Kızlar siğil hakkında bişey olmaz yorumlarına istinaden cevap vermek istedim. Bende siğil vardı 10 yıl oldu yaktıralı, şimdi yine çıktı. O zamanki doktorum siğil bir kere bulaştımı hayatın boyunca kalır seninle tekrarlama ihtimalı düşük risk olsada var dedi ve şuan yine iki tane siğil çıktı biri göbek altımda biri de kasık-bacak üstlerde rahime yakın bile değil ama şuanki takipli olduğum doktor siğilin geçse bile yaktırsan bile bunun smear e benzer bir testi varmış o bölgede gözle görülmeyen lezyonların hala olup olmadığına bakıyormuş bu testi yaptırıp sonuç negatif çıkarsa normal doğum yapabilirsin bunada hiç gerek yok hamilelikte onaylamadığımız bir test türü dedi. Ben normal doğumu çok istiyodum sezeryan beni aşırı korkutuyo her gece rüyalarımda onunla uğraşıyorum maalesef. Herkesin bünyesi bir değil ama 10 yıl sonra tekrarlayan siğil 3 ay sonra çok rahat tekrarlar bu arada bildiğim kadarıyla benim doğumum esnasında annemdede varmış sanırım bu şekilde bulaşmış olabilirmiş dr böyle dedi. Gittiğim hastanede normal doğum ve sezeryan arasında 500 tl fark var ve doktorun şuan gerek yok dediği test doğum ücretinin 2 katı. Yani maddi yönden çıkar sağlamaya çalıştığını düşünmüyorum. En güzel normal doğum tabii ama bu tarz vajinal enfeksiyonlar maalesef bizlerin kararına değil doktorun bilgisine dayalı devam ediyor ve hangi doktora sorduysam hepsi sezeryan dedi bence bu konusa devletteki doktorunuza diretin sezeryan için bebekte nasıl risklere yol açıyor çok bilgim olmasada zararlı olabileceğini düşünüyorum uzun vadede