Nur55 canım bebeklerin haz merkezleri ağızdır. Gelişim aşamalarında oral dönem olarak geçer. Oral: ağız demektir. Oral dönemde olan bebek haz merkezi ağız olacağı için sürekli emmek ister. Emmek bebekler için bir ihtiyaçtır. Yeni doğan bebekler üç şey için emerler; karınlarını doyurmak için, susuzluklarını gidermek için ve haz almak için. Susuzluk ve karın doyurmak için emmek en az 5 en fazla 30 dakika olurken, haz emmesi gün boyu bile sürebilir. Haz emmeside bir doğal ihtiyaçtır. Anne emziğe alıştırmayım derse eğer bebeğini gün boyu memesinde tutması gerekir. Buda anneyi bitkin düşürür. Yani pekte mümkün değildir aslında. Emzikler anne bebek dostudur. İlk 9 ay kısıtlama getirmeden kullanılabilir. 9-12 ay arası bırakma dönemidir. 12 aydan sonra sadece uykuya dalarken emzik kullanıyorsa eğer bundada sakınca yoktur. Uyku arkadaşı olması kötü birşey değil. Ama uyuduktan sonra emziği almak gerekir. 18 aydan sonra ise ne gündüz ne gece nede uyumak için emzik kullandırmayın. Emzik dönemini kapatın. Birde damaklı emzik tavsiye etmem. Anne memesi formunda olan damaksız emzikler var. Onları kullanabilirsiniz. Bütün bunları nerden biliyorsun diye sorcaksınız. Ben 8 sene çocuk gelişimi okudum. Hamilelik dönemindeki ve sonrasındaki gelişimlerle ilgili yeterli donanıma sahibim. Sende beni diğer arkadaşlar gibi internete bakarak konuşuyorum sanma diye açıklıyorum canım☺ Benim herkesten farklı düşünmem bu forumda pek sevilmiyor ☺ Ama ben genede doğru bildiğimi yazmadan edemiyorum napayım 😆👍🏻👍🏻