Sinem266 Merhaba heyecanla bebeklerini kucağına alacagı günü bekleyen güzel anneler . 1 ay önce yavruma kavusma hikayemi kısaca sizinle paylaşmak istedim. 21 Nisan sabah 5 te uyurken içimden pıt diye bi ses geldiğini farkettim 39. Haftada oldugumdan bugun yarın dogum olacak diye bekliyordum zaten tetikte. Sonra bir ıslaklık oldu tuvaletimi yapmadıgımı anladım cunku istemsizce akan bir suydu. Lavaboya gittim baktım şeffaf bir su yavas yavas sızıntı seklinde akıyor bi ara durdu sonra yeniden basladı anladım ki kızım artık bize kavuşmak istiyor. O ana kadar nasıl doguracagım ben diye korkarken aksine o kadar sakinlemiştim ki.. biraz bekledim sonra eşim ne oldu diye sorunca dogumun basladıgını ama bir panik yapmaması gerktiğini bir süre evde durmak istediğmi söyledim. Hamileleğim cok ama cok sorunlu gecti ilk haftalarda baslayan düşük tehtidinden plasenta previadan tutunda trombosit düşüklüğünden(kanım pıhtılaşmıyordu ve kan kaybımın cok olmasından korkuluyordu) gebelik sekerine erken dogum olacak korkusuna kadar neredeyse 9 aydır karantinadaydım sürekli evde yatmaktaydım bu karantina o yüzden cok koymadı neysee..🙂 8.30 a kadar evde bekledik dusumu aldım esyalarımk kontrol ettim kahvaltımı yaptım eşim gidelim artık dedi senin durumun riskli beklemeyelim dedi ben de beklemek istemedim o sözünden sonra .Hiç kasılmam olmadan suni sancı vereceklerini bilerek arstırma hastanesinin yolunu tuttuk . 9 da yatırdılar beni doktor kagıt imzalattı hayati tehlikeme karsı. Önceliğimiz annenin hayatı dedi o sözünden sonra eşimle vedalaşmak için kapının onune cıkıp helallik istedim biraz korkuyla ağlayarak ayrıldım yanından. Hamilelik boyunca psikolojim yıpranmıstı doktorun da bunları söylemesiyle dayanamadım eşimi arkamda bırakıp odaya gectim . Hayallerimde özel hastanede yapmak vardı acıbademe gittim 30. Haftama kdar ama durumumun altından kalkamayacagını ima eden doktora güvenip orda devam edemezdim. Bir basıma 12ye kadar bekledim asistan doktorlar gelip acıklıgıma baktı 2cm acıklıkla gittim 12 de 3 cm olmustu suni sancı verdiler . Yarım saat içinde sancılar basladı kendi sancılarımı cekmeyi cok isterdim eşim yanımda olsun elimi tutsun cok isterdim 😞 o anlar gecmek bilmedi basımda 6 asistan dktor sırayla eldiven takıp acıklıgıma baktılar 15 dk da yarım saatte bir. Sonra saatte bir gelip sekerimi ölçen bir hemşire hanım parmak uclarımı delik deşik oldu ama sancılardan dolayı bi süre sonra onları duymaz oldum. Gecen saatleri ne siz sorun ne ben söyliim nasıl gecti.. Saat 21:00 gibi artık ameliyathaneye aldılar karsımda bekleyen 6 asistan doktor hepsi bana bakıyor 3 erkek 3 kadın.. bir yandan güvende hissediyorken bi yandan da garip bi cekingenlik devam ediyordu. E oksitosin de 6 çift göz sana bakarken kolay kolay salgılanmıyor🙈 uzun uğraslar sonucu ıkınmayı beceremeyen ben birazcık kesi ile bebeğime kavustum sükürler olsun. Tabi o sırada bebeği görmedi gözüm neden kestin kanımı durduramaycaksın simdi diye doktora söyleniyorum azar da gecikmedi tabi🙈 ama gec bile kaldı kesi yapmakta . Bebeğim enfeksiyon kapmıstı bile .2 gün yatışımız oldu bebeğim anne sütü alamadan 2 gün sonra taburcu olacagımı zannettiğim saatte bana siz gidebilirisnz deyip bebeğimin bikaç gün kalacagını söylediklerinde kucagım boş eve gideceğimi öğrendiğimde cok zordu ve beraberinde kızımı görmeden gecen 5 gün😞 ama her karanlıgın sonu aydınlık değil mi rabbim her zorlukla bir kolaylık sunuyor evde sütümü sagıp her gün hastaneye gittim yoğun bakıma sokmayacaklarını bildiğim halde her gittiğimde sansımı denedim göstermediler ama şuan bebeğim koynumda .. rabbim herkese hayırlı kolay doğumlar nasip etsin hepiniz saglıkla kucagınıza alın ve zorlandıgınızı düşündüğünüzde aklınızın ucundan geceyim ♥️
Deletedmom225 Sinem266 Öncelikle Allah bağışlasın . Zor bir doğum olmuş ama sonunda yavrunuza kavuşmuşsınuz 😊 Ama doğumda etrafınızda o kadar doktorun olması hiç iyi olmamış ve bence onlar doktor değil di staj yapan doktor adaylarıydı. Öyle sırayla gelip açıklığınıza bakmaları da hiç hoş olmamış o ağrıyla bide sizin başınızda durup sizi daha çok strese sokmuşlar . Doğum da da mahremiyet vardır tabiki erkek doktora karşı değilim zorunda kalsam erkek doktora giderim doğum için ama orda onlar öğrenme aşamasında olan staj yapan doktor adaylarıydı . Ve resmen sizin üzerinizden açılmaya bakmayı öğrenmeye çalışıyorlardı . Bende 3buçuk yıl önce doğum yaptım hiçte öyle etrafımda 6doktor yoktu 2tane vardı arada gelip bakıyorlardı doğum başlayınca doktorumu çağırdılar zaten
Sedakrkmz Sinem266 çok çok geçmiş olsun ilk ve son ayrılığınız olur inşallah 🤲 Allah analı babalı büyütsün sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur umarım 🙏
Aylaninannesi Sinem266 Merhaba Allah hep iyi günler göstersin. 🌸 Yazdıklarını okurken hiç erkek doktor, mahremiyet falan gelmedi aklıma. Böyle yorumlar yapılmasını da saçma buluyorum. Böyle yorum gelirse takılmayın. Sağlıklı olun her daim , sevgiyle 🌺
Esilamiram Sinem266 Allah analı babalı büyütsün inşallah. Hayırlı olsun evlâdım tekrar ayrılık yaşarmasın Rabbim. Zor geçmiş ama sağlıkla kavuşmuşsun. Hangi hastanedeydi acaba bnde devlette yapcm da aratirmada😏😰
Sinem266 Deletedmom225 kötü bir zamanda doğum yaptım proflar kabul etmedi bu sürecte bastan takipte değildim diye. Sehir hastanesine gittim orda da bastan takipte olmadıgımdan salgın sürecinde kabul edilmedim .arastırma hastanesine yönlendirdiler Mecburen asistan doktorlar yaptı bende farkındaydım basıma geleceklerin ama büyük konustum basıma geldi erkek doktorların krsısında doğum nasıl yapıyorlar demiştim 😑 hayırlısı her seyin
Yelizmsl Sinem266 Allah sana büyük sabır versin canım herşeyin güzel olsun bebeğin sağlıklı olsun gerisi önemli değil ❤️🙏
Sinem266 Aylaninannesi teşekkür ederim Kutsal bir durumdan dolayı orda oldugumdan içim rahat mahremiyet diyen arkadas ya da oyle düşünenlerin kendi görüşü tabi. Herkesin doğumu gönlünce olsun 🙂♥️♥️
Rukiyesevgili Sinem266 rabbim bütün bu zorlukların kolaylığını size yaşatır inşallah sağlıkla büyütün inşallah 🙂
Gmznz-0202 Sinem266 allah analı babalı büyütsün inşlh ıuzjn ömürler versin canım trombosit kaçtı senin benimde öle bi sorunum varda doğumdan sonra sıkıntı olmadı dimi
Sinem266 Naznaz Gmznz-0202 amin cnm dogumdayken ben eşimden kanını alıp ayrıstırmıslar trpmbositleri bana verdiler normal dogum yaptım kesi attılar o yüzden damardan verdiler onu. Benim korktugum gibi bi durum olmadı sükür 50 nin altında değilse korkmana gerek yok
Wonderanne Sinem266 Allah bağışlasın hayırlı uğurlu güzel uzun bir ömrü olsun hayırlı bir evlat olsun InsaAllah 😍🤩
Eliz01 Allah bağışlasın canım bu kadar neden olumsuz konuştular benim de marjinal prensi var düşün doktoruma araştırmaya gideyim mi dedim kendisi özel klinik de hayır sadece kanama riski var oda risk sadece ….normal doğumu düşünüyor normal deneyecez sen strss yapma diyo ama bu form da bütün plesnta previa olanlar çok olumsuz sizin hangi çeşitliydi?3 çeşit var ya ….
Sinem266 Eliz01 canım bana ayrıntılıda var dendi sonrasında plesanta yukarı cıkmıs omzunun yanındaydı bebeğin. Sorun teşlil etmedi baslarda uzun süre yattım ama erken dogum olmasın diye. Benim asıl sorunum gebelik şekeri ve trombositti
Fatmaaltin Sinem266 allah bağışlasın rabbim analı babalı büyütsün 🙏 bide biseyi merak ettim neden kanınız durmicak acaba bi rahatsizliginizmi var
Sinem266 Fatmaaltin hamileliktile birlikte trombosit değerlerim düştü kanı pıhtılşatıran degerler bu sebeple eşimden trombosit alıp kanı ayrıstırıp ben dogumdayken takviye yapıldı👍🏼
Senemgltkn Sinem266 gözünüz aydın. Rabbim size evladınıza sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah 🙏🏼