Birgün bende yazarmıyım doğum hikayemi derken bize de nasip oldu çok şükür🤲
Hamileliğimi duyduğumuz günden beri sıkıntısız ve sorunsuz geçirdim rutin bulantılar haricinde ve idrar yolları enfeksiyonu yaşadım sadece 6. Aydan sonra normal ilerledik derken gel gelelim 36. Haftamda sancı nedir bilmem kasılmalar hissettikçe kayınvalidem ve annem ayak ağrısı yalancı sancı derdiler bende acaba bu gerçek sancı ney diye merakla beklerdim hep.. 35. Haftamda nst girdim herşey normal di doktor çatı muaynesi yapamım dedi en kötüsü buydu hiç dayanmadım çatı muaynesine felaket canm yandı sonra normal doğum yapabilirsin ama kafa olarak psikoljikmen kendini hazırlaman lazım dedi.. halbuki ben hep normal doğum yapıcam diye adepte ediyodum kendimi ki öyle de oldu çok şükür.. 36. Çatı muaynesinden 5 gün sonra tekrar kontrle gittim ve ilk alttan muaynemi yaşadım ama çatıda o kadar kasıldım stres oldumki yine aynı acıyı yaşıcam sandım ama bu sefer ebe yaptı ve acı eşiğin yüksek korkma diye beni cesaretlendirdi 3 cm açılman var dedi ama bu koronadan dolayı bizi eve gönderdiler evde sancılarının artmasını ve egzersiz yapmam gerektiğini söylediledir. 3 cm açılma var dediler ama bende ağrı sancı bişey yok o günden doğum yaptığım geceye kadar devamlı merdiven indim çıktım plates topunda egzersiz yaptım hareketliydim devamlı sıcak duş aldım hiç boş durmadım zaten yatamıyodum her işimi kendim halletim ki bu doğum haftasında değil hamileliğim boyunca ve ilk gebeliğim bu arada.. derken bi gece öncesinde lavaboda çamaşırıma böyle su gibi akıntı geldi yoğun değildi ama su gibi de değildi sandım ben suyum geldi meğer değilmiş.. ama hissediyorum kasılmalarım arttı nefesim yetmemeye başladı konuşurken falan dedim ben akşama sabaha doğururum.. sonra hafif hafif pembemsi kanlar gelmeye başladı her lavaboya çıkmamda ha bu arada nişanımda ilk çatı muaynesinden sonra gelmişti..sonra bn bu kanamaları eşim ve aneme söyledim annem normal olabilir dedi ama artık saat akşam 10 gibi artmaya başladı ve ben bu arada hala yalancı sancı diye diye gerçek sancılarımıda çekiyomuşum meğer daha sonra eşime dedim ben bu yalancı sancılara artık dayanamıyorum kanamam da arttı bi gidelim dedik iki annelerimizi aldık hastane çantamızı herşeyimizi aldık geldik hastaneye geldiğimzde saat 12 e geliyodu gece hemen nst bağladılar beni sancımın düzenli şekilde ilerlediğini söyledi ebem ve muayne etti 5 cm açılman var doğum başlamış yatışınzı yapın dedi doktoru bilgilendirdi benim sancılarım var böyle 4 dk da bir bi anda geliyor ve 1 dakika sürüyo geçiyo bi şekilde dayanıyorum derken suni sancı hiç bişey vermediler saat başı bir cm açılman olur ve hiç bir müdahaleye gerek kalmadan sabırla sancını çek dedi ebem neyse ben bu arada her sancı gelişimde dua ediyorum. Odaya geçtik geceliğimi giydim kızlar normal doğum olacaksa eğer bi gecelik şart aşırı rahat ettim ben odam tek kişilk di her 15 dk bir odamda geceliği kaldırdım belden aşağımı kaynar suyun altına tuttum aşırı kaslarım gevşedi suda tabi hiç yatmadım devamlı yürüdüm koridorlarda. Saat 5 e gelirken artık dayanılmıyodu sancılarm ıkınma hissiyle geliyodu böyle ebem geldi tekrar muayne etti açılmamın 9 cm olduğunu ıkınma hissi geldiğinde bni arayın dedi ve 6 ya doğru artık ıkınma aşırı arttı doğumhaneye çıktık 9 cm açıklıktan sonra suyum patlatı ebem sonra benim aldığım depent giydirdi bana şansıma doğumhanede kimse yok tek ben doğum yaptım bnden önce olmuş tabi sonra ebem kuvvetli şekilde ıkınmaya çalış bn doktoru arıyorum gelsin dedi ama bn artık öyle yoruldum ve uyku bastırdı ki anlatamam ıkınacak güç kalmadı neyse doktor geldi ebeyle birlikte ıkın dedikçe bn artık yalvarıyorum dayanamıyorum o sancıları çektim ama en zoru ıkınmakmış çünkü ben 5 saat sunisiz kendi sancımla açılma bekledim derken artık bi ara nası ıkındım hatırlamıyorum bi baktım kucağımda bebeğim allahım nasıl bir rahatlık anlatamam öyle güzel ki ağlaması kokusu saçları titremesi allahıma şükürler olsun oğluma böyle sabırla kavuştum.. bebeğimi hemşire babasına götürürken bn artık uykusuzluktan bayılcam doktrm dikişini yapıcam çok yoruldun seni uyutucam dedi rahat et bn uyudum o arada eşimi almış 3 dikiş içten 1 tane dıştan dikişim var.. oğlum 3408 gram doğdu teyzeleri şuan bunları yazarken emzirip şükrediyorum. Hakkınızı helal edin çok uzun oldu.. sizlere yaşadığım anlardan dolayı söyleyeceğim şey eğer fiziksel hiç bir emgeliniz yoksa normal doğum yapın korkmayın ben hep istedim normal doğumu hep dualar ettim ama hep de korktum ama sonunda korkumla başa çıktım allah yardım ediyo inanın ve dua edin ayrca yürüyüş egzersiz squat ve bol su kesinlikle önemli rabbim bebek bekleyen herkese sağlıklı bir şekilde kavuşmayı nasip etsin 🤲🧿❤️