ayazmoms41 Güzel hamişlerim günaydın herkese, hayırlı günleriniz olsun 🤲🏻 ben daha öncesinde hiç smear testi yaptırmadım dün Dr gittiğim de smear testini söyledi nasıl bişeydir bu gebelikte sakıncalı mıdır? Yaptıran var mı gebelikte. Biraz korkularım var 😔😔
EzgiCan_ ayazmoms41 bende hiç yaptırmamıştım ama yapılması gerekiyor düzenli. Oyüzden gebeliğimin başında doktorun ilk yaptığı testlerden biriydi mutlak yaptır
Balgebe ayazmoms41 gebeliğin erken zamanlarında yaptırdım asla birşey hissetmiyosunuz sıradan bi şey saniye sürüyor
Elizzz ayazmoms41 bende hamile kalamadigim icin yaptirmistim geçtiğimiz ekim ayinda sonrasinda rahim filmi cektirdim. Kasimdada hamile kalmıştım. Sanirim ondan yapılmadı. Ama nornalde yapiliyor benjm Gorumcem hamile kaldiktan sonra doktor yapmis testini
BuketBdk ayazmoms41 ben evlendikten sonra muayane olmaya gittiğimde doktorum yapmıştı. Hemde rutin kontrol olsun istemiştim. Bişey hissetmemiştim bile. Şimdide doğumdan 3 ay sonra tekrar alıcaz dedi. 20 ile 30 yaş arasında 3 yılda bir alınsa yeterliymiş. 30 ile 40 yaş arası senede 1 kere alınması gerekiyor dedi.
ElifOncul Vajinal muayene ile örnek alıyor rahim duvarından, saniyelik bir işlem. Sonrasında hafif pembe kan olabiliyor endişe etmeyin
eylemc Vajinal muayene ile alınan tarama testi . hiç bir acısı yok . Hissetmiyorsunuz. Vajinal ağzından alındığını için gebelikte bur zararı yok https://www.medicalpark.com.tr/smear-testi/hg-2007
Deletedmom115 ayazmoms41 hayır tabiki pamuklu çubukla sıvıdan alıyor biraz hissetmiyorsun bile, her sene yaptırılması gereken bir şey
EzgiCan_ ayazmoms41 endişe edeceğin bir şey yok zaten ilk baktığında vajinadan ultrason ile bakmıştı doktor o sırada bir çubukla alıyor örneği vajinanın içinden acımıyor da merak etme inşallah sonucuda iyi çıkar
Busraanur Bende hamile olmadan önce yaptırmıştım hiç hissetmedim bile doktor tamam aldım dedi kalktım herhangi bir leke kanamada olmadı korkmayın bence basit bir işlem. Hatta değerim yüksek çıktı hamileliğin ilerleyince tekrar yapıcaz dedi doktorum.
Hashasim2020 Hiçbir şey yok benim doktorum vajinal muayeneden önce bana haber etmeden almıştı ben muayene sanmıştım korkmayın hiç ♥️
eylemc ayazmoms41 Yanlış bilmiyorsam hamilelikte yapılan kan sayım tahlilleri. Doktorun isteğini listeye göre vitamin kan değeri troidlere v.s bakılıyor
eylemc ayazmoms41 Yanlış anlamadıysam Kan tahlili ve idrar tahlili istemiş Vitamin ve diger değerlerle beraber enfeksiyon felan var mı bakmak için istiyorlar