Emrasf gamzekubra Ben özel sektörde çalışıyorum. Şuan 25 haftalığım, 45 gün önce 10 ar gün 3 defa rapor aldım, daha sonrasında iki hafta ücretli izin kullandım. Tabi raporluyken sigortam eksik yattı bu durum doğum paramı etkiler mi?
gamzekubra Emrasf Rapor ücreti hesaplanırken rapor tarihinden geriye dönük 3 aydaki ortalama günlük brüt ücrete göre hesaplanır. Eğer eksik ödenen aylar son 3 aya denk gelirse tutarda düşüş olur canım
gamzekubra SeHer1909 3 ay işten çıkışlar Cumhurbaşkanı kararıyla yasaklandı. Çıkış yapılırsa cezası var . Raporunuzu başlatınca işverene maliyet açısından bi yükümlülük olmayacaktır
SeHer1909 gamzekubra cok soru sordum ama biz rapor paralarını son 3 ay yatan prime göre alıyoruz normalde ama şu an kısa calısmadan ötürü primlerde düştü bu alacağımız miktarı etkileyecektir değil mi?
gamzekubra Tulay88 kısa çalışma.ödeneğinde sağlık sigortası işkur tarafından karşılanır maalesef doğum ücretini bu durum olumsuz etkiler işkurun ödeneği primlee hesaplamaya dahil değildir
NAZLIMUSTAFA gamzekubra işyerine gidip raporu teslim edemedim ama resmi olarak bildirdim ve işyeri mail olarak atmış merkeze ekstra bisey yapmama gerek var mi ne zaman yatar çok ihtiyacımız var
Aycicek gamzekubra ne kadar bi düşüş olur mesela asgari ücret üzerinden hesap yaparsak.. diyelim Nisan Mayıs ve Haziran aylarında kısa çalışma ödeneği devreye girdi ve temmuzun başında iş göremez raporu alındı.. yatıcak rapor parası ne kadar olur..?
gamzekubra SeHer1909 ssk prim esas kazanç düşünce ücrettede düşüş olacaktır bana 3 aydaki ssk prim esas kazancın toplamını söylerseni, tutar konusunda destek olabilirim
NAZLIMUSTAFA gamzekubra merhaba ben sigortalı çalışıyordum şu an 37+1 haftalık olduk analık raporu aldım ama ekstra bisey yapmama gerek var mi birde hala parası yatmadı
gamzekubra NAZLIMUSTAFA doğum gerçekleşmeden ödeme yapılmaz. Eğer doğum gerçekleşmiş ve işveren tarafından rapor bildirimi sgkya yapılmışsa ödeme yapılır. Raporu aldıktan sonra sizin bir işleö yapmanıza gerek yok
SeHer1909 gamzekubra İşkurda cıkan bu e devlet sistemindeki o kadar karısık ki 3. Aya ait 3 tane gösteriyo
SeHer1909 gamzekubra e devlet şimdilik bu şekilde ama önemli olan marttan sonrası zaten temmuz sonu Ağustos başı doğum baya belirsizlik içinde kalmış gibi hissediyorum
gamzekubra SeHer1909 kuzum bu değil normal sigorta primlerinin kazancı hesaplanır . Hizmet dökümüne bakmn lazım
SeHer1909 NAZLIMUSTAFA işkur a giriş yaptım Sonra altta bir sürü madde olan yerde işsizlik ödeneği sorgulamaya giriyosn açılan sayfada en solda mavi kutu içinde onaylanmış bilgirge ara var oradan cıkıyor
Arzuasil gamzekubra canim.benmde 42 gunm.var dogum zamanimda doluyordu 90 gunum.ama.isyerim kapatti ucretsiz izne cikti sigorta yatirilmiycakmis sanirim ucretsiz izin suresince bu yuzden alamiyorm galiba tam 38.ci haftamda 90 gun tamamlaniyordu ama ucretsiz iznde sigorta yatirilmiyormus diye malesf gunumde dolmadigi icin yararlanamiycam galiba dogrumu
gamzekubra Arzuasil en geç 37 de raporun başlaması lazım . Raporun alındığı aydan geriye dönük bir yılda 90 gün yoksa ödeme alamazsın .38.haftafa doldursanda sayılmaz
gamzekubra SeHer1909 temmuzda rapora ayrılıyosan nisan mayıs Haziran kazancı toplanır 90 a bölünür . Çıkan günlüğğn 3te ikisi ödenir. Primler henüz bildirilmemiş
gamzekubra NAZLIMUSTAFA doğum gerçekleşmeden ödeme yapılmaz . Doğum yapınca işyeri sgkya bildirsin ödeme yapılır