aniii
Ben kimseye yaptır veya yaptırma diyemem. Bu yorumumdan sonrada kimse benimle tartışmayada girmesin cunku herkesin kararı kendine☺️☺️ Ama ben uzun araştırmalar yaptım. internetten okudum araştırdım, burdan cok post okudum, sağlık ocağında ki hemşire ile uzunca konuştum,, asi yapmis ve yapmamis arkadaşlarımla konuştum oda yetmedi, doktor arkadaslarimla konuştum ve sonuc esimle birlikte yaptırmamaya karar verdik. Cunku herkes doktorlarda dahi yaptirsanda olur yaptırmasında olur dediler. Bizde kar/zararını düşündük ve yaptırmadık. Faydasından çok zararın olduğuna kanaatine vardım.Yaptıranların çoğu agri sizi cekiyor yanı soruna cevap verecek olursam rahatsızlanman normal, hafif bi ateşte normal, ama sıtma titreme üşüme gibi rahatsizliklar bana enfeksiyon gibi geldi bunun içinde doktorunla mutlaka görüşmelisin.
Yani bu yan etkiler İlk dozda olmasada 2. cok dozda mutlaka bi etkisini gösteriyor genelikte . Zaten asi bir dozla bitmiyor en az 3 doz vurulman gerekiyor, doğumdan sonrada vurulman gerekiyor, gerçekten saglam aşılanmak istiyorsan ondan sonra gerek görülürse 4 ondan sonra yine gerek görürlerse toplam 5 doz vuruluyor🌸 Geçmiş olsun ama doktoruna mutlaka bi ulaş.🌸🌸