Herkese merhaba 18 haftalik hamileyim bi kızım olacak biz isim düşünürken kaynanam etraftakiler annesinin ismini koyuyo siz isim arıyosunuz dedi kaynanamın adı sultan çok kötü bi isim değil aslında ama sadece ilk çocuğum ve neden karışılıyo diye kötü hissediyorum eşim mecbur degilsin istemiyosan koymayiz diyo ama onun da gönlü var gibi bi yandan kırmak istemiyorum bi yandan da neden mecbur bırakıldım ki diyorum sizce ne yapmalıyım?
Ah şu isim meselesi
hifaninannesii Duymamazlıktan gel
hifaninannesii mecbur bırakılmamışsın ki canım eşin koymak zorunda değilsin demişse başka kimsenin ne dediği önemli değil ve bence de koyma
hifaninannesii Ya hiç gönlü var felan diye düşünme. Anlamıyorum ne oluyor kendi ismleri konulunca en sinir olduğum şey. Kesinlikle koymayınnnn bir ömür taşıyacak çocuk ismini. Gönlü kırılmasın diye çocuğunuz kaynanın isminizi taşımasın. Ayrıca sultan güzel bir isim de değil bence daha güzel anlamlı siZinde içinize sinen bir isim olmalı🤗
hifaninannesii doğru söylüyorsun anne bende annemin adını düşünüyordum deseydiniz. O zaman ne gerek var kızım istediğinizi koyun derlerdi. Erkek anneleri kendilerine hak görüyor bu isim meselesini
nedense.
hifaninannesii Canım sonuçta bu senin bebeğin ve de ilk bebeğinmiş. Elbette ki isim koymakta yalnızca yetkili kişi bence sen ve eşinsin. Etraftakiler, aile bireyleri fikir sunabilir ancak diretme/dayatma/emrivaki yoluyla bu işlerin yapılması hiç hoş değil. Yerinde olsam duymazlıktan gelir veya direk bu benim ilk bebeğim isim konusunda de hassasım kendi içime sinen bir isim koymak istiyorum diye güzellikle söylerdim.
Canım sultanı ikinci isim olarak koyabilirsin eğer koymayı düşünürsen.benim bazı duyupta hoşuma gidenler var.
Hafsa Sultan
Merve Sultan gibi..
Aydeniz09 ben de anlamıyorum gerçekten🤦hamileliğimın başında böyle postlar görüyodum nasıl karışılır filan diyodum da başıma geldi allahtan eşim anlayışlı yoksa çıldırırdım
Sırf kayınvalidem laf soktuğu için koymazdım 🙄 bir de sultan nedir? Daha güzel isimler vardır aklında eminim. Kulaklarını tıka boş ver
hifaninannesii su koyabilirsin :)
Nesslihan anne tarafım da fena olmaz filan diyo ama sanki osmanli dönemine aitmis gibi geliyo bana bazen de eşimin de gönlü var neden olmasın diyorumbu yüzden fikir almak istedim zaten
hifaninannesii şu isim koyma mevzularını anlamıyorum ya senin ismini koysa ne koymasa ne bu konuda kendimi sanslı hissediyrm kaynanam arkadas gibidir her zaman der ben kendi cocuklarma koyamadım anne babası koyması gerekiyor diye hiçte karısmadı eşimde zaten hiç zorlamadı isim konusunda sende duymamazlıktan gel eşin zorlamıyosa eğer iki darılır sonra alısır canım
hifaninannesii senin çocuğun boşver hangi ismi koymak istiyorsan onu koy ❤️
hifaninannesii Nedense sadece erkeğin annesi babası var gibi davranılıyor bizi yetiştiren büyüten bi anne baba yok zaten. Sırf onların evladı erkek diye isim hakkı onların mı oluyor çok saçma. Isim konusu sadece anne ve babaya ait bence. Ben olsam inadına koymazdım evlenip çocuk yapmayı biliyorsam çocuğuma da isim secebilirim 🙄
hifaninannesii bu büyüklerin ismini koydurma merakınıda anlamıyorum. Hayır hele yaşayan birinin ismini koymayı hiç anlamıyorum. Çocuk senin canım. Babasıyla sen ne istiyosanız onu koyun. Duymazdan gelin.
Canım ilk adına sultan koy madem , ikinci ismi de sen sec gönülleri olsun .Sen seslenirken senin koydugun isimle seslenirsin.
hifaninannesii kayınvalidenin tavrı hoşuna gitmediği için istemiyorsun gibi geldi bana ismi kötü bulduğun için değil de☺️ aklında isimler var mıydı peki
hifaninannesii Canım benim kaynana da hiç bişeye karışmaz gibi gösterir kendini ama eşimin teyzeleri annemizin adını koy vs gibi söylediler yani eşimin ananesinin. Üstelik kızımızın adını cinsiyetini ögrendigimiz ay koyduk yani bi ismi var isim arayışında degiliz. Şükür ki eşim beni muhattap etmez kendisi karşı böyle şeylere karşı olmasa da ben agzının payını verirdim. Cok istiyolarsa doğurup koysunlar isim ya alla alla 🤷♀️😂😂
Emri vaki yapildiginda koycaksamda koymak istemiyorum ben sizdede oyle bi durum söz konusu oldu gbi hissettim😁 esim koymak zorunda degilsin dedi kismini sür isim bul biran once 😅
hifaninannesii en sinir olduğum konular bunlar ya bundan 20 yıl sonrasını düşünmeleri gerekir bir de bu çiftlerin verebileceği bir karar bence her iki ailenin de bu konuda beklentisinin olması çok abes bebce