Pcos varsa denilen kürlerin çoğunun faydadan cok zararı olur. Çünkü içerisinde aşırı sekerli meyveler, yine şekerden oluşan bal ve pekmez gibi gıdalar var. Bunların doğal olması bir seyi değiştirmiyor.
Bitki kürlerine de güvenmiyorum. Evet etken maddesi faydalıdır belki ama bunun dozaji öyle cay kasigi corba kasigi ile ayarlanacak kadar basit degil ki. Ayrica hayit icip yumurtlama gorurken ayni zamanda sınırda olan prolaktin tsh ini fırlatan insanlar da var. Ha prolaktini ve tsh i cok düşük biri vardir etkilenmemistir ve gebe kalmıştır. Ama önemli olan kişinin bünyesi. Bir baskasinin şifasi olan sizin facianız olabilir Allah korusun. Ve inanın tiroitle ugrasmak cok daha zor.
Pcos ile insülin direnci genelde paralel ilerliyor.
Ben pcosu um. Duzenli olarak her adetin 20. Günü ovülasyon görüyorum. Doktor tavsiyesi ile yumurta kalitemi artirmak icin inositol kullaniyorum. Aslinda insulin direncime iyi geliyor. Bu da dogal olarak pcosa fayda sagliyor. Pcos un hamile kalmak kadar gebeligi devam ettirebilmek icin de bir risk taşıdığını düşük yaptıktan sonra farkettim. Cunku bu hastaligin altinda yatan sebep aslinda cok ciddi bir endokrin problem olabiliyor. Insulin direnci de bunlardan biri.
Velhasil hayat tarzini degistirmek, spor yaparak metabolizmayi hızlandirip varsa fazla kiloyu vermek, stresten uzaklasmak, sebze yemekleri özellikle zeytinyagli, salata, protein ve glisemik indeksi düşük kaliteli karbonhidrat alimi, bol su icmek cok daha faydali ve kalici yarar sagliyor. Ve tabii doktor önerisinde ilc ya da takviyeler. Ben inositolden cok memnun kaldim. Aclik krizim, dalgali ruh halim gitti. Yumurtlamayi siddetli hissediyorum.
Tüm bunlardan önce bazen 40 50 gün arası regl görürken suan dongumu 35 36 gune düşürebildim. Bu da gösteriyor ki yumurtam öncesinden daha erken olgunlasip catliyor.Gebelik ne zaman olur artik Allah bilir ben koyverdim.