Merveee6
Aynı durumu bende yaşadım… ilk Bebeğim 9 hafta da bir anda ödem oluştu. Baş ve sırt bölümü tamamen ödem içinde idi artı ense kalınlığımız 3 üsttünde idi. Hemen yan odada perinatoloji dr. Aradı Cihat şen Allah razı olsun hemen aldı. Evet bebek ödem içinde idi ve ense kalınlığı 3.4 önce korkmayalım bu haftalarda olur dedi iki testti bekleyelim dedi ama bana her şeyi anlattı olabilecekleri down, edward, bebeğin kalbi ilk günden beri 124 ile başladı ve birdaha hiç üsttünü görmedik. İki li testte kadar çok dr gezdim ve tekrar aynı dr. 2.li girtim evet bebek tamamen ödem su içinde ve ense kalınlığı yükselmiş 5.1 kalp kapakçıkları ve odalar olusmamıs derken kalp ve mide ters yerde çok şey tabi ben o an inanamadım bebek dwon ve kalp anomanileri var aslında ilk günden beri kromozom yapısı bozuk dediler. Tam 12 de gördü hepsi aynı şeyi söyledi iki farklı yerde 2.li test yaptırdık ve hep aynı şeyler.
Evet down hiç kalbime şüphe düşürmedim ama bebeğimin kalbinde sıkıntı var dedim ve oradan sınandım.
14 haftada kordonsentez yaptırdım. Kromozomlar temiz geldi şükür ama kalp atışlarımızda artık zorlanıyorduk. 15 haftada kalbi durdu ve normal doğum yolu ile bebeği doğurdum. Aldır dediler ama aldırmadım, dinlemedim kendimi rikse attım ama o seçimi de bebeğime bıraktım. Tabi Rabbim ne verirse hayırlısı dedim. Ve seçimi bana bırakma dedim dualarımda.
Kesinlikle başka dr. Görünmelisin ama oldu ki sorunlar devam artık Rabbimden hayırlısını beklemekten baska bir gelmiyor insanın elinden evet çok zor ama öyle işte. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. 🙏🙏🙏🙏