Gzd123 benim de detaylıya gittiğimde öğrendiklerimden biriydi bu; benim bebeğimin ventriküllerinde de sınırda büyüme vardı kontrol altında tutmsmız lazım bu ödemi takip etmemiz lazm nüyümemeli dedi. Hafif ventrikülomegali demişti hatta oeta 10 mmyi geçince oluyor. Daha da bğyürse Allah’ım korusun hidrosefaliye dönüşüyor. doğduktan somra şant vs takılıypr ödem boşaltmak için ameliyat vs. Ama içini rahatlatacak nişey söyleyeyim sana. 28. Haftadan sonra küçülmege başlıyormuş genel olarak, perinatologların söylediğine göre. Öyle de oldu şükür. Orta venteikülomegali sınırına kdr dayandık biz. 7 mm iken 10mm kadar büyüdü. Sonra 2 ay koronadan dolayı gidemedim kontrole vs. 2 ay sonra gittim rabbime şükürler olsun 8 mm gerilemiş biri nir diğeri ise 7 mm gerilemiş. Benim aynı anda detaylıda bacak kemiği yani fl denilen kemik(femur) 2 hafta gerideydi. Bir ekstra olarak da koedonu 3 damarlı olması gerekirken 2 damarlıydı bebeğimin. Yami tek arter tek vendi.. Şuan 35 haftalığız şükür kilosu haftasıyla aynı, bacagındaki 2 haftalık fark açılmadı hala 2 hafta olarak duruyor. Ödemi geriledi.
He bide ek bilgi olarak beyinseki döemin fazlalığı hidrosefali veya spina bifidayı işaret edermiş, son gittiğimde spina bifida yüzünden de bakıldı omurgasına vs. Ama pozisyonu izin vermediği için tam bakamadı. Hafta içi kontrolüm var tekrar gideceğim, inşallah spina bifida da değildir de derin bir oh çekerim. Hakkını helal et uzun oldu biraz..