ElifNilMom Kızlar kızımız olacak inşallah. İsim konusunda zaten henüz aklımda benim bulduğum hiç bir şey yok ve durum şu kayınpederim annesini hiç görmemiş annesi vefat ettiğinde bebekmiş 6 aylık bu yüzden anneye karşı duyduğu büyük bir Özlem var eşimde babanemin ismini koyalım mı diyor iki isim koyalım biri senin istediğin olsun birimde Aliye olsun babam çok mutlu olur diyor ya bir yandan asla kırmak istemem diyorum ki gönlü olsun eşiminde babasının da koyayım Aliye ama diğer yandan da ben beğenmiyorum ismi siz olsanız ne yapardınız fena arada kaldım
Nslhnakn ElifNilMom eğer benim öyle bir durumum olsaydı koyardım diye düşünüyorum sonuçta anne özlemi çok farklıdır, eşinin dediği gibi 2 isim koyabilirsiniz
Yakamoz__gul ElifNilMom hani böyle kaynana kayınpeder diretse inadına koymam da. Kayınpederini seviyorsan böyle bı jest yapabilirsin. Aliye de kötü değil. Yanına güzel bı isim daha bulursun onu kullanırsın. Bu tamamen kişiyle alakalı bence. Seviyorsan yapılmayacak birşey değil
Wonderanne ElifNilMom bence koyabilirsiniz ben babaannemi çok severim kız kardeşime babaannemin adını vermemiş olsalar koyardım ben Meryem benim babaannemin adı yanına güzel bir isim daha ekleyip hatta önüne eklersen genelde ilk isim kullanılır
MinikTavsanim ElifNilMom bence koyabilirsiniz eğer eşinizin ve sizi gönlünüz razıysa tabiki .. Benim de kayınvalidem koyacagım isme çok taktı başka birşey koyun fln diyor bu isim konusu çok muallak
Rabianurr ElifNilMom Valla bende olsam koyardım hatta eşim kayınpederimin ismini koymak istedi oğlumuza kayinpederim çok istediği için bende kırmadım iki tarafında gönlü oldu canım bence Aliye ismide çok güzel sen kendi koydugun ismi kullanırsın onlarda Aliye der onların yanında da kullanırsın mutlu da olurlar 😊
ElifNilMom Nslhnakn kesinlikle öyle o konuda hemfikiriz anne Özlem’i farklı bambaşka anlıyorum sma kafama takılan şu annesinin adını koysam hoşuna gider mi bunda kararsız kaldım yoksa onda da bir etki etmeyecek ise hiç gerek yok boş yere koymaya ve kayınvalideme kayınpederim demiş ki erkek olursa Ahmet koysunlar da kız olursa karışmam cünkü biliyorum Aliye koymak istemez Betül demiş demek ki gönlünde var ben koymam diye mi söylemiyor acaba 🤔
ElifNilMom MinikTavsanim peki yanına önerebileceğiniz bir isim var mı. Ya ben koyacaksam da aliyenin ikinci isim olmasını istiyorum cünkğ ilk isimle hitap edilir çocuğa arkadaşları çevresi vs meva ismini istiyordum meva öne gelince güzel olmuyor ikinci isim olursa iyi oluyor fikirde bulunabilirseniz iyi olur ☺️
ElifNilMom Rabianurr canım zaten oğlumuz olursa Ahmet koyacaktım eski bir isim değil diye kabul etmiştim kayınpederimin babasının adıydı Ahmet Mert düşünüyordum koyarım ben öyle asla gönül kırmam ama Aliye biraz eski bir isim ya çocuğa da haksızlık etmek istemiyorum ilerde ğzülebilir istemeyebilir sırf onu düşündüğümden yoksa farklı bir niyetim yok. Mesela ben hep derim anneme anne iyi ki benim adımı Betül koymuşsun kötü bir isim koysan çok üzülürdüm utanırdım diye 😂
MinikTavsanim ElifNilMom Aliye Eyşan , Aliye Nil , Aliye Sahra , Aliye Deniz , Aliye Sedef ,Aliye Nisa bence 😊 ama eyşan ismine bayılıyorum ben fakat eşim sevmiyor 🤦🏻
Miniksusam93mr ElifNilMom fatma aliye olablir. Ben nisa koymak istyrm insallah. Bana da kaynanam illa kaynanasinn ismini koymami soyledi o yasiyor ve adi kezban. Aliye ismi guzel bence asya aliye alya aliye vs olabilir .
Ayse2804 ElifNilMom aliye meva olsun bence ilerde kısaltma Yapıldığında A. Meva diye yazılır kendisi arkadaş ortamın da hangisini isterse onu kullanır
Rabianurr ElifNilMom Bende öyle düşünmüştüm kayınpederimin ismi Ramazan ne kadar ağır bakıldığında ama ismini sevdirebilirsin inşallah 😊
Nslhnakn ElifNilMom eğer öyle demişse gönlünde var bencede, yada siz sorun karar verdikten sonra bizim böyle bir düşüncemiz var sen ne düşünüyorsun gibisinden🤷🏻♀️ Ama aliye ismi kulağa kötü gelmiyor🌸😌
ElifNilMom Yakamoz__gul aynen diretseler eğer onlar ne kadar seviyor olsam da kıl gider koymam ama diretme gibi bir durum asla yok ve evet kayınpederimi seviyorum o yüzden ikilemde kaldım ya zaten
ElifNilMom gokcecan işte problem o kuzum Aliye meva güzel duruyor meva Aliye güzel durmuyor ben öne kendi istediğimi koymak istiyordum ilk isim genelde kullanıldığı için 🤷🏻♀️