Sny_hkn10 Şu an 35+4 haftalık olmamız gerekirken 33+0 çıktık bugün ölçümlerde son iki kontrolümde hep gerilik oldu doktorumuz da farklı oldu bu arada son iki kontroldeki. Virüsden dolayı kendi doktorum çalışmıyor. Ölçümlerde farklılık olabilir ama 2 hafta da olmaz dedi perinatolojiye yönlendirdi. Benim yapabileceğim neler var elimden ne gelir şu durumda başına gelenler bana yol gösterebilir mi umarım cümlelerimi toparlayabilmişimdir kusura bakmayın anlatmaya çalıştım şaşkınım biraz. Bu arada kilosu da 2.100
alcang Sny_hkn10 son zamanlarda beslenme düzeniniz nasıldı. doktorum benim kilo almayıp bebeği beslemem için protein ağırlıklı beslenmemi söylüyor ve iyi gidiyoruz gelişim olarak muz kaşar peynirininde çok kilo aldırdığını düşünüyorum bebeğe
alcang Sny_hkn10 et tavuk balık özellikle bunlardan tüketmelisiniz kuruyemiş ceviz özellikle onunda çok faydası oluyor
alcang Sny_hkn10 benim kızım son 2 haftasında hemen hemen hiç kilo almamıştı çok iyi beslenmeme rağmen bazende bebekle alakalı oluyor 2950 doğdu mesela 39. Haftasında şuan oğluma hamileyim ona doktor 34 te 2600 gr dedi
Ruveyda_ Sny_hkn10 muz, ceviz, yumurta, keçiboynuzu pekmezi, kaşar, sütlü bebe büsküvisi, balık bunlar bebege kilo aldırıyor
Sny_hkn10 alcang doğum iznine ayrıldım son 3 haftadır evdeyim ve süt yumurta yoğurt muz ağırlıklı beslendim ama hep ben kilo aldım. Abur cubur yemedim akşamları da ev yemekleriyle devam ettim canım
Sny_hkn10 alcang kuruyemiş yemiyorum ona başlayayım o halde çok teşekkür ederim. Et tavuk konusunda da üzerine düşeceğim
Sny_hkn10 alcang Gerçekten farklı bir durum ne yaparsak yaplım yine alacağı kadarını alıyor malesef ama insan elinden geleni yapmak istiyor bakalım bizim kız nasıl olsun allah bağışlasın evlatlarınızı size
Sny_hkn10 Ruveyda_ sütlü bebe bisküvisi bu dediklerinizi deneyeceğim haftaya kontrolümüz var yine inşallah güzel haberler alırız
alcang Sny_hkn10 amin hepimizin evladını bağışlasın Rabbim🙏🏻 Bide kız bebekler daha minyon oluyor detaylıya girin eğer sağlığıyla ilgili bi sorunu yoksa kilosunu hiç kafanıza takmayın küçük doğan bebekler daha çabuk toparlıyor zaten 💕
Hduygu Sny_hkn10 benm de bebeğim iki hafta geriymiş. Sebebini ne yapmam gerektiğini söylemedi doktor. Buhafta tekrar kontrolüm var bakalım nasıl olacak
Sny_hkn10 Hduygu işte ben de anlamıyorum gerilik var dedi bıraktı haftaya ayrıntılı bakılacakmış ee ben 2 hafta içim içimi yiyecek bol sıvo tüket ve dinlen demiş ben duymadım bile eşim söyledi gerçekten moralim bozuldu inşallah güzek haberler alırsınızzz
Sny_hkn10 alcang sağlık konusunda bir şey demedi geri dedi sadece haftaya ayrıntılı ultrason tahlil ve nst dedi doğumu da o zaman konuşuruz dedi hala makat duruşlu bir de
Hduygu Sny_hkn10 bende aynı senin durumundayım. Doktor söylediğiyle kaldı ben kendi kendime bebek nasıl gelişir araştırmalar yapıyorum. Doğru düzgün bi bilgi vermiyolar ki insanın aklını karıştırıyolar böyle. Banada dinlen ve iyi beslen dedi sadece. Ama neyle besleniyim neler fayda eder yok hiçbişey söylemedi
alcang Sny_hkn10 o zaman hiç düşünmeyin kuzenim yeni doğum yaptı 2500 gr doğdu kızı kuvöze bile girmedi şükür Hemende toparlandı sizde sağlıkla kucağınıza alın İnşallah🙏🏻 Dönme durumuda olabilir çünkü hala küçük 37 38 de bile dönen oluyor
nil_sugra İlk gebeliğimde bana da aynısını demişlerdi. Burada önemli olan o 2 hafta ilerliyormu yoksa 2 hafta olarak kalıyor mu. Bunu takip eder doktorlar. O zaman Erken doğum yaptığım için yenidoğan yoğun bakımda böyle sorunu olan çok anneyle tanışmıştım ve bunun beslenmeyle alakası yok. Bende rahim damarlarında çentik çıkmıştı ona bağladılar ama bebeğim doğduğunda haftasıyla uyumlu doğmuştu. Yani çentik olsa da olmasa da bu durum olabiliyor ve beslenmeyle de pek alakası yok aslında. Sen iyi bir perinatolog bul kendine ve onun tavsiyeleriyle ilerle. Bebek Anne karnında ne kadar vakit geçirirse o kadar iyi. Çok geçmiş olsun canım
brcaky nil_sugra benimde detaylıda solda az, sağda çentiklenme çıktı henüz daha kontrole gitmedim coraspirin verdi doktor. Eğer çentiklenme devam ediyorsa perinataloglamı devam etmek gerekiyor?
Sny_hkn10 nil_sugra yaa ne güzel açıklamışsın allah razı olsun bir bilene rastlamak gerçekten zor. Başından geçen öok daha iyi biliyor durumu ve bizleri de daha iyi anlıyor. Başka bir doktora randevu aldım bakalım o ne desin bir de ben astım ilacı kullanıyorum son 1 aydır acaba onun etkisi var mıdır doktora söylemedim de aklıma gelmedi yeni randevuda ilacı da götüreceğim çünki bu zamana kadar her şey yolundaydı
Kbrmrt57 Sny_hkn10 canım gönlünü ferah tut benim bebeğimde 32.haftasında geriydi kilosu muz kaşar tüketmeye çalıştım portakal da güzel kilo aldırıyor bu haftaki kontrolümde 36+3te 2700 olmuştu kilosu dr dediğin herkes aynı kiloda değil bebekler nasıl olsun o yüzden hiç strese girme genetik çok daha fazla etkiliyor bebişi
Sny_hkn10 Kbrmrt57 kesinlikle katılıyorum size ben de 2500 doğmuşum haftasını da düşünğnce kilo normal geliyor aslında ama işte doktor o şekilde söyleyince içim tuhaf oldu ama modumu düşürmek yok asıl şimdi daha da dikkat edeceğim
Kbrmrt57 Sny_hkn10 aynen canım hiç düşürme modunu benim eşim 2400 doğmuş ona çekmiş sanırım haliyle kiloları normal kalıyor hem küçük bebek daha çabuk toparlar 😍