Çok üzüldüğüm çok da sinir olduğum bir yazı okudum az önce burada.
Bir arkadaşı sezaryen olacak diye eleştiren çevresi varmış . Artık nasıl diş bilediyse normal doğuma, normal yapanın kocası boşicak haberi yok diyor nedeni vajina genişliyor vs diye gülerek yazmış, olurum sezaryenimi keyfime bakarım diyor . Pardon bu platformda olup normal doğum yapan , yapacak olan bir çok anne adayı var bu nasıl bir söylem !!! Biz diyor muyuz senin de boylu boyuna kocaman dikiş izin olacak diye ! Asla bunu yazmak istemezdim onun yazdığıyla eş değer olacak diye ama öyle üzüldüm ki sinirime vurdu.
Benim normal doğurup da eskisinden bile iyi oldu diyen arkadaşlarım var , kocası boşamayıp üstüne 2 çocuk daha yapan arkadaşlarım var ! Hadi oldu ki 3. Çocuktan sonra olabiliyor olacak diye kesinlik de yok ufacık bir estetikle hallolan bir şey zaten. Senin o dediğin koca bunu deyip boşamışsa zaten kendi adam değil en başta !
Ben şu zamana kadar ne sezaryene kötü pis dedim ne de normal doğuma. İkisine de eşit bakıyorum ikisi de zor . Ha sorarsan rabbim bana ana olmak için bir yol vermiş ki bebek için de sağlıklı olması her zaman daha önemli rabbim de izin verirse normal doğurucam. Son dk acil bir şey olursa sezaryene geçmek zorunda kalıcam. Doğum normal bir süreçtir doğalı normal olandır . Diğeri ameliyattır . Maalesef ülkemizde keyfiyettir .
Buna da bebeğim karar verecek. !!!