitti artık “ o “ var “ onun iyiliği “var... sağlıcakla kalın...