Mrb anneler anne adayları. 😊😇Evet bende Hep klasik cümle ile başlayacagım evet. Bunu yazacagım günü hep bekledim sabırsızlıkla. Acaba benim hikayem ne olacak die. Burda coook okudum dogum hikayeleri. Hep normal dogum okudum sezeryan hic okumadım hic aklımda dahi de yoktu. Neyse uzatmadan hemen anlatayım 😊 03.05.20 pazar günü sabah saat 06.30 da acısı asla tarif edemeyecegm bsey beni zıplattı yatakdan kendimi ayakda buldum. Ben gaz sıkışması sandım hemen lavobaya kostum. 30 40sn kdr sürdü gecti dedim gaz bu. Snra geri girdim yataga uyudum. Tam 07.05 de bidaha uyandırdı ben her gözümü açtıgımda direk saate baktıgım için aklımdan gitmiyor😂 yine koştum lavobaya. Baktım hafif kanlı su geliyor ama az . Anladımki bugün o gün 😂 eşimi uyandırdım bebek bugün gelicek diye. Ben baştan beri sancımı evde çekme taraftarıydım suyum falan gelmezse öyle karar almıstım. Snra dakika tutmaya başladım düzensiz 12 dk bi 15 dk bi 20 dk bi falandı. Saat 11 e kdr evde dolandım. sancı girdimi çıkana kdr ben bseyler sıkıyordum bagırmamak için . Tarifsiz bir sancı. Ama dayanılmayacak gibi de degil. 20 30 sn giriyor o gecene kdr okudugum sureler vardı sürekli onları tekrarladım. Ve meryem ana otunu suya koydurdum kuzenime .. Saat 11 oldu benim sancılar 4 dk düştü. Evden çıkmadan sıcak su ile dus aldım.Hadi gidelim artık.dedim . Sancım girsin çksın hemen çıkalım ki dısarda bagırmayım😂 eşim eşyaları indirdi önden snra geldi beni aldı gittik direk kadın doguma. Dr. Muane etti 9cm açıklık direk doguma alıyoruz dedi. Beni apar topar üzerimi giydirdiler çatal a aldılar ama ben ıkınamadım bebek inmedi aşagı. 2 3saat suni verdiler ve ayakda yürüttüler çömelip ıkınmamı istediler. Ama o iki saat baya zor bi süreç oldu bana. Sancı girdimi beni benden alıyordu.😯😕 Ebeler iyidi sadece ıkınmam gerektigini yani baska çarem olmadıgunı belirttiler sürekli. Ben sezeryan bile istedim sancıdan. Ama kesinlkle dayanılmayacak bsey degil. Snra son bi kontrolden snra çatal a aldılar 1 dk sürdü sürmedi dogması. İki ıkınmamla hemşirenin karnıma basması ile bebegim 14.15 de dogdu. Sesini duydum cok aglamadı direk yüzüne baktım o an anlatılmaz ya . Yaşanılması gereken bi duygu. Sonra dikişler falan o süreç hic önemsizdi. Dogdu ya bitti şükür saglıklı geldi yavrum😇 15 dk sürdü dikişlerim falanda. Bebegimi yan tarafmda giydirdiler bizi odaya aldılar suan 20günlüğüz 😇😊 Allah a çok şükür Bin Şükür. Rabbim herkesi kolay kurtarsın bir avazdayı cok iyi anladım bir avazda kurtarsın 😊 aşagıya okudugum sureleri yazayım ben faydalarını cok gördüğümü düşünüyorum. İlk dogumum olmasına ragmen hızlı açılmam oldu.Ben dogurduysam herkes yapar. Evet acı ama geciyor heleki bebegine baktınmı acını bile unutuyosun😊😍 Saglıklı mutlu günlrr diliyorum 😊😇
(*Min Eyyi Şey’in Halakahu
Allah onu Hangi şeyden Yarattı
*Min Nutfetin Halakahu FeKadderahu
Bir damladan yarattı onu snrada ona kader tayin etti
*Summes Sebile Yesserahu(genelde bunu söyledim dogumda sancı çekerken)
Sonra yolu ona kolaylastırdı)
*RabbiyesirVelaTuassirRabbiTemim Bil Hayr(sürekli söyledim )
*ElemNeşrah(evde sancımı çekerken sürekli bu sureyi açtım tekrar yapan bitane sürekli tekrarladı)
Meryem ana otunu tavsiye ederm . Rabbim herkese kolay dogumlar nasip etsin. 🤗Sorularınız olursa yazın 😊