Cansu-27 Benim eşim eskiden bir kolakolikti. Yani bağımlı gibiYdi, bir oturuşta 2,5 litreyi içerdi. Nişanlılık, evlilik derken biraz azalttı. Ama bu seferde 2,5 litre değil, 1,5 litre içiyor. Safra kesesinde taş, çamur çıktı (gebelikte de safra kesesi taşına dikkat),biraz daha azalttı. Bir ara kutu ile aldım ki bir kutu içsin bıraksın diye. Olmadı. Ice tea falan denedi ki o da masum değil. Şekeri, aroması hepsi zararlı.
En sonunda Torku’nun Sıkma üzüm suyunu keşfettik. Kola almadı, her gün 1 bardak ondan içiyor. Baktım iyi oldu, kola eve 10 günde bir giriyor ancak, hemen aradım Torku’yu toptancısından koli koli aldım koydum eve. Çok şükür baya kurtulduk.
Kola yerine daha sağlıklı bir alternatif bulursanız işiniz daha kolay olur bence.
İçindeki Asit(karbonhidrat), kafein, şeker ve aroma bebeğiniz için hiç iyi değil. Hiç savunulacak bir tarafı yok. Benim hamilelikte canım çekmeye başladı. Eşim içerse bir yudum ondan içiyorum. Geçen çok canım çekti, rüyalarıma girdi, yarım bardaktan az asidi kaçmış kola içtim. Ama kontrol şart