Babyyinlovee canım ben 20 gün önce doğum yaptım. Kendi sancımla yaptım doğumumu. Son ıkınma evreme kadar annem ve eşim yanımdaydı. Ikınmalar başlayınca çıkardılar. Refakatçi olarak da annem kaldı. Dikişlerim çoktu oturamıyordum. Bebeği tek başıma tutamıyordum. Bebek aç, memeyi tutmaya çabalıyor, çabaladıkça yay gibi geriliyordu. Haliyle emzirmede bile yardıma ihtiyaç duydum. İştahı çok sütüm de az olunca iş daha da zorlaştı. Dikişlerim makata yakın imiş. Bu nedenle ishal yada kabız olmayım diye sadece serumla beslendim ve 4 gün hastanede kaldık. Özel odada kaldığımız için akşamları eşim geliyodu güzel vakitler geçiriyoduk. Demem o ki normal doğum yapmama rağmen aynı gün ceylan gibi sekemedim 😁 böyle hayal etmemiştim. Onun için hayal değil tüm ihtimalleri düşünmek lazım. Eşim Allah razı olsun tuvalete götürüp getirdi pedimi değişmeme yardım etti bebekle de ilgilendi ama annenin veya tecrübelinin yapacağı çok şey var. Annem bana o kadar iyi baktı ki hastaneden çıkmadan karnım inmişti yavaş yavaş kendi başıma iş görebilir hale gelmiştim duşumu bile aldırdı. 20 yaşından küçük kardeşim vardı bu nedenle annemi 1 günlüğüne eve gönderdik eşim kaldı. Gece kalkamadı mesela koltukta uyudu kaldı. Uyandırıyorum sayıklar gibi hiç yardımı olmadı ne kadar yorgunsa artık 😄 mama takviyesi başlamışlardı, mama saati geldi hemşire odasına git söyle mamayı getirsinler diyorum gidip istemeye çekiniyor 🤦🏻♀️ Elinin altında dönebilecek biri gerekiyor, bir süreden sonra isteyip tarif edeceğime kendim yaparım diyosun. Ve o kadar yorgun ve uykusuzken bir de verimli yardım alamayınca geriliyorsun. Neyse sabahına annem eli yüreğinde geldi görevi teslim aldı ve aynı gün sarılık başladı bebeğimde. Bir gece de ışına aldılar. Yani eş anne veya tecrübeli kadar olamaz. Evet yardım eder ama bi vakitten sonra pilleri bitiyor yürek tüketiyo sadece 😂 karar senin canım.