Kızlar merhabalar. Aslında doğum hikayesi yazmayacak uygulamayı silecektim fakat ben buradan çok şey öğrendim ciddi anlamda. Belki benden de ilham alan ya da bir şeyler öğrenenen olur. Hamileligim genel anlamda güzel geçti. İlk 3 ay halsizlik ve ağızda garip bir tat yemeklerden tat alamama durumu hariç çok şükür bir sıkıntı olmadi. Üç aydan sonra yürüyüş, evde yoga ve leslie yapmaya başladım duzenli sayilir. Ancak son 2 ay koronadan dolay evdeydim ve leslie ve yoga yapabildim 36 dan sonra plates topu hareketlerine basladim. 37+6 da doktor kontrolum vardı herşey yolunda haftaya alttan muayene yapalım dedi. Bebek zaten 36da dönmüştü.2 gün sonra 38+1 de 1.5 saatte bir sanciyla tuvalete kalktim. Tuvalete girince geçiyordu zaten bebekte son gunlerde agirlasmisti normal dedim. Zaten uyuyamamistim rahatlatayım diye dusa gireyim dedim öncesinde son kontrol genital bölgemi temizledim. Öğlen 1 den sonra düzensiz kasılmalar başladı. Açıkçası ben bıçak saplanır gibi sancılar bekliyordum ama bildiginiz kasılma oluyor ve en fazla 3 dk suruyor düzenli olmaya başladıkça 1 dk sürüyor. İlk gebelik olduğu için yalancı sancıdır diye düşündüm o ara arkadaslarima yazdım yalancı da olsa doğum yakın gibi dediler. Sabahtan itibarende camasirima cok acik pembe sivi lekeler geliyordu ilk nisan olmasına ihtimal vermedim kıvamlı ve belirgin değildi. Esime söyledim sancilari emin değilim ama normalde değil dedim, simdi olmasa da gece muhtemelen hastaneye gideriz dedim.
Hastane cantasina eksikleri ekledik. Bende kabizlik ve hemoroid var eşimle konuşmuştuk zaten sancilar baslayinca kayısı hosafi yapalım diye hem hastanede süt gelmesini kolaylaştırır hem bagirsaklarıma iyi gelir, yaptık. Saat 17 den sonra sancılar 5 dk bire duştü. Bu arada kasılma prog kullandim tavsiye ederim. Kasılma aralarında plates topu hareketlerini ve squat yaptım. Hastaneye erken gitmek istemiyordum bir de sancilar bana hafif gibi geldiği için boşuna suni sancı fln almak istemiyordum. Esime yürüyüşe çıkalım dedim. Eşim de hastaneye gidelim acilma vs az ise geri döneriz yada yakınlarda yürürüz dedi. Kabul etmemiştim ki son kasılma çok şiddetli olana kadar🙈 bide sancılar bazen 3 dk da bezen 4 dk da geliyordu artık. Hastane 25 dk uzaklıkta çıktık yola. Muayene oldum 5cm açıklık vardı. Yatış verdi Eşimle dışarda yürüyüp gelmek istedim açılma yarıyı geçmiş basınç çok iyi hastanedede yürüyebilirsin dediler tamam dedim. 20.02 yatış yaptık nstye taktılar 15 dk. 20.35 ebe geldi muayene etti 7-8 cm acilma cok iyi dedi lavman istedim yaptılar. Ebe duşa girmeni istiyorum yarım saat beline,karnına ve kasiklarına su tut kasları rahatlatir dedi girdim çıktım. 09.35 tekrar muayene 9-10 cm yaklaşık tam acilma dedi eli hala asagida sancı geldikçe ıkın dedi 2. İkinmaya sanırım suyum geldi. Çok güzel seni şimdi 5dk nstye baglicam sonra doğumhaneye gececegiz dedi. Nst normal ama sancilar belki 30sn düştü ve daha şiddetli. Ayakta gitmek istedim izin vermediler o sandalyeye oturmak benim için çok zordu. Sancı geçince oturdum. 21.45 doğumhaneye giris 21.55 te doğum gerceklesti. Sanırım 5 sancı da fln ikininca geldi. Çatala çıkınca sonda yaptı iğne batması gibiydi. Sondan bir önceki ikinmada yapamadigimi söyledim oysa bebek gelmiş ve doktor saçlarına dokunuyorum dedi. Ebe tamam yapamıyorsan ben biraz karnına bastiracagim dedi ve sonraki ikinmada bebegim geldi. İnanın bastırmayi hiç hissetmedim bile.benim için çok ani ve hızlı bir doğum oldu doğum ani hariç sancilarim çok kolaydi umarım hepinizin sancilari öyle olur🙏 Her sey yolunda gidince virüsten dolayı nerdeyse 12 sãat sonra taburcu olduk.
Gelelim önerilere:
-Bir gün önce hem 8 bin adım, hem yoga hem de plates topu hareketlerinı yapmıştım son zamanlarda agirlasma olduğu için az yapabiliyordum ama o gün hepsini yapmistim bence vücut direncimi artırıp sancilarim iyi geldi.
-36 dan sonra düzensiz 37 den sonra nerdeyse her gün perine masajı yaptım doktora doğumdan sonra direkt dikişleri sordum🙈 kesi atti acımadı ama hissetmiştim küçük bir kesi 5 dikiş atmış ve bebek gelirken üstü biraz yırtmış 2 dikisler üstte var. Peren yapmasan daha çok olurdu dedi.
- Kasılma geldiğinde comelerek ve ayaklar yerde köpek pozisyonunda karsiladim. Özellikle köpek pozisyan ağır kasilmalarda çok rahatlattı.
-hemoroidim evet artmıştı ama şu an 10 gün geçti 5 gündür düzenli tuvalete çıkıyorum ve çok kuculduler. Dogumdan sonraki ilk tuvalette çok korkuyordum bir yandan dikisler bir yandan ikinma sürekli osmolak kullandim 2 gun sonra wc ye çıktım ve çok rahat çıktım. İnanın dikişleri zorlamiyor tuvalet doktor bana demişti ama inanmamistim🙈
- hastanede hasta bezi verdiler biraz onla durduktan sonra depend taktım ebe içine hasta bezi koyabilecegimi şöyle di öyle yaptım çok rahat oldu. Eve geçince depende devam ettim ama emiciligini çok iyi bulmadım hasta bezi olmasa hastanedeki kanamayı tolere edebilir miydi bilemiyorum. Birde sürekli yaş hissettiriyor hoşuma gitmedi sanırım 3 gün sonra normal ped kullanmaya başladım.
- Bebegim 2.5 kilo doğdu küçük biliyorum ama çok tatli🙈 emmesi çok kuvvetli hic bir sıkıntısı yok çok şükür. Son ultrasonda 2885gr çıkıyordu yani yine ultrasona guvenmeyin.
- Kızlar son olarak doğum yapıyorsun ama göbek yine ayni🙈 biliyorsunuz büyükler sürekli karnını sar derler ben ilk 2 gun yapamadım dikisler baski olacağından çok korktum. 3. Gün termal korse sardim bunun darlıgi kendin ayarlayabiliyorsun cırt cirtli. Baktım cidden topluyor kendimi daha iyi hissediyorum 2 gun kullandim. Sonra termal olduğu için aşırı terleyiyordu rahatsız etti. Annem çarşaf sarmayı teklif etti çok sıkı olmadi. Esim eczaneden doğum sonrası toparlayıp bant almış. O da termal gibi cırt cirtli kendiniz ayarlıyorsunuz. Onu da taktım ama göbeğim yine içinde serbest faydasız olduğunu düşünerek iade ettim. Bende öncesinde Yamuna korse vardı çok memnundum ama dikisler olduğu için acıtır sandım onu denedim en son yoksa sadece arkası balenli cırt cirtli doğum sonrası korselerden alacaktım. Yamuna beni çok iyi hissettirdi emzirmeden kaynaklı sırtımın ağrısını çok hafifletti daha doğrusu arıyormuş korseyi takip rahatlayınca anladim🙈 ilk gün yarim saat takabildim. Şu an 12. Gün ve emzirirken hariç 6 saat fln takabiliyorum ve acayip toparladi hiç karnım yok gibi ve şu ana7 kilo verdim doğumla birlikte. Bunda korsenin etkisi büyük.