Tugbaca96 Simgee987 ben 21 senelik tıp 1 şeker hastasıyım. 39 haftalık hamileyim. İnan dikkat edersen hiçbir zorluğu yok. Birde kafana çok takmak şekeri yükseltiyor. Sen stres yapma Rabbim büyük her şey yoluna girer 🙏
Olimbera Simgee987 evet canım ya ben normalde insülin kullanmıyordum tip2 şeker hastasıyım hamile kaldığımı öğrendiğim an doktorumla görüştüm ve insüline başladık hap içmek bebeği etkileyeceğini insülinin bebeğin plesantasından geçemediğini söyledi eğer insülin kullanmazsam düşük olabileceğini hamileliğin aniden sonlanabileceğini söylemişti hap içmeyi bırakmıştım yani bence iyice araştır bu durumu
Simgee987 Olimbera doktor hapın dozu az olduğu için bişe olmaz dedi zaten şekerim çok yüksek değil sınırın biraz üstündeymiş canım ama yinede araştıracam bu durumu
Olimbera Simgee987 hangi hapı kullanıyorsun benimde öyleydi glifor kullanıyprdum 850 lik yüksek değildi ama içindeki melatonin hormonu olan tüm haplar şeker için o yüzden insüline geçiliyor bencede tek doktorla kalma başkalarına da danış
Miniginannesiiii1111 Simgee987 gebeysen anında hapı kes hap icemezsin hap yok gebelikte tek kullanılan şey insülin iğnesi hap asla icme
Miniginannesiiii1111 Benimde endokrin doktorum var doğuma kadar ayda 1 takip ediyor şekeri ölçüyor gün içindeki günde 5 defa parmaktan eğer bir yükseklik görürse anında insülin iğnesi olacak yani anlamadığım herşeyin çözümü var neden kalma demis
Miniginannesiiii1111 Simgee987 bende gidiyorum endokrine şeker çıkarsa hap olmazmi dedim gebelikte tek kullanabilecegin şey insülin iğnesi dedi bana