Mrcemn
Tabii ki zorlukları oluyor ama sen kendini ne kadar motive edersen o kadar iyi olur
Canım yanacak diyw düşündüğünde iyi hissetmen zorlaşıyor.
Ben 1 sezaryen oldum mayısta kısmetse 2. Sezaryenı olacağım.
Hayatımda damar yolum bile şeker yüklemesinde açılmış, serumun yanından geçmemiş bi insandım ki bu halde spinal anestzi ile doğum yaptım. İlk gün gaz problemini atarsan daha rahat edersin. Ben 2. Günde gazdan kurtulmuştum ve ozaman tek başıma kalktım ysttım yürüdüm. Gazı atman çok önemli. Narkoz sıkıntısı yaşamamak için ben bol su ve bitter çikolata yedim. Sade kahvede işe yarıyor. Elinden geldiği kadar bol bol yürümeye çalış. Bebeğinden başka bişey kaldırma. Yanında biri olabilse çok daha rahat ederdin ama yoksa eşine büyük görev düşüyor burda. Kendini hiç bişey için zorlama. Ben süt sorunuda yaşamadım hemen geldi çok şükür inşallah seninde öyle olur. Ara ara ağrın olur. Bünyeye göre değişiyor tabi toplarlanma süresi. Ama zor olur v.s die gözünü korkutanlara kulaklarını kapat. Moralini yüksek tut. Eve geçince ılık duş al. İlk kendin duş alman zor olabilir eşinden yardım iste.
Duştayken dipten uca doğru göğüslerini tarak ile tara. Kanalların açılmasına yardımcı olur.
Bol bol sık sık emzir hem sütün artması hem bebiş için çok önemli. Sütün ilk günler gelmesede moral bozma. Hurma, soğan tarzı şeyler ye. Yine emzirmeye çalış. Sütün olmadığında mama vermekten kaçınma çünkü bebeğininde doymaya ihtiyacı var. Kendini yetmiyor gibi sakın düşünme. Bunlar genelde hissettiğimiz şeyler oluyor o dönemde. Hayırlısıyla atlatırsın inşallah. Sağlıkla kucağına al bebeğini 😊