Mertcik94 Kızlar her zaman tek isimden yanayım ama kayınpederimi de çok seviyorum çok hakkı vardır üzerimizde hiç kırmaz bizi o bekliyor umuyor eşimde ismin mert olmasını istiyor erkek olduğu için eşim koysun istedim çokta bi isim yoktu kafamda ona bıraktım Mert kesin olacak kayınpederimin adı da Fatih eşimde babamın adı söylenir benim istediğim isim söylenmezse üzülürüm diyor babasının adını koyup koymamakta o da kararsız Siz olsanız ne yapardınız ?
nursentlk Mertcik94 kendi istediğini öne koy Mert Fatih olsun. Beni. Kardeşim de kayınpederinin adını koydu bide yanına kendi istedikleri söyleyeceklerini düşündükleri ismi koydular ama hep kayınpederinin adını söylüyorlar kendi koydukları ismi kendileri bile söylemiyorlar 😁
Evita Mertcik94 kayınpederinize minnetinizi tavırlarınızla, saygıyla göstermeniz yeterli. Eşiniz bu kadar sadece Mert olmasını istiyorken ona da ayıp olmasın, babasının öyle bir talebi olsa söylerdi zaten size.
FatmaKucuk Mertcik94 Bence Mert Fatih olsun. Hem kayınpederinizin gönlü olmuş olur, hem de Mert önde olunca daha sık kullanılır eşinizin de istediği olmuş olur 😊 Bir de Mert bir Fatih anlamı çıkıyor bu şekilde söyleyince, oldukça asil duruyor yani 😌
Esraa16 Bence koyabilirsin yan yana saçma durmuyor ve eski de değil isim canım 🙂 büyüklerin gönlü olduğunda daha çok sevinirler koymadığın zaman üzüntüsünü belli etmez ama koyarsan sevincini görürsün
Bulantii nursentlk bana da mert fatih daha uyumlu geldi. Fatih ismide güzeldir adıyla yaşasın bebeniz mertle de uyumlu olmuş güzel olmuş☺️
Nur5495 Elbette siz bilirsiniz ben kendi fikrimi söylüyorum koymam açıkçası, iki isimliler de genelde ilk isim söylenir bende iki isimliyim, ve bu yüzden tek isim koymayı düşünüyorum. Göbek adını dedesinin ismini koyarsınız yani bu benim fikrim
Songul_grn Bende erkek olursa rahmetli babamın ismini (Ahmet) istiyordum eşimde onayladı ama yanına Ata da istiyordum Ahmet Ata olsun diye eşim de hayır Ahmet olcak diyor ben ne kadar Ahmet Ata da desem çevrede sadece Ahmet diyecekler o yüzden vazgeçtim 😄 kız olursa da rahmetli kardeşimin ismini koycaz inşallah o da Cansu 😊 beklemedeyiz Ahmet gelecek Cansu mu acaba 🥰 Aslında iki isim istiyorsanız ikisini de söyleyin ki çocuk aşina olsun sonra okulda problem oluyor öğretmenim ben de iki isimli çok öğrenci var ben genelde ilk isimlerini söylüyorum mesela biri Zekeriya Buğra çocuğa hep Buğra demişler Zekeriya deyince üstüne alınmıyor yani o yüzden ikisini de söylemicekseniz tek olsun adı
SeymaTaylan Bende oğluma Rahman Aybars ismini koyucam sağsalim kucağıma aldığımda burda hangi ismi kullanacağın sana kalmış oluyor şahsen benim fikrim sen çocuğa herkesin yanında mert diye seslenirsen mert derler iki ismi kullanırsan herkesin ağzı ona alışacağı için iki ismi birden kullanırlar kalbinizden nasıl geçiyorsa o şekilde ilerleyin derim ben sağlıcakla gelsin kuzucuk inşallahh
Mertcik94 Evita Eşim istemiyor talebi de var zaten kayınvalidem söylüyor sadece ısrarcı değiller 😊 ama koymayacağım aldım kararımı
SeymaTaylan zeyzey95 yorumun için teşekkürler fakat baya araştırdık bizde birçok yerde, internette ve cami hocalarına kadar sorduk aldığımız cevap Rahman İsmi Caizdir. Dolayısıyla dinen yasaklı ve uygun olmayan isimler arasında yer almıyor. Denildi. Fikrinize saygı duyuyorum
Mrsozel Benim de kayınpederim kendi ismini koymamızı rica etti biz de o zaman iki dedenin ismi olsun dedik sonuç Ali Kemal🥰
zeyzey95 SeymaTaylan bende görümceme sordum yorumu görünce kendisi de hoca ve hafız Allah’ın ikinci ismi olarak kabul edildiği için Allah’tan başka bir şeye bu isim verilemez dedi zaten eğer Allah’ın ismini koyucaksınız da başına Abdül eklemek gerekiyor Kerim yada Samet bile koyulsa başına Abdül koymak gerekiyor. Ben yargılamak için söylemedim bence tekrar düşünün 🤗
SeymaTaylan zeyzey95 yok amacım sizi yargılamak değil yanlış anlamayın lütfen teşekkür ederim ayrıca yorumu görüp araştırma yaptığınız için tekrar eşimle bir araştırma yapalım🤗
Mmmerve123 Mertcik94 canım eşinde bi tuhaf yani her gelin kayınpeder ismini koymayı kabul etmez burda öz oğul istemiyor 😅 bence iki isim koy sen ayrıca Fatih ismini çok beğeniyorum ben çok asil 👍🏻
Fesal Mertcik94 bir gelin olarak çok emeği geçti diyorsanız kayınpederiniz sonuna kadar ismini oğlunuza vermeyi hakkediyor demektir :)