• Doğum Hikayeleri
  • Spinal sezeryan doğumum / (Tek umblikal arter böbrek genişlemesi down sendromu)

Herkese merhaba öncelikle forumda doğum hikayeleri okurken birgün doğum hikayemi yazmakta varmış nasipte,

Gebeliğimi gaz şikayetiyle acile gittiğimde tesadüfen öğrendim daha 3 buçuk haftalıktık. İlk üç ayım uykulu geçti işe bile gitmekte zorlanıyordum bulduğum yerde uyuyordum. 13. Haftamda bir oğlumuz olacağını öğrendik ve gecesinde kanamayla uyandım, kanamam iki buçuk ay sürdü. Detaylıda perinatolog tek umblikal arter ve böbrek genişlemesi var dediler amniyosentez de ısrarcı oldu doktor bebeğimin ölü doğabileceğini yada benim ölec.bileceğimi down sendromlu olabileceğini söyledi. Psikolojim alt üst olmuştu forumda çok araştırdım kendi doktoruma danıştım ve eşiminde desteğiyle bebeğimize hiçbirşey yaptırmadık onu olduğu gibi kabul ettik. Bebeğim bizi ikibuçuk ay kanamalıyken bırakmamıştı bizde ona tutunduk ve bırakmadık. Son 3 ayım mide yanması ve bol terlemeyle geçti mide yanmasına salatalıkta fayda buldum ama terlemeye birşey fayda etmiyordu. Aslında bu zamana kadar hep normal istiyordum virüs nedeniyle eşimle ortak kararımız spinal sezeryan oldu.
37+5 te spinal sezeryanla 6 Nisan Pazartesi sabah saatlerinde 3260 gr tosbiğimi kucağıma aldım onu kokladım öptüm ve onu ön muayeneye götürdüler belden uyuşturma arı sokması gibiydi öyle çok acıtmadı doğum beş dakika dikişlerde bir 20 dk falan sürmüştür.
Sonrasında beni odama götürdüler ameliyathaneden çıktığımda eşimi kapıda görmek için dua ettim nolur gitmemiş olsun bebeğin peşinden diye beni bekliyor olsun diye. Umduğum gibiydi birlikte odaya geçtik yaklaşık 1 saat sonra bebeğim geldi dünyanın en mutlu insanıydım böyle bir huzur yok. Ayaklarımın uyuşukluğu geçene kadar 4 serum taktılar. Karnımın üstünde buz jeli var sanıyordum yumuşsk bişey meğersem o benim gevşeyen göbeğimmiş 😂😂 biraz moralim bozuldu ama olsundu, birgün önceden kayısı hoşafı üzüm hoşafı yapmıştım. Yemek iznim geldiğinde onlardan içtim birgece hastanede kaldık ve taburcu olduk.İlk yürüyüşte karşıya bakarak dik yürüdüm, yeni yeni iyileşiyorum diyebilirim bahsedildiği gibi baş ağrısı bel ağrısı yaşamadım bünyeye ve anestezi uzmanına bağlı sanırım. Sadece omuzlarımda ufak ağrılar oldu onlarda uzun sürmedi geçti. Şuan evimizdeyiz ilk günler çok zorlu geçti oğlum çok gazlı biz biraz dilinden anlayamadık kaç gün meme alamadı sağıp kaşıkla besledik. Emzirmeyi zaten becerememiştim çok zorlanmıştım ama pes etmedim şuan iki göğsümü de emziriyorum sadece sabır ve zaman gerekiyor inanın 🙏🏼🙏🏼 Şimdiden herkese normaliyle sezeryanıyls hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum herşey gönlünüzce olsun canlar
    berel15 insallah benim sezeryan da boyle kolay gecer🥰 rabbim saglikla büyütmeyi nasip etsin❤ downli olabilir dediler ama saglikli doğdu anladigim kadariyla bir sorun yok dmi
      Deletedmom317 evet canım benim şehir dışına çıkma yasağı olmasa o profesöre gidip kucağına veresim var çocuğu çok yıprattılar beni inan ama hamd olsun sağlıklıyız 🙏🏼🙏🏼
        Merhabalar, öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebişinizi sağlıkla kucağınıza almışsınız🥰🌟 eve geldikten sonra bebeğe eşiniz ile yalnız mı baktınız yoksa yanınızda bir aile büyüğünüz destek oldu mu acaba? Koronadan dolayı koruma amaçlı doktorum en az 1 ay eşiniz ve siz bebeğe bakın başka kimseyi eve almayın dedi. Ama biz bakabilir miyiz biraz endişeliyim sizin fikirlerimizi almak isterim.Sevgiler🌸
          Buarada bende spinal sezeryan olacağım önümüzdeki hafta içinde.
            Hayrli olsn bebeginiz ama asla kimseye belden asagi tavsiye etmem bende 5 sene oldu olalı bel agrisi kaldi iyilesmem uzun surdu zaten risk dolu belden asagi uyusturmak bennmki o an mecburiydi kabul ettm simdi ikinciye hamileyim belden asagi istemiyorum Allah herkese sagliklk hayrli evlat ve kolay dogum nasip etsin 😊🤲
              Zehra87 Allah kurtarsın hepimizi benimde ay sonu spinal sezeryan korkuyorum birAz

berel15 ve sağlıkli doğdu dimi bebeğimiz 😍 niye insanları böyle uzuyorlar anlamıyorum zaten annelik hamilelik psikolojisi bizi mahvediyo niye böyle üstüne tuz biber oluyo doktorlar anlamıyorum 😡 sağlıkla büyüt kuzum bebeğini ❤

Hiç bir doktorun amacı sizi bebeginiz ile üzmek değildir bundan kimsenin bir çıkarı olmaz düşünme yolunuz yanlış bu testlerin hepsi bir öngörü ve doğruluk payı 100/100 değil yardımcı tanı yöntemleri.. düşünelim ki görmediğimiz dokunmadıgımız bir canlı hakkında bilgi sahibi olmaya çalısıo hemde insan eliyle yağılmış teknoloji ve tekniklerle .. sağlıcakla kucagınıza almanıza çok sevindim sağlıkla büyütün inş 🤲

adm, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

Zehra87 bizde kendimiz bakarız diye planlamıştık ama çok zorlandık o sebeple kayınvalidemde bizimle kalıyor

HafsaRumeysa bünyeden ve anestezi uzmanından değişiyor bence canım benim hiç baş bel ağrım olmadı çabuk attım anesteziyi