AyaYlmazYldrm Tgbkzn ne sonucu olcak allah askina cigerleri sakat belkide astim hastasi veya kalp hastasi solunum sikintisi ceken turp gibi xocuklari oldu
selamas Tgbkzn bebeğimde 2 hafta karın çevresi geriliği var. Kilosu da normal haftasının biraz gerisinde. Doktorumun ilk sorusu “yoksa sigara mı içiyorsun?” oldu. Ki hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım
Nslhnakn Tgbkzn ben ne yazıkki bırakamadım çok denedim kalp atışını duydum paketi çöpe attım içmeyeceğim dedim kendime sadece 2 gün dayanabildim o süre zarfında çorba ve sakızla geçiştirdim hep yemek yemek istemiyordum kimseyle konuşmak istemiyordum ve haliyle çok sinir yapmıştı, ağır bi sigaradan nikotini düşük olan bir sıgaraya geçtim başlarda oda tatmin etmiyordu sonra yine bırakmayı denedim eşimle konuşup beni anneme bırakmasını söyledim çünkü orda içmeyeceğimi düşündüm annemlerdede sadece 1,5 gün dayanabildim🤦🏻♀️Vicdan olarak çok kötü hissediyordum plastik kaba dumanı üfleyip kafamı ona sokuyordum ki bebeğin ne hissettiğini anlayayım diye buda çare olmadı Herkes bulantı döneminde tiksindiğini,bıraktığını söylemişti dört gözle bulantılarımı bekledim bulantım baş dönmem vs hiç olmadı😒 şuan 29+2 yiz çok şükür herşey yolunda ilerliyor 🙏🏻
Dilaramelissa Tgbkzn Başınıza bir poşet geçirilip sürekli duman üflense nasıl hissedersiniz?Bebeğiniz bir kesenin içinde ve sizden gelecek iyi şeylere ihtiyacı var.Bir canı dünyaya çağırmışsınız korunmayarak Allah nasip etmiş ve hamile kalmışsınız 9 ay sigara içmezseniz ölmezsiniz inanın ben ölmedim.20 gün içmeyince alışkanlık ve dirayet kazanılıyor zaten ben içtim bir sorun olmadı diyenlere kulak asmayın duyduğum en kötü cevap açıkçası.Pamuk tenine dokunmaya kıyamadığınız bir bebeği dumanla daha rahminizde boğmayın.
Tgbkzn selamas selamas hamile olduğunu öğrendikten sonra bile bu belirtileri yaşadın yani teşekkür ederim yanıtın için
Plndemir Merhaba! Canım iki hamileliğim oldu ikisindede içtim hiç azaltmadım hatta oğlumda ikincide daha fazla içiyordum çok şükür hiç bir sorun yaşamadım ayrıca hiç doktora falanda gitmemiştim kızımı doğurana kadar doktor görmedim oğlumuda 7 aylık olana kadar şimdi 4.5 aylık aylık günde iki paket içiyordum biraz azalttım günde 5 yada 6 içiyorum çok şükür hiç sorunum yok tabiki önermiyorum içilmesini ama ha deyincede bırakılmıyor
damlafidan Plndemir Aferin ne büyük marifet gibi bide cogalttim demiş ya şaka gibisiniz insan anne olacağını öğrenip nasıl devam eder ilginç
Tgbkzn Nslhnakn bana çok fazla tiksinirsin bırakırsın denildi ama ne bulantım ne tiksinmem oldu doktorum günde 5 tane içebilirsin yada çok canın istediyse eşinin sigarasından 1-2 duman alabilirsin demişti ben kendim vicdan yaparak bıraktım
Theaydins Öğrendiğim gün eşim de ben de bıraktık hiçbir şey çocuğumuzun sağlığından daha önemli değil.
Tgbkzn Theaydins tabii ki öyle ama ben bıraktım eşim içmeye devam ediyor bi nevi içmiş gibi oluyorum zaten o bırakamıyor
Dilekdncr Ben yargilamayi seven biri degilim. Ve bende bir sigara tiryakisiydim hemde oyle boyle degil ogrendigim gun biraktim ilk bir ay cok zordu ama bebegim icin yapmaliydim herseyden once anneligimin sinavi bununla basliyor dedim ve 24. Haftadayim icmedm. Bi arkadasim ve onun kardesi tek tuk sigarayla gecirdiler hamileliklerini ve simdi birinin bebegi 3 yasinda astim hastasi oldu birinin de epilepsi yani sara hastasi doktorlar gelisim asamasinda sagliksiz sartlara maruz kalma olarak neden koydular yani saglikli dogdu die oh demeyin. Ve lutfen o gunaha da girmeyin zor degil caniniz istedikce su icin sakiz cigneyin hala aklima gelir kokusu da hosuma gider ama yapamam gunahina giremem diyorum…
Tgbkzn Dilaramelissa içmiyorum canım zaten bıraktım sadece merak ettim ne gibi sonuçla karşılaştıklarını o yüzden sordum
Karagozz Ben hamile kalmadan vaya once bırakmıstım cok ıcmıyordum zaten ama bu hamılelıkte okadar canım sıgara ıstıyorkı anlatamam eşim de ıcıyor baya bugun ılk defa bır tane ıctım acaba bı taneden bısey olurmu aslında ıradelıyım baya ıcmedım ama resmen nargile ve sigara ıstıyorum bıldıgın cok asırı ıstedıgım ıcın bır tane vok fazla ıcıme cekmeyerek ıctım bıdaha olmaz sadece ıstegım bıraz olsun gıtsın dıye yoksa esım ıcerken bıle yanında duramıyırum tıksınıyorum
AyaYlmazYldrm Busrasalt ne diyebilirim ki bazilarida ben ictim bisey olmadj diye boburleniyor bisey desen biz annd degiliz zaten cocugumuzj bzden xok dusuneck degilsiniz drler kafa yakan hareketler anlican
Theaydins Tgbkzn benimki de ben içmiş gibi olmayayım diye bıraktı 😊 ha kendin icmissin ha içilen ortamda bulunmussun aynı şey çünkü
Dilaramelissa Tgbkzn İçmediğiniz için çok mutlu oldum elbet ki kötü sonuçlar oluşur aman birşey olmadı ben bu kadar içtim şu kadar içtim diyenlere kanmayın bunu nasıl söyleyebiliyorlar aklım almıyor hala
selamas Tgbkzn ben 31. Haftadayım. 26. Haftaya kadar iyiydik. Allah izin verirse gene iyi olacağız. Bence süt, ceviz, kaşar peyniri, ayran, yoğurt, meyve, sebze ve balık yemeği ihmal etme