Cilemasna tamamda sen kendin başta diyorsun ki ikili test yaptırdım hepsi yemiz çıktı o yüzden gerek görmedim diye. Doktorlar maddi amaçlı istiyorlar diyorsun. Üstüne doktorun problem olmadığını söylediğini söylüyorsun o yüzden detayliyi bi kere daha grek görmediğini vurguluyorsun. Ve farkında olmadan belki insanları cok yanlış yönlendiriyorsun. Bu yüzden herkeste zaten sana yazmış. Şimdide maddiywtim yok ben anne adayıyım cok kırıldım üzüldüm diyorsun.
Ama şunu düşünmüyorsun. Senin yaptığın yorumla hadi bu anne adayı detayliyi yaptırmasa ve Allah korusun bebeğin kalbinde delik çıksa dogumdada bir sey olsa bunun vebalini alacakmısun üstüne?
Lütfen yorum yaparken bu tarz şeylerde cok dikkat edelim cunku çoğu daha hala detaylinin ne olduğunu bilmiyor bile. Buna sende dahil.
ikili test temiz çıktı detaylı o yüzden gerek yok diyorsun halbuki hamilelik sürecinde en gereksiz testlerden biri ikili testtir. Ve bi problem olup olmadığını senin gebeliğini takip eden doktor bile bilemez o yüzden detaylıya gireriz ya zaten cunku bi problem sıkıntı olup olmadığını öğrendiğimiz asil yerdir orası.
Hatta bi örnek vereyim burdan bi arkadaşında hiç bi problemi yokmuş süreç cok güzel ve rahat geçiyormuş ta ki detaylıya girene kadar. Bebeğin bobreginde kist çıkmış hemde bi kac yerde. Su an tedavi altında doğuma kadar ve doğumuna ozel ekip kuruldu ilk mudahele yapabilmek için cunku bu durumda bebeğin kurtulma ihtimali erken mudahele edilemezse yokmuş. Ve bunun hepsi detaylıdan sonra oldu. Yanı anladın mi detaylinin ne kadar önemli olduğunu. Yanı doktorlar maddi amaçlı yaltiyorlar dersen yanlış konuşmuş olursun ki senin yaptırdığın detaylinin ücretinden doktorun cebine girmiyor bile, direk hastanenin kasasina giriyor yanı o yüzden doktorun ne gibi bi menfaati olabilir??
Hani desen ki gerekli bende yaptırmak isterim ama maddiywtim el vermiyor,ki gerçekten cok pahalı bu konuda hak veriyorum sana o zamanlar insanlar anlar Allaha emanet edersin ama Ben gerek görmüyorum doktorlar maddi amaçlı istiyor dersen tepki toplarsın cunku detaylı gerçekten en gereklisi. Gebeliğin süreci hiç birsey yaptırma ettirme ama detaylı mutlaka herkes yaptırmalı! O kadar önemli yanı. Detaylı ultrasonuda ya radyoloji uzmanı ceker yada bi perinatoloji. Bunlarda bebeğin damarın genişliğine, beynine, kemiklerine, kan dolaşımına, böbreğine kalbinin pompasına kapaklarına varana kadar tek tek bakarlar.
bebeğin yada sende bi problem varsa erken teşhisle tedavi başlatılır eger tedavi edilmeyecek birseyse cunku her bi sıkıntı anne karnında tedavi edilemiyor malesef o zamanda doğumda hazırlıklı oluyorlar ve direk mudahele ediliyor.
bu postu açanda zaten emin ol detaylinin ne olduğunu bilmiyor bile. Bilse zaten boyle bi post açmaz. umarım uzmemisimdir seni canim. İyi geceler