Happy mom da sürekli doğum hikayeleri okuyarak doğum anına geldim. Başlangıcta ben de herkes gibi normal doğum istemiştim. Ama 37.haftada yapılan çatı muayenesinde zor olacağını anladım. Çatı olarak normal doğuma uygun olduğumu söyledi doktorum ama muayene sırasında kendimi çok kastığım için bebeğimin de hayatını tehlikeye atmamak için sezeryan doğuma karar verdim. 30 Mart sabah 11.00′de yatışım yapıldı. Hemşire geldi tüm kıyafetlerim çıkarıldı önlük giydirildi, serum bağlandı. Sonta takılacağı söylendi. Happy mom da okuduğum sezeryan doğumlarda hep belden aşağı uyusturduktan sonra takıldığı yazıyordu ama benim öyle olmadı. Hemşire batikon gibi bir şey sürdükten sonra genitale derin nefes alıp ver dedi ve sonra takıldı hiç bir acı hissetmedim. 13.30 gibi ameliyathaneye alındım. Sırtımda kamburumu çıkararak oturmam istendi belimden iğneyi vurdular. (Burada hareket etmemek önemli) 15 dakikaya ayağım karıncalanmaya başladı sonrasında tamamen uyuştu. Önüme yeşil bi önlük koydular ameliyata başladılar. Burnuma başlangıcta yanık kokusu gibi bir koku geldi. Başımda duran hemşireye sordum ne yapıldığını tüm yapılanları bana teker teker anlattı. Yalnız bebek tam çıkarılacakken yukarı çıktığı için hepsine ve anestezi uzmanı karnımı aşağı doğru bastirdi basıncı hissediyorsunuz ama hiç bir acı ağrı yok. Sonra bebisim 38+1 de dünyaya geldi. Göğsüme yatırdılar biraz minik kuşumu sonra üşümeye başlayınca yukarı çıkarmalarını istedim. Dikişlerim yapılırken midem bulandı. Hemen serum bulantı ilacı yaptılar. Sonrasında beni de bebişimin yanına çıkardılar. Annanesi ve babası karşıladı bizi koronadan dolayı ziyaretçi kabul edilmediği için bir refekatci yanımızda olabiliyor babayı da gördükten sonra çıkarıyorlar. Doğumumu Konya Medova hastanesinde Azer Aras Uluğ yaptırdı. (Annelere tavsiye göğüs ucu yaralarınızın olmaması için lansinoh göğüs ucu kremi alın ve doğumdan 1 ay önce kullanmaya başlayın. Bunun dışında yara olma ihtimaline karşı göğüs pompası alabilirsiniz ben baby mom markasını aldım. Bir de mutlaka ama mutlaka göğüs ucu koruyucu edinin)