Evet ben de artık doğum hikayemi yazıyorum çok şükür. Uzun olabilir şimdiden özür diliyorum 🤭🙏🏼 13haftalık erken doğum ve 1 kimyasal gebelik sonrasında hamile olduğumu öğrendim ve dünyalar tekrar bizim oldu. Hamileliğim 33.haftaya kadar o kadar güzel geçti ki. Oğlum beni asla zorlamadı. 32+3te uçak yolculuğu yaptım mecbur kaldığım için. O günden sorma oğlumda değişiklik olduğunu hissettim ve 33.haftada doktora gittim bir de ne görelim nstde sancı. Doktor yatış verdi ve ciğer geliştirici yapıldı. Ve ertesi gün taburcu oldum. Kontroller devam etti. 34+6 haftada tekrar kontrole gittiğimde 33te 2400 gram olan oğlum 34+6 da 3600 olmuştu doktor da biz de şok olduk. Doktor dikkat et dedi ve eve yolladı 35+5te tekrar kontrole gittiğimde oğlumun kalp atışları zayıftı bunu ebeye söylediğimde yok sesi kıstım sana öyle geliyor dedi. Doktora indiğimde doktor bebeğin kalp atışları zayıf seni böyle gönderemem dedi ve düzelmese acil sezaryene alacaktı. Çok şükür düzeldi bizim kontroller gün aşırı olacak dedi doktor. Ve buna gerek kalmadan o gece benim suyum gitti 🤷🏻♀️ Acil hastaneye gittik sancılarım başladı ama ben dayanamıyorum. Sezaryene alınmamı istedim ve aldılar. Oğlum 4050 gram 52cm doğdu. Buraya kadar herşey iyidi ama doğumdan 3 gün sonra oğlum sarılık oldu hastaneden 2 gece yattık. Tam o iyileşti dedik bu sefer benim doğum sırasında dayanamıyorum dediğim ağrılar tekrar başladı. Meğerse benim safra kesemde sorun varmış. Çok şükür tedavi oldum şimdi ikimiz de iyiyiz. Hatta şuan oğlum koynumda mışıl mışıl uyuyor 😍 rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu ❤️ Doğumu bekleyenlere de hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah 🙏🏼🤲🏻🥰❤️
Tavsiyelerim var kızlar 🙏🏼
ilki hamile kalmadan önce ya da hamieyseniz mutlaka dahiliyeciye görünün ve herşeyin yolunda olduğundan emin olun yoksa benim gibi ağrı çekmeyin.
- Bebeğe ilk 1 haftada olsa mama vermeyi ihmal etmeyin sarılık olmasın diye.
- Bebeğinizle ilgili aklınıza ne takılırsa onun üstüne gidin kimseyi dinlemeyin. Çünkü ben ne zaman sorun olduğunu hissetsem öyle çıktı.
Sormak istediğiniz bişey olursa sorun kızlar seve seve cevap veririm. Rabbim hakkımızda en hayırlısını nasip etsin inşallah 🤲🏻 Darısı başınıza kızlar 🥰😘😘 hakkınızı helal edin çok uzun oldu ❤️