Okangokce Arkadaşlar merhaba sizlere bir şey sormak istiyorum 30 haftalık gebeyim tsh(triod) sonuçlarım son iki seferdir yüksek çıkıyor en son euthyrox 75 mg kullanıyorum ona rağmen yüksek değer çıktı sizinde böyle bir durumunuz oldumu
Belislina Okangokce ozaman doktorun mg Yükselticek bende 36 haftayım ilacım bitti acaba alsammı yoksa devam etmesem mi
Mdn Okangokce benim ilk gebeliğimde yükseldi 75 mg kullandım yeterli oldu kan sonucuna göre doz gerekirse artırılıyor ama bazen gerek kalmıyor bile ben sadece 1 kutu kullandım düzeldi Doğumdan sonra hiç ihtiyacım kalmadı seninkide düzelir inşallah sadece kontrolünü aksatma dikkat et yeter anormal durumlarda doktorun bilgilendirme yapar mutlaka
BusraDevlet83 Okangokce Hafta içi 150 mg, hafta sonu 100 mg kullanıyorum ilaç. Eğer tshınız yüksekse dozajı arttırabilir doktor. Arttırınca birkaç kullanım sonrası düşer.
As-li-93 Belislina bence alın asıl içmeyince bebeğe zarar veriyomuş bana her gittiğim doktor öyle söyledi
Sirkencubin Belislina mutlaka devam edin. Tsh Gebelikte ve bebek dusunen kadinlarda Cok Cok onemli mutlaka 2,5 altinda olmali. Ben bebek dusunuyorum en son 1,7 filan cikti ki 50 lik euthyrox kullaniyorum hala bu dozda devam diyor doktorum.
Hh1 Belislina bence almalısınız troid önemli çünkü bana doktorum her bittigi de yazdırmayı beklemeden eczaneden al diyor hamile olunca daha dikkatli kullanmamı söylemisti
As-li-93 Ben hamile kalmadan öncede tiroid hastaydım şuan 30 haftalık hamileyim benimde gebelikte değerlerim yüksek çıkıyodu hamile kalmadan önce 75lik kullanıyodum sonra 100 oldu şuanda 150 kullanıyorum değerlerime göre doktor dozunu yükseltti 150 lilik tam değerinde tutuyo
Mdn Okangokce bence yükseltmezler benimki başlarda 4 lerdeydi sonra yavaş yavaş düştü ama dikkat etmek gerekiyor tabi düzenli ilaç kullanımı önemli bebeğiniz için
Adaaaa Okangokce benmde 8 haftalıkken çıktı 4.6 sonra 50 kullandım yine 4 küsürdü 75 kullandm 2.9 düştü geri 4 olmuş 100 kullanıyorum inşallah hepimizin düşer
BusraDevlet83 Okangokce Benim hamilelikten önce de vardı yine ilaç kullanıyordum. Hamilelikte dozajı arttırdı doktor. 9 ile başladım şimdi 0.60 küsürlerde oldum.
BusraDevlet83 Okangokce Euthyrox kullaniyorum. Hafta ici 150 mg haftasonu 100 mg. Ancak bu şekilde düşürdü doktor🙂 Özellikle ilk 3 ay bebek anne tiroitlerinden yararlandığı için yükselmişti. Şimdi dengede çok şükür.. Sizin kaç?
BusraDevlet83 Okangokce Öyle bir anda düşmez. Ne zamandan beri kullanıyorsunuz? Ayrıca dahiliye doktorları kan testi isterler belirli periyotlarda. Ona göre dozajı ya yükseltir ya böyle devam et der. Yani bu tamamiyle doktorunuz tarafından belirlenecek birşey.
Okangokce BusraDevlet83 takipliyim gebeliğimin ilk başından beri kontrolleri kaçırmadım korana çıkınca gittiğim hastane pandemi olunca aksama oldu başka doktora gittim yükseltti ilacı demekki oda yeterli değil diye düşünüyorum