[silindi]
İste sen bunu bile anlamayacak kadar akıllısın. Tvde ki doktorlar hamilelik süreci hakkında konuşurken her zaman genel olarak konuşurlar. Ama gebelik kişiseldir. Cunku her gebelik her beden her yapı farklıdır. Belki benim hamileliğim risklidir sıkıntılı geçiyordur ama baskasininki cok rahat geçiyordur ve cok rahat bi şekilde tutabilir?? Siz gerçekten yediginizin içtiğinin besinlerin o an direk bebege gittiğini mi düşünüyorsunuz yanı boyle düşünüyorsanız gerçekten çok bilgilisiniz :)))
bu bir. İkincisi benim tiye aldığım Allah’tır onun dışında kimseyi tanımıyorum. Senin tiye aldığın o doktorları sen Allah’ın kudretinin bilgisinin üstüne koyuyorsan, eğer ki Müslümansan tabi hangi dine mensup olduğunu bilmiyorum cunku, imanini ciddi bi şekilde sorgulaman gerekiyor. oruc eğer hamileliğe zarar verseydi Allahuteala bunu haram kılardı zaten ama oyle birsey yok?? Ben Allah’ı mi tiye alacağım yoksa sizin aldığınız o 3-5 doktoru mu?? Hayır horende zanneder ki hepsi her gün 5 ogun besleniyor gereken besinleri aliyor 2 litre su iciyor beyaz kirmizi et balik yiyor. Ya birakin ya. Oruc mu Simdi engel hepsine?? iftardan sonra alın besininizi sahura kadar icin suyunuzu?? Sahurda aldığınız besin zaten size ve bebeğinize butun gün yetiyor 🤦🏻♀️
Diyanette fetva veriyor tutabilir diyor ama şart degil diyor. Saglikci bi arkadaşımız yazmış anlatmış doktorda tutabilirsin diyor ama
siz hala neyin peşindesiniz derdindesiniz ben anlamadım?? Ayrica benim tek sığınacağım yer Allah’tır benim burda etten kemikten benden farki olmayan insanların desteğine ihtiyacım yok. Ama bu konuda bi sağlıkçıdan bilgi açısından destek alabilirim cunku ben tıpçı yada sağlıkçı değilim. Ama olmadığım halde Allah’a çok şükür sizden bilgili olduğum kesin.
Oruç tutmak istemiyorsanız tutmazsınız hanımefendi ama tutanada niye tutuyorsunuz diyemezsiniz herkes kendi bebeğini sizden daha iyi düşünüyor Emin ol kimsede bebegini riske atacak kadar gerizekali değil.
Bence sizde düşünün bu kadar strese yapmayın madem bebeğinizde down sendrom riski var bence buna odaklanın bırakın insanların orucunu 😉
Son olarakta muhataba alınacak insan değilsin diyorsunuz ya evet cok haklısınız sokak agiziyla konuşan insanlar kesinlikle muhatabim değil. Tartışıyorsanız ici dolu yorumlar yapın ki faysanız olsun ama siz tartışmaktan kavga etmekten başka hiç birsey yapmadınız sunana kadar. insanların şahsiyetine saldırarak hakaret ederek degil tartışma olmaz. Aynı fikirde olmayabiliriz ama saygısızlık Etmenize gerek yok. Allah sizin eşinize sabır versin ben sizinle bas edemedim o nasıl ediyor Allah yardımcısı olsun