aydaslan66 Tecrübeli anneler eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var iki farklı doktora göründüm biri iğnenin ilk gebelikte gerekmediğini ikinci gebelikte yapılması gerektiğini söylerken diğeri ilk gebelikte de zorunlu olduğunu söyledi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bu durumu yaşayan var mı? (İlk hamileliğim)
Elizzz aydaslan66 canim ben dün oldum hamilelogimin basindan beri her ay kan veriyordum. Dünde hastaneye gittigimde doktorum igneni yaptirabilirsin dedi 29 +6 haftaligim devlete gidiyorum bu arada. Ilk gebelikte bir sıkınti olusmuyor demisti bana doktorum ama her ihtimale karsi yapilmasi gerekiyor senin kanin bebege gecerse sorun olur demisti pek birsey anlamadim doktorum ne derse onu yaptim.
K1996 aydaslan66 benim bildiğim ilkte csnım yengemle amcamında öyle uyuşmazlık vardı ilk cocukta iğne vuruldular
Yarim_Kilo_Kiyma aydaslan66 Eşim ile bizim de var kan uyuşmazlığımız , eğer bir aksilik, kanama vs. Olmas ise 7. Ayda vurulacak dedi. Benimde ilk gebeliğim, ama bebek annenin kan grubunu alırsa Allah’ın izniyle sıkıntı olmuyor.
aydaslan66 Elizzz yani internette eğer bebek babanın kan grubunu aldıysa benim kanım bebeğe iletilmeye başlayınca zehirlenme olacağı söyleniyor fakat ilk gebelik olduğu için bebeğe ulaşana kadar doğum gerçekleşmiş olacağından ilk bebek için problem teşkil etmediği yazıyor bilemedim bende ayrıca özele gidiyorum aşırı uçuk fiyatlardan bahsediliyor
Elizzz aydaslan66 evet canim ayni seyleri devletteki doktorumda dedi bana ama sen kendi kan grubunun bebegine gecmeyeginin garantisini bilebilir misin ? Kan uyismazligi bence onemli bir durum. Devlet bedava yapıyor ozellerde cok pahali bence o kadaar para verme devlette o test icin randevu al onlar kan tahliline gore asini yapiyorlar bosu bosuna ozele para verme
mrvky34 Ilk bebekte sorun yok ama igne oneriyorlar. Ben ilkte de ikincidede vuruldum. Dogumdan sonra sariligi agir geciriyolar. Ona dikkat etmek lazim
aydaslan66 mrvky34 ay allahım korusun inşallah bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirler yine de tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim
aydaslan66 Elizzz doğru söylüyorsun canım zaten bebeğe herhangi bir zararı yokmuş iğnenin inşallah sağlıkla kucağımıza alırız
Elizzz aydaslan66 yok canim ben sali gunu oldum. Once muayene ediyorlar sonra dosya falan aciyorlar. Yatisin yapılıyor igne ozel eczaneden geldi onu bekledim sadece kalcadan yapiyorlar zaten anlamiyosun bile. Aşıdan 15 dakila sonra doktor tekrar geldi muayene etti sonra ciktim.
Elizzz aydaslan66 bebegi etkileyen bir asi degil olsa yaparlarmi hic bebegimiz icin yaptirmak zorundayiz 😌
aydaslan66 Elizzz tekrar kontrole vs gittin mi iğnenin yan etkisi falan yok değil mi Deletedmom399 iğne diyince insanın içibir tuhaf oluyor ne bileyim kimyasal ya sonuçta bilemedim bir an
Eliiffisikk Canim bizde de var doktorum bana da ilk gebelikte gerekli olmadığını söylemişti fakat ben kanama yaşadığım için iğne vurundum yani ilk gebelikte genel de iğne vurunmuyor
Deletedmom399 aydaslan66 canim zaten ilk gebelikte yapılan iğne ikinci hamileliği korumak için yapılıyor bir nevi. Bazı doktorlar gerek duymuyor ama riske atmak yerine ben vurdururdum sanırım. Zararlı bisey değil sonuçta.
aydaslan66 Elizzz tekrar kontrole vs gittin mi iğnenin yan etkisi falan yok değil mi Deletedmom399 iğne diyince insanın içibir tuhaf oluyor ne bileyim kimyasal ya sonuçta bilemedim bir an Kutame_51 nasıl 8 haftalık yani tekrarlanabilen bir durum mu bu
Edauysun Kızlar bunu hepimiz mi yaptırmalıyız 28 e girdim çagıran eden yok beni yoksa nikahta verdigimiz eşlerle kan sonuclarına göremi yapılıyor?
Elizzz Edauysun senin kan grubun negatif esininki pozitif se kan uyusmazliginiz oluyor bunu doktora sen söylüyorsun yani doktor zaten aoruyor esinin kan grubu ne diye. Ona göre takibe alıyorlar benim doktorum kanaman olursa hemen yaoariz demisti ama cok şükür olmadi . Kanaman vs.olmazsa 28.haftada ignenei yapariz demisti öylede oldu.
Prensesim2018 aydaslan66 bende ayni sorun vardi ben isvecte dogum yaptim ve orda kan uyusmazlig vardi esimle o yizden yapildi 28 inci haftada ve dogumdan sonra 72 saat icinde yani yaptirman lazim cok onemli
Kutame_51 aydaslan66 benimde ilk gebelik canım mutlaka doktor dediyse iğneyi yaptır benim doktorum sorun olmazsa 27.haftada vurcam demişti ama benim 21 haftalıkken kananam oldu yatisim yapıldı iğneden sonra kanamam durdu sonra 32.haftada tekrar kanamam oldu ignenin etkisi 8 hafta oluyor dedi doktorum 32.haftada tekrar vuruldum şimdi 39+5 olduk doktor dediyse ihmal etme ilk hamileliktede olabiliyor sorun