Edos Ramazan basladigi hafta 35 haftalik oluyorum ki ac susuz nasil birakicam cocugumu Rabbim görüyor sebebimizi tutamicam ben. Ille tutucam diyen varsa engel olamayiz tabiki ama fikrimce tutulmasa daha iyi olabilir😊☺
edagokhan Hafizeevik tutma tabiki . içindeki cocuga işkence ettikten sonra sevap işlemiş olmuyosunki. o çocugu aç özellikle susuz bırakmaya hakkın yok.
mucizembenimmm Demir cnm hamileler için tutmak zorunlu değil çünkü her gebe bir olamıyo bazısı rahatsız olabiliyo ama kaza etmek şartıyla tutulmayabilir yani tamamen muaf diye bişey yok ramazanda değilde sonrasında kaza edilir
Demir mucizembenimmm Elbette sonrasında kaza her durum için var.Ama benim dediğim kuranda “hamileler tutamaz,ya da tutmayabilir” şeklinde ayet yok.Hani bizlerde hayatımızı sadece ayet ve hadislere göre yönlendiriyoruz ya o bakımdan dedim.Arkadaşların dediği gibi hamilelere farz değil gibi bir durum söz konusu değil.Ama tabi ki herkesin kendi tercihi🤗
mucizembenimmm Demir ayette açık açık geçmiyo zaten ama tefsirlerde bunla ilgili açıklama bulabilirsiniz ayrıca bu konuyla ilgili hadis var yani eğer gücümüz yeterse tutmamız bizim için daha hayırlı kuranda da oruç ayetinden sonra Allah kimseye gücünün yettiğinden fazlasını yüklemez. Diye geçiyor Sadece size değil yanlış anlamayın diğer arkadaşlarında belki kafasında soru işareti olabilir acaba tutsam mı tutmasam mı tutamazsam günah mı işlemiş olurum diye düşünenler varsa bilgilendirme olur birbirimize faydamız olursa ne mutlu
Aysenurtsr Sevap isleyecegim diye karnimizda ki bebegi ac susuz birakmak yanlis birsey. Kontrollere gittigimizde suyumuza bakiyorlar. Saatlerce ac susuz kalip dogmamis bebege eziyet edemem sahsen. Tutmayacagim, tutulma taraftarida degilim.
SevDin Gönül isterki orucumuzu tutalım ama onca saat aç susuz hamile bir insan dayanabilirmi hadi dayandı diyelim bebeğe zararı olmazmı hele bu yaz aylarında kaç saat susuz kalmak bilemedim yani
deletedmom24 Hafizeevik günde 3 litre su içmeniz gerekiyor bu uzun bi süreç bebeği ve kendinizi susuz bırakıp ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Dinen de muafsınız zaten özel durumunuzdan ötürü.
Edirefp Hafizeevik Ramazan’da 27 28 haftalık oluyorum asla tutup çocuğumun vebaline giremem yazık günah değilmi bizden besleniyor o yavrular. Bunun sorulması bile hata nasıl içiniz el veriyor saatlerce doğmamış çocuğunuzu susuz bırakmaya. Dinimiz bu konuda zaten bizleri zorlamıyor siz niye diretiyorsunuz
Handemehmet Hafizeevik tutmamalısınız zaten dinen de mazeretiniz var daha sonradan kazasını yapabılırsınız. Hatta allah korusun bebeğe zarar gelrise daha büyük bir günaha girmiş olursunuz