sukutuvaveyla canım öncelikle hayırlı olsun bebişin❤️ Sağlıkla kucağına alıp büyütmek nasip olsun. İkizlere hamile bir anne olarak yorumları okudum. Birkaç şey söylemek istiyorum. Birincisi tekrar gitmek için haftayı sakın bekleme çünkü sağlıklı gebelik olup olmadığı 2 günde 1 verilen kan değerine göre bakılır. 2 gün sonra ortalama 2 katına çıkmış olması gerekir. O sonuçlarınla doktoruna gidersen yorumlama yapabilir.
ikincisi ikiz gebelik anneye bağlıdır. Babadan geçen bir özellik değildir. İkiz hamile kalabilmek İçin de illa aile geçmişinde olmasına gerek yok. Benim ailemde vardı ama en yakın arkadaşımın aile geçmişinde olmadığı halde onunda ikizleri oldu. Fakat beta hcg değerinin yüksekliği hiçbir şey ifade etmez. İkiz olduğu eğer çift yumurta ise kese görmeye gittiğinde belli olur. Tek yumurta ise tahminim kalp atışında falan belli olur. Ben ikiz bebeklere hamile olduğum halde adet günümdeki değerim burada tek bebek bekleyen arkadaşların değeriyle aynıydı hemen hemen.
Üçüncüsü bebeğin haftası kalp atışını da duyduktan sonra netleşiyor ama hafta takibi her zaman adet tarihin baz alınarak yapılıyor. Yani yine hcg bir şey ifade etmiyor. Ben 34. Haftadayım(adet tarihime göre) ama bebeklerin kilosu biri 32 diğeri 33. Haftada. Doktorun yaptığı ölçüm gelişim takibi için önemli. Yani sen her zaman adet tarihini baz alarak düşüneceksin.
Biraz uzun oldu ama aklındaki tüm soru işaretler geçsin istedim. Ayrıca değerin gayet güzel inşallah 2 gün sonra iki katına çıkar ve sonrasında keseyi ve kalp atışlarını da görürsünüz. İnşallah gönlüne göre olur her şey 😊