Badembebe Hala aynı şeyi söylüyorum. Ameliyat olan kişi yarım insan oluyor,eksiliyor,engelli oluyor vb anlamında demedim ben. Lütfen bütünü okuyup iyice anlayıp yazın. Söylediğim şeyde herhangi bir yanlışlık yok. Arkadaş demiş ki normal doğum olmazsa bebeğin hakkına girerim! Ben de buna istinaden sezaryen doğumda da bıçak altına yatıyorsun, yarım bir beden oluyorsun, anne için çok önemli riskleri var dedim. Yani sanki vajinal doğum Allah katında kutsal,sezaryen doğumun en ufak güçlüğü yok da anne keyfiyete göre seçiyor gibi konuşulduğunu düşündüm.
Buna istinaden birçok zorluğu olduğunu dile getirdim. En başta ben kendim sezaryen doğum yapacağım nasip olursa. Bebeğim ters, plasenta rahimde. Ben bu durumda ne yapabilirim?
Yorumlarda da dikkat ederseniz normal doğum yapmak herkese nasip olmaz, herkes yapamaz vb yazmışlar. Bence bana değil bu hassasiyeti onlara gösterin. Benim yarım beden olma misalime takılmak yerine arkadaşlarla normal doğumun kutsiyeti hakkında konuşun. Sezaryen doğum da kolay değil! Prenseslik olarak görmeyin! anlamlarını çıkarmaları için yazdım, sezaryenden korkmaları için değil.
Tepkim aslında sadece arkadaşa da değil etrafımda o kadar insan var ki bu şekilde düşünen… Yani kendimden pay piçerek konuşuyorum. Bebeğim ters! Düz olsa rahim ağzı kapalı! Yani normal doğum yapmam için bebeğin geleceği yol tıkalı. Ben bu durumda ne yapabilirim ki? Allah katında bana vajinal doğum yapmak nasip olmadı diye mi düşünmem lazım? Ne yaptım da bana nasip olmadı? mı demem gerekir.
Bana kalırsa vajinal doğumun da sezaryen doğumun da yeri aynı. Çünkü ikisinde de ciddi acılar çekiliyor, ciddi sorunlar yaşanabiliyor. Keşke herkesin bünyesi el verse, çatısı uygun olsa, bebeği düz olsa, kordonu dolanmasa, plasentası posteriör olsa da rahat rahat doğum yapsa.
Ben şimdi korkuyorum. Bir kere bile ameliyat olmadım. Sürüm gelecek mi gelmeyecek mi? Bıçak altına yatmak beni ürkütüyor ama doğum korkusu yok. Yani istediğim yarım beden derken kastettiğim şey sakat kalma vb durumu değil. Sezaryen doğumun da kendine has olan zorlukları. Sezaryen olacak her kadın da zaten araştırıp okuyup gitsin. Evet bazı insanlar bir günde bazısı bir yılda iyileşiyor ama bazıları da iki sene ya da daha fazla geçmesine rağmen ameliyat ağrısını yıllarca hissedebiliyor. Sizlerin örneği gibi benim de var. Annem! Üç yıl boyunca ameliyat yeri ağrımış. 4,950 gram olarak beni sezaryen doğurmuş. Komşum! İki sene önce sezaryen doğum yaptı ve hala ağır bir şeyler taşıyamıyor! Kastettiğim şey bunlardı. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Sezaryen doğum da kolay değil yani. Allah katında yeri var yok orasını ben bilemem.