Merhaba anneler , sonunda banada nasip oldu bu güzel anıyı yazmak.3+4 ken katıldım buraya .artık mezun oldum🤰🤱 hamileliğin ilk 3 ayı bulantı ile geçti. Klozetle aşk yaşıyorduk resmen😁 14 haftalıkken geçti ve çok.guzel 4 ay geçirdim. Sonrasında çok ağır seyreden bi gribal enfeksiyon , belkide tanı koyulamayan bi korona hastalığı geçirdim .aşırı öksürük ve nefes darlığın vardı. 2 haftada atlattım çok şükür. Başından beri damar direncim vardı ve oksapar iğne kullanıyordum. Detaylı da 1 hafta, 32 .haftada 2 hafta gerilik vardı. Sürekli kilo aldıracak şeyler yemeye çalıştım ama çok da faydası olmadı. 24 nisan da kontrole gel dedi doktorum 36+6 da. Yasak var diye pazartesi gitsem derken, eşim dedi izin alıp gidelim ya benim içim rahat etmiyo. Tamam dedim . Biraz zorda olsa izin aldık ve geldik. Ultrasonda gelişimi 3 hafta geri kalmış, hemen nst dedi. Herşey yolundaysa pazartesi, değilse bugün alicam bebeği dedi ve biz şok😳 net de kalp atışların yavaşladığını gördü. Ve ogrendikki plesenta bebeği beslemiyorsa , aynı zamanda oksijen de gondermiyormus. Yani tek görevi beslenme değilmiş. Ve iyiki gelmişsiniz, iyiki sizi eve yollamadım , hemen sezaryen dedi. Biz yine şok😁 kahvaltıyı 12 de yaptığım için bi fırça yedikten sonra , ameliyatı 5 de yapalım demişti ama kalp atışları düşünce 4 de almaya karar verdi. Hemen giyinip indirdiler ameliyathaneye .ekip çok iyiydi .hepsinden Allah razı olsun . Yoğun bakım çocuk doktorunu beklerken bana bi titreme geldi ama öyle böyle değil. Kendime hakim olamıyorum, yatak falan sallaniyo😂 sıcak hava borusu verdi hemsire o biraz ıyi geldi. Sonra ameliyat odasina alindim yine o deli titreme. Azer bulbul yanimda halt yemis 🤪 hemsire geldi elimi tut dedi. Canım ya sağolsun biraz sakinlestim. Sonra sonda taktılar, hiç ama hiç acımadı, kendimi hiç sıkmadım hop diye taktılar. Damar yolu bile daha çok acımıştı 😉 sonra batılın sürdüler karnıma bol bol ve buz gibi , gelsin titremeler😁 oda bitince kat kat yeşil örtü serdiler , sadece ameliyat yeri açıkta kalınca titreme de geçti. Ve başlıyoruz deyip, damardan anesteziyi verdiler .adios zehraaaaaa🙋♀️🙋♂️ bi zaman sonra biseler hissettim , boğazıma biseler yapıyolar falan . Eyvah dedim ben uyuşamadım galiba. Herşeyi hissediyorum. Durun yapmayın dicem diyemiyorum sesim çıkmıyo. Aha şimdi bittin kızım, canlı canlı kesecekler derken , iyimisin , uyandın mı, geçmiş olsun sesleri. Yok böyle bi rahatlama🙃 meger hersey bitmis de ayilmisim .bogazimdan tüpü cekiyolarmis. Öyle korktuğum gibi bi ağrıyla uyanmadım c9k şükür. Adet sancısının bi tık fazlası. Bebegimin resmini çekmişler onu gösterdi ama bulanık oldu çok da göremedim. Kuvoze aldılar minigimi, 2060gr doğmuş. Beni odaya getirdiler. Eşim de görmüş bebeği ama kucağına vermemişler 😐 neyse ıyi olsun da dedik. Temizliğimi yaptılar, giydirdiler, bez taktılar ve en korktuğum bastırmaya sıra geldi😖 neyseki oda çok acımadı bastırırken saniyelik acı, sonra hop geciyo . Bi diş sıkmaya bakiyo korkmayın. Sertlik var deyip kum torbası getirdiler .ilk koyunca baya ağrı yaptı sonra alıştım.hatta alınca bi boşluk oldu ,ağrı yaptı, dursaydı bile dedim😁 ara ara gelip bastırdı ama korkulacak bise değilmiş . 8 saat sonra yavaştan su içtim. çay ve bisküvi geldi sonra tay tay zamani. Ilk kalkis da kolay oldu cok sukur .agri degilde yanma ,batma gibi oldu ,oda ikinci yuruyiste gecti. Hazır vaktim varken yazayım dedim .hiç uykum yok cin gibiyim😁 aklım kızımda. Napiyo acaba , nasıl besleniyo diye düşünüyorum çünkü daha sütüm gelmedi
.2saat arayla yürüyüp, süt sağmaya çalışıyoruz ama daha başaramadık. Birde pirt sorunu var , oda gelmek üzere sanırım bağırsaklarım ulusa sesleniyo😁 1 hafta kalır dediler minik kızım kuvezde. Bol bol dua istiyoruz teyzelerimizden. Gelelim tavsiyelere ….. hiç üşümedim kalın yelekler , çoraplar boşa geldi sanırım. Elektrikli cezve ve sıcak su torbası kurtaricim oldu. Gögsume ,ayagima, belime koyuyorum. Deepend çok rahat , sonra çıkarınca bezi de çıkardılar hemen onu giydim , varlığı belli bile değil. Üzerine çamaşıra da gerek yok .pahalı demeyin alın derim. Bebegim kuvez de olduğundan hiç biseyini çıkarmadık çantadan, iyiki herşeyi ayrı ayrı posetlemisim. Tertemiz goturcem eve. Aklıma gelenler bunlar , merak ettiğiniz bise varsa cevaplaya bilirim. Rabbim herkeze kolay doğumlar nasip etsin.uzun oldu ama olsun deger🤩 banada güzel bi anı kalsin diye herşeyi yazdım ❤❤