Lavinya01 6 haftalık hamileyim kan testim de tsh ım yüksek çokta doktor ilaç verdi kullanmazsan bebeğimde zeka geriliği olabilir dedi , bu sorunu yaşayıp sağlıklı doğum yapan var mı lütfen cevap verir misiniz çok tedirgin oldum 😔😔😔
Dilekcileek Lavinya01 korkma canım bende de öyleydi hemen ilaca başladık normale döndü kaç çıktı değerin
ZZeynep3 Lavinya01 ilk gebeliğimde kullandım. İkinci gebeliğimde de kullanıyorum. İlaç kullandığınız sürece bişey olmaz inşallah. Ayda bir tsh baktırmanız gerekir
neso_ Lavinya01 ilaçlarını kullanıp her ay değerini takip ettirdiğin sürece hiçbir şey olmaz merak etme bende hipotrioidi hastasıyım 1.5 senedir ilaç kullanıyorum ilaçta değil aslında vücudun üretmediği tiroid hormonunu dışardan takviye ediyoruz sen aksatma yeter karalar bağlayacak bir şey değilll merak etmee
melek_hasan_33 Lavinya01 korkma bişey olmaz ondan benim se 3.7ydi ilaç verdi doktor tedavi edilmezse ve çok yüksek olursa sıkıntı her ay kontrollerini yaptr
Yesmckmk Ben 3 düşük yaptım TSH yüksekliği yüzünden ilacını aksatmayın sakın çok önemli evet bebeği geliştirmiyor şuan 4. Gebeligim çok şükür sağlıklı hala ilaç kullanıyorum takip ettiriyorum
Dilekcileek Lavinya01 benim 4.5 çıkmıştı şuan 17 haftalık hamileyim 2 ye düştü ilaç kullandıkça korkma
Mrv8-9-18 Arkdaşlar benimde aynı 3.5 ama ilk doktorum bunu bize söylemedi ve ilaç başlanmadı daha sonra tercihlerimden dolayı doktor değişikliği yaptım ve tahlillerime baktığı gibi ilaç başlandı mı dedi bu sebepten dolayı ilaca geçen hafta başlandı şuan 12+4teyiz sizce bebeğim açısından bir sıkıntı olmuşmudur. Cumartesi kontrolüm var doktoruma sorucam ama içim içimi yiyor 😭😭
Yesmckmk Mrv8-9-18 canım yüksekliği az ben ilac kullanıyorum yetersiz gelince benim de 3e çıkıyor ilacı Yükseltiyor doktorum geri düşüyor benim düşük yaptığım da TSH değerim 10,5 di
BusraDevlet83 Lavinya01 İlacla düzeliyor endişelenmeyin. İlk etapta dahiliye doktoru ilgileniyor. Bilmiyorum şuan kabul var mı hastanelerde ama..
Mrv8-9-18 Yesmckmk canım doktorumda dedi bu zamana kadar kanaman olmadıysa bir sıkıntı yok diye kadın doğum doktorumda düşük tehliken yok demişti. Benim korkum geç başlandığı için bebeğimin gelişimini etkiler mi ? İster istemez kendimi suçluyorum
Dideeem_2 Lavinya01 20+4 günlük hamileyim bende aynı sorunu yaşadım değerlerim yüksekti düşük yapıcagımı zeka geriliği ,erken doğuma sebebiyet vereceğini söyledi ilaç tedavisine başladık ikili test ve üçlü tarama testi yaptırdım hepsi temiz çıktı ilaclarını düzgün kullandığın sürece bide kendini yormadığın sürece bi sıkıntı olmuyor Allahın izniyle 🙏🏻😊
Zeyno_65 Lavinya01 Canım ilacını sakin aksatma. Benimde gebelikte cıktı malesef 4. Haftadan beri düzenli ilac kullanıyorum doğuma Kadarda kullanmamız gerekiyormus.
Yesmckmk Mrv8-9-18 bence etkilemez canım dediğim gibi çok yüksek değil şuan 125 mcg kullanıyorum ben 100 kullanırken 3.12 olmuştu şimdi 1,8 oldu tekrar 3 haftada bi kan veriyorum için rahat olsun. Aşırı yüksek ve önlem almayınca sıkıntı çıkarıyor. Benim kuzenim de mesela 5 aylıkken falan 4-5 ten asagı inmiyordu değerleri
Mrv8-9-18 Yesmckmk Çok çok teşekkür ederim canım ya inan içimi çok rahatlattın 🤗 Tüm anneler yavrularını sağlıkla kucağına alsın inşallah
E-E Lavinya01 canını sıkma üzülmene gerek yok düzenli olarak ilaç kullanman gerekiyor sadece 🙏🏻🙏🏻🙏🏻Her ay kan tahlili verip değerine göre doz ayarlaması yaptıracaksın 🙏🏻Allahım bütün annelerin bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🙏🏻🙏🏻🙏🏻