Deniz8731 Arkadaşlar merhaba. Ben 36+5 haftalik oldum. 35. Haftamda yavaştan squatlara basladim. Sizler neler yapiyosunuz?? Ve squatlari gunde kaçar tane yapiyosunuz?? Fazlasının zararı olur mu ki acaba?
Pankek Deniz8731 Ben 30’dan sonra başladım. Günde 10’a yakın yapıyorum. Normalde bek eğilip yerden bir şey almıyorum. 34+2 oldum. Ama eğer alacaksam da squat yaparak eğiliyorum. Sabah uyanınca yapmayın ya da çok hareketsizken. Hem kasları yoruyor hem dizleri. Doğru olmuyor. Onun dışında fırsat buldukça da çömelebilirsiniz yerden bir şey almak için. Pelvisi iyice açmak lazım
DilekBodurr Deniz8731 31 deyim ben de mi başlasam acaba. Normalde yerden bi şey alacağım zaman çömelip alıyorum eğilmek yerine belki faydası olur diye 😅
Uos Deniz8731 doktorum 24. Haftada başlattı 10 la başladık sürekli artirmami dayanabildigim kadar yapmami hatta belirli bir süre sonra ağırlıkla yapmami istedi 27. Hafta olduk ben hala 10 yapiyorum o ayrı 🙈
Deniz8731 Pankek Aa 10 tane mi diyosunn.. Ben sabah 20 tane, aksam 20 tane yapiyodum. Malum virus olaylarindan dolayi yuruyuse felan cikamiyorum. Evde de genelde hareketsizim. O yuzden 20 şer tane yapiyim dedim ama fazla mi ki bu?
Pankek Deniz8731 Bacakların ağrımıyorsa yap bence. Yani ne yapsan yanına kar. Pelvisin Açıldığını hissediyor musun yaparken ?
SeHer1909 Deniz8731 bende öyle yapıyorum 29 haftayız. Bazen yürüyüş sonrası 20 bazen çok oturunca açma germe yapıyorum en son yine 20 squat. orta sehpam sağolsun bir de kapı kolu 😀 ordan destek alıp bacaklarımı yana doğru acıyorum falan
Deniz8731 Pankek Valla canım ilk gebeligim oldugu için o tarz seyleri hic anlamiyorum gibi ben :) Squat yaparken alt tarafta bi ayrıklık hissediyorum tabi ama bu pelvis acilmasini hissetmek mi demek oluyo onu bilmiyorum :)
Deniz8731 Gamzedngdn Canım squat için önce bi doktorundan onay alman gerekiyo diye biliyorum. Çûnkü squata baslamak için bebeğin dönmüş olması gerekiyomus. Yani baş geliş pozisyonunda olması gerekiyomus. Bunu doktorun ultrasonda baktgnda görür zaten. Dönmüşse baslayabilirsin.
Deniz8731 SeHer1909 O zmn sende benim gibi sabah aksam toplam 50 tane yapiyosun heralde yaklasik dimi :) iyice hamlasmisim ben. O yuzden ilk gunler biraz bacagim agridi ama simdi agrisi azaldi gibi.
Gamzedngdn Deniz8731 28 haftadan beri baş geliş benim kızım normal doğum için herşeyin olağan gittiğini söylüyor doktorum çatı muayenesi dışında
SeHer1909 Deniz8731 evet evet hatta bir ara bacaklarımı acıyorum sehpada dedim ya fazla yapmısım 2 gün iç bacagım hamlamış 😀 ama pelvik kasları için çok iyi 😇 ya o kadar spor yapıyorum ediyorum ama nulasık makinası alt katı boşaltırken kasıgım cok ağrıyo bıraktm eşime o görevi de niye böyle ki eğil kalk süpür sil sıkıntı yok da canım sıkılıyor ağırlaşmayı kabullenmiyorum 😀
Deniz8731 Gamzedngdn O zmn sende basla istersen canim. Squatin cok faydali oldugunu soyledi benim doktorum. Catı muayenende ne gibi bi sknti oldu? Ben hala olmadim da. Ondan merak ettim
Gamzedngdn Deniz8731 bi sıkıntı değil kuzum henüz bende olmadım ondan dedim çatım uygun mu değil mi onu bilmiyorum henüz manasında öyle dedim 36 haftada gidicem o zaman bakar belki 😁
Deniz8731 Gamzedngdn Hee tmm cnm :) Ben 36 da gittim kontrole ama bakmadi bana doktor. 38 de bakcam dedi çatıya. Sana da nst te sancın ckmazsa bakmaz heralde.
DilekBodurr Deniz8731 evet evet kesinlikle ben hareket ettikçe bebeğim de hareketleniyor mutlu oluyor sanki 😊
Gamzedngdn Deniz8731 çarşamba günü nstye grdim doktor her şey yolunda dedi. Ama iki gündür tam göbeğimin ortasında toplanıyor kızım ve o gerginlik geçene kadar nefesim sıkılıyor nerdeyse bu sancı mı ne bilmiyorum
Deniz8731 Uos Oo sen baya erken baslamissin :) Benim doktorum daha yeni söyledi. Önceden bisey denmeyince de ben kendi basima karar verip yapmaya korktum yapmadim hic :)