Arkadaşlar eleştirmeden yapıcı yorumlarla sigara konusunda yardımcı olur musunuz? Ben daha önce buradaki yorumlar sayesinde sigarayı ciddi anlamda azaltmıştım hiç bişey bu kadar etkili olmamıştı ama o postu tekrar bulamadım buaralar çoğaltım yine 😞 hiç bir anne bebeğine bile bile zarar vermez daha önce yemedigim bir çok şeyi sırf bebeğime faydalı diye zorla da olsa yiyorum zararlı şeyleri canım istese de yemiyorum kisacasi bilinçsiz bir anne adayı değilim ama sigara konusunda kendimle savaşıyorum resmen hergece dua ederek kendime sözler vererek yatıyorum ama ertesi gün yine aynı 😟 lütfen bana yardım edin ne yapmalıyım nasıl düşünmeliyim de en azından daha az içeyim. Herkese teşekkürler
Gebelikte sigara kullanımı
- Düzenlendi
Bebeğiniz Doğduğunda ya da Allah korusun doğmadan önce herhangi bir sağlık problemi yaşarsa vicdan azabı çekmezmiyim diye sorun kendinize. Eğer çekmem diyebiliyorsan içmeye devam et ama küçücük bir bebeğin içinde fare Zahiri maddesi bulunan bir maddeyi soluması bana çok acımasızca geliyor. İçeriğindeki maddeleri internetten bi araştırın tam anlamıyla öğrendiğinizde mideni bulandıracaktır zaten. Sigara içtikten en az yarım saat sonra bir bebeğin yanına yaklaşın diyor uzmanlar, yarım saat boyunca solumaya devam edermiş o zehiri vücut. Böylesine zararlı bir maddeyi daha minicik size muhtaç bir bebeğe veriyorsunuz gerisini siz düşünün. Buarada çevrenizde ben içtim bebeğim sağlıklı doğdu diyenler olacaktır, bu etkiler bebek doğduğunda ortaya çıkmasa bile ileri yaşlarda mutlaka ortaya çıkıyor. Lütfen bunu yapmayın bebeğinize...
AhuMehmet bende sizin gibiyim bazen 3 tane bazen 5 tane bazen dayanıp hiç içmiyorum ama canım çok istiyor ne yapacam bilmiyorum zaten panik atagimda var bide 7 yıl sonra tüp bebekle hamile kaldım 20.haftadayim içmeyenler lütfen keyfimizden yapiomus gibi konusmasin bu pislik bi bağımlılık Allah yardimcimiz olsun🙏
Buarada resmen bildiğiniz aseriyorum sigaraya ama sadece bir haftadır filan kokusu geliyor sanki hiç bir gıdaya asermedim ama sigaraya aseriyorum resmen inanın çok zor bir durum bende hamileliginde sigara içmiş bir annenin çocuğuyum alerjik bir bunyem var zararlarını elbette biliyorum amacım bilinçlenmek değil sadece vazgeçmek için yardım istiyorum ben 🙏🏻
Maalesef bende içiyorum. Aynen senin gibi içmeyeceğim diyorum ama bi uyanıyorum ufacık bir duygusal buhran hemen sigaraya sardırıyor beni. Ne yazık ki hiç mide bulantım da yok! Ben şöyle bir yöntem düşündüm yapacağım. Sigara izmaritlerini bi yerde tutup sabah uyandığımda bir kere koklayacağım. Tiksindireceği yazıyor. Allah tiksindirsin inşAllah
Kızlar bende çok kotuyum o konuda ama öğrenince bıraktım mecbur diyebilirim 3 gün oldu ogreneli 3 gündür sadece 1 tane içtim çok krize girdim için ama sabrediyorum çok zorr başladığımız güne sigaraya lanet.....
- Düzenlendi
AhuMehmet ben daha önce iciyodum sigara 3-5tane sonra bebegimin kalbi durdu doktor senle yada sigarayla alakası yok dediysede ben kendimi.yedim bitirdim. Daha doğrusu bi suclu arıyodum ve kendimi buldum. Sonra sigarayı bıraktım şimdi yine hamileyim ve yine kanamali düşük tehlikeli bi gebeligim var ama benim vicdanim rahat yapabileceğim.herseyi yapiyor um onun için ve en azindan temiz nefes alıyor bebeğim. Yani asla istemem hicbir annenin böyle bir tecrübe yaşamasını ama ya yaşarsan ve doktor ne kadar hayır desede asla bilemeyiz sigara sebep oldu mi olmadi mi
Bakın ben 27 haftaligim deli divane sigara istiyor canım ama daha ağzıma surmedim hamileligimden beri.hamilelik öncesi rahat 1-1/5 Paket günde iciodum.sigara markası aş erdim bazen ama o zaman tek düşündüğüm dateyli ultrosana benden önce giren annelerin ağlayarak çıkması oldu.şükür Rabbim sağlıklı sıhhatli bir bebek nasip etti ona bu kötülüğü yapamam
AhuMehmet bende senin durumundayim bi kac saat once ayni postu actim.. en azindan degerleri en dusuk olanindan gunde 3 5 tane icip kendimi teselli ediyorum ama bu bile beni rahatsiz ediyor. yanimda icilmesi de cabasi tabi insani tetikliyo.. ben bugun itibariyle yanimda asla icirtmemeye aklima sigara dustugu anlarda ise farkli seylere konsetre olmaya calisicam ornegin gidip mutfakta pasta kurabiye falan yapicam 😒 anliyorum cok zor bi durum bende bilincsiz bir anne degilim ama idaresi düşük insanlariz biraz 🙁
Merhaba,
Maalesef sigaranın sonu yok. Bir içilen sigaradan 2 saat sonra eser kalmıyor tekrar canın istiyor ve bu sürekli aynı şekilde devam ediyor tam bir kısır döngü. En az senin kadar sağlıklı bir birey bırakmak istiyorsan bu hayatta, en azından hamilelikte içmemelisin. Doğduğunda olmasa da ileride yaşayacağı sağlık problemleri içtiğin sigaraya bağlı ise vebali çok büyük.
AhuMehmet Ramos Tubad srpkse
Ben 1 hafta önce detaylı ultrasona gittim, gittiğim doktor şehrin en iyi Proflarından bi tanesi.
Sigara içip içmediğimi sordu; dayanamayıp ortalama günde 10 adet içtiğimi söyledim.
Bana aynen şu cevabı verdi;
Sana bırak diye baskı yapamam çünkü herşey senin beyninde bitiyor ama tavsiyem şu dedi, araştırmalara göre ilk 3 nefes yetiyormuş bir insana, sonrası keyif için çekilen nefeslermiş. 1 dal sigarayı 30 nefeste bitirdiğini düşün eğer 3 nefes çekip bırakırsan 10 sigara da toplam 1 adet tam içmiş sayılırsın. Mümkün olduğunda az nefes çek ve bırak dedi bana doktor.
Ben şimdilik böyle deniyorum...
Neson ne mutlu içmemeyi başarabilen birisiniz tebrikler belki bende benzer bir olayla karsilassam bende de aynı etkiyi gösterirdi. Bir gün burada bir postun altındaki yorumlar nasıl olduysa beni ciddi anlamda etkiledi ve kendime engel olabildim keşke ekran resimlerini alsaydın diye çok pişman oldum gergin girip benzer bir post bulur muyum acaba yine aynı dirence kavuşurmuyum diye bakıyorum inanın artık foruma girmenin tek sebebi bu neredeyse. İnşallah bu pist bana ve bir çok benim durumundaki anne adayına yardımcı olur...
- Düzenlendi
srpkse canım aslında çok iradeliyim bir çok konuda tabi görümcemin nişanı oldu tepsilerce baklavayı tabaklara servis ettim de parmağımı bile yalamayıp muslukta yıkadım. Şekerim var çünkü kendimi tutup yemedim ayrica onlar glikozla yapılmış biliyorum o da bebeğe zararlı ogece hic yemedim ertesi gün neolur ne olmaz canım çekmiştir belki eşime güvenilir bir yerden en azından şekerle yapılmış bir baklava aldırıp bir dilimden biraz ısırıp bıraktım. Canımın istediği nelerden vazgeciyorum bebeğim için bir bilseniz ama şu sigara neden vazgeçilmez 😞
AhuMehmet öncelikle merhaba bebeğiniz ve sizin adınıza cok üzüldüm bundan 1 yıl önce 37 haftalık bebeğimi kaybettim diyabet hastasıyım ben sizin gibi sigara içerek ya ben az içiyorum ilk üç nefesi alıyorum nikotinsiz içiyorum ama onlarda beni kızdırmasınlar gibi bahanelerle içtim doktor bebeğin ölümü ile ilgili 2 tane tanı koydu 1. Şeker hastalıgının damarları daraltması ve bebeğin kalbinin durması 2. İse sigara içmem bu otopsi yapılırsa anlaşılabilir dendi biz yaptırmadık ama ben kendimi hiç affetmedim şimdi 13 haftalık hamileyim hamilelik planlamadan önce bıraktım şimdi sana yardım kısmına geleyim netten araştır mora tedavisi diye bişey var inşallah hamilelere yapılıyordur eger iZmirdeysen yardımcı olabilirim numara vererek
Bende sigara kullanan biriydim ve eşim asla içmeyen biri hamile kalmadan önce eşime bile kokmasın diye sigaradan sonra ellerimi yikayip dişlerimi firçalayip Parfümü sıkıp yatağa öyle yatan biriydim tiksinmesin diye herkes bana esin içmiyor sen neden içiyorsun diyorlardi... esimde istemiyordu tabi ama çokta zorlamiyordu icme diye ve eşimle bnde şu şekilde sözleşmiştim söz vermistim ne zaman hamile kalirsam o gün bırakacağım diye ve ilk hamile oldugumu öğrendiğim An bıraktım ve hiç içmedim suan 23 haftaligiz aslında hersey sende bitiyor beynine o birakamiyorum canım istiyor bırakamam sinyallerini verme sakin ben hep hamile kalınca bırakacağım dedim kendime ve bıraktım ve etrafımda işyerinde aksama kadar çok sigara içen insan var ki ve kokularına bile dayanamıyorum artık nasıl bnde içmişim diye bende kocama böyle kokuyormuydum diye şaşırıyorum ve hiç migde bulantısı bile yaşamamış sadece tavuktan tiksinen bir hamile olarak. Söz ver kendine bebegine esine cok sevdigine beynine ..
Diyeceğim aslinda biz kadinların yapmayacağı basaramayacagi hiç birşey yok bizde annelik gücü duygusu fedakarlığı varken asla yapamayacagimiz bişey Yok inan kendine gücüne sen bir bebeğe kendi yavruna can katiyorsun hayat veriyorsun onà bi zarar gelsin ya da zarar vermek ister misin ?
SEN ANNESİN! KADINSIN! SEN YAPARSIN!
Allahım sana bu gücü bu inancı versin canım 🙏
AhuMehmet hamile kalmadan 1 sene önce sigarayı bıraktım hamile kaldıktan sonra eşim dahil kimseyi yanımda icirtmiyorum. Şuanda plesanta asagidaymis o kadar kötüyüm ki inan neden ağır kaldırdım neden ev işi yaptım diye kendimi yiyip bitiriyorum. Icme şunu boşver inan bişey olursa kendini yer bitirirsin. Çok zormus burada okudum pek çok erken doğum başlığı ama.insan başına gelince anlıyomus. Inşallah tamamen bırakırsın.
Sigarayı 3 ay önce bıraktım ve bırakırken en büyük destekçim nikotin sakızı oldu. Uzun uçak yolculuklarımda da hep nikotin sakızı çiğnerdim. Sigara isteğini tamamen kesiyor. Lütfen bir şans verin bu sakıza ve sigara içmeyin ne olur. Annem de teyzem de ilk hamileliklerinde sigara içmişler ve abim, kuzenim her ikisi de astım hastası, merdiven bile çıkarken zorlanıyorlar 30 yaşına bile gelmedikleri halde. Dünyaya sağ salim bir çocuk getirdiğinizi zannedeceksiniz ama öyle olmayacak bunları düşünün. Sizi asla yargılamak için söylemiyorum, haddime de değil ve sizi çok iyi anlıyorum sigara illetinden çok yeni kurtulmuş biri olarak. İnanın 3 günün sonunda artık aklınıza bile gelmeyecek sigara.