(Merhaba sevgili anneler ve anne adaylari hikayemi 3 asamada anlattim hangisi size hitap ediyorsa o bolumu okuyabilirsiniz 🙈)
Dogum oncesi seruvenim 🌸
Hep hayalimdi hamile kalmak ve bir evlat sahibi olmak.. Cok sukur rabbim aratmadan nasip etti. Adetime 5 gun kala bebisimi ogrendim, henuz 3 haftalikti. Ilk birkac hafta hafif mide sikayetleri yasadim 61 kilo ile basladigim surecin 4. ayinda 57 kiloya dustum🙈 30. Haftada doktorum bebegimin makat durdugunu ve cok guzel yerlestigini, donmeyecegini dusundugunu soyledi. Dogal dogum yasamak istedigim icin o hafta doktorun dedigine cok aldiris etmedim henuz 30. Haftaydi ve donme ihtimali yuksekti. 32, 34 ve 36. Haftalara geldigimde durum hala ayniydi bende artik inancimi yitirmistim🙈 doktorum her ihtimale karsi bi sezeryan gunu planlayalim dedi, makat gelis oldugu icin 38. Hafta alalim dedi, dogum gunumde olmasini istedim 38+2 ye anlastik. O hafta nst ye girdim ve sancim cikti doktorum 2 gune 1 takip etmek istedigini soyledi. Her gittigimde sancim cikiyodu hem nst de hem ultrasonda gozukuyordu ve bebis artik kanala oturmus bagdas kurmus kimildamiyordu + acikligim olusmaya baslamisti 🙈 gelmesi yakindi, sezeryan gunumuzu one cekmek zorunda kaldik 37+3 icin anlastik. (Biraz erken oldugunu dusundugum icin bi miktar panik ve endise yaptim. Bosunaymis🙈) Aklimda ne kadar soru isareti varsa doktorum hepsini cevapladi sagolsun. Planli sezeryan olunca sanki cocugumu zorla icimden cekip cikarcaz gibime geliyordu o yuzden Allahim biraz dogum belirtileri yasayim diye dua ettim🙊 doguma 2 gun kala sancilarimi hissediyordum bu bana yetti 🙈
Doğum 🌸
23.05.2020 cumartesi gunu sabah 7de yatisim yapildi. Serum takildi, nst baglandi, damar yolu acildi onlugumu giydim ve beklemeye basladim.. saat 9:30 da ameliyathaneye alindim, ekip birbirini tanidigi icin gayet dogal bi ortam vardi bende cok sakindim guzel bir uyum sagladik, epiduralim takildi uyustuktan sonra sondam takildi ve baslandi. Anestezi doktoru basimdan hic ayrilmadi surekli nasilsin diye sordu. Saat 9:52 de pamuk oglum dunyaya geldi, cicilerini giydirip, ilk kontrollerini yapip yanagima getirdiler mis kokulumu 😌 Bebisi giydirirlerken yana dogru dönüp baktım o sirada mide bulantisi oldu istemsizce ogurmeye baslayinca hemen bi ilac yaptilar 1 dk icinde ogurmem gecti 🙈 Sonra odamiza cikardilar yavrumu bende 15 - 20 dk. sonra yanina ciktim. Epidural takilirken soylenilenleri harfiyen uyguladim, ameliyat sirasindada his vardi ama aci yoktu 🙈
Dogum sonrasi 🌸
Doktorum, ameliyathane ekibi, hemsireler herkes tebrik etti ameliyat esnasindaki sakin durusumdan dolayi. (Genel olarakta sakin bi yapim var aci esigim yuksektir + merakimdan oturu surekli sezeryan sureciyle ilgili hikayeler okuyup videolar izliyordum, cocuk gelisimi mezunu oldugum icin biraz bilgiyede sahiptim. Bu yuzden ne zaman ne yapilcagini biliyodum ve hic panik yapmadan kendimi olaylarin akisina biraktim🙈)
*Sizlere nacizane tavsiyem rahat olun, ne yasarsaniz yasayin sonucta yavrunuza kavusacaginizi dusunun. Kotu hikayeleri, korkunc gorselleri hafizanizdan silin. Sezeryanla ilgili olumsuz yorum yapanlara kulak asmayin.
*61 kg ile basladigim hamileligimin son gunu 67 kgdım. Sadece gobusum cikmisti simdi o da kalmadi 🙈
*Bebisim 3170 gr - 50 cm dogdu. Cok sukur sagligi yerinde.
- Ilk gun epiduralim takiliydi bir agri butonu vardi saatte 1 kere basip agri kesici alabiliyordum.
*Rahmimde kanama olusmasin ve bir an once toparlansin diye bi masaj yaptilar. Bu surecte canimi acitan tek sey o oldu, onuda kolayca atlattik cok sukur.
*Hastaneye yatmadan evvel Meryem Ana otumu sifa niyetine suya koydum, ameliyat bitene kadar baya acilmis. Doktorum rahmin bir an once toparlanmasi gerektigini soyleyince otu hemen sudan cikardik. Bir dahaki kontrole geldiginde cok guzel ve hizlica toplandigini soyledi 🙈 otta bu sirada kapanmisti.
*Refakatci olarak 1 kisi aliyolardi, annem yanimda kaldi esim yanimiza gelip gidebildi.
*Gaz cikarana kadar corba, komposto ve yogurt verdiler. Gaz cikinca normal yemegim geldi. Anestezi doktoru kahve icebilirsin dedi yanimda goturdugum sade nescafe + bitter cikolatalari tukettim. Cok sukur bas agrim olmadi.
*Ilk ayaga kalkista cok zorlanmadim, hemsire dalga gecti hatta sen bizim kolumuza girme biz sana girelim istersen diye 🙈
*Hersey inanmakta ve duada bitiyor bence. Basaracagima iyi olacagima inandim hep, besmelesiz bir is yapmadim, duami eksik etmedim. Rabbim en buyuk yardimcim oldu, sonrasinda esim, annem, kardesim.❤
*Doktorumla 18. Haftamda tanistim iyi ki yollarimiz kesismis, iyi ki ona guvenmisim. Ne o beni uzdu, ne ben onu.❤
*Ameliyat sonrasi 2. gun aksam son doz agri kesicimi aldiktan sonra taburcu oldum. Simdi yuvamizdayiz, antibiyotik ve agri kesici aliyorum. Ufak tefek acilar oluyor ama onlarda tuzu biberi artik. 🙊
*Gogsum icin Lansinoh kullaniyorum ve Allah silikon gogus ucu koruyucuyu bulan uretenden razi olsun her gun dua ediyorum yoksa zorlanirdim cunku ilk gunden yara oldu 🙈😄
*Ankara Vm Medical Park Kecioren hastanesinde gecirdim sureci, doktorum Sevgi hoca ❤
*Geriye donup baktigimda gulumseyerek hatirlayacagim bir dogum anım oldu, dilerim ki herkes benim gibi atlatsin ve bende bu iyi hallerimi her anda yasamaya devam edeyim. 🌸
Rabbim hepimizin yardimcisi olsun..
Kerem’in annesi 🙋♀️👩👦