Handeaslan39 Kızlar ikinci hamileliğim ilk hamileliğindede içmiştim bundada içiyorum Nasıl bırakacağım bilmiyorum çok kafama takıyorum .. ☹
Asilannesi Handeaslan39 canım merhaba bişey sormak istiyorum sana eski forumları okudum yazmak istedim senin ikinci gebeliğinmiş ilk hamileliğinde emzirirkende sigara içtinmi bende bırakamıyorum🙁
Kibarbaby Handeaslan39 çokk uzun zaman bende içtim özellikle hiç içmesem bile sinirlendiğim anca sigara yakardım ve gün içinde içmesem bile yatarken mutlaka bi tane içerdim. Öğrendiğim gün direk aklımdan sildim. Ben bunu bebeğime yapamam dedim. Ve ilk zamanlar öyle zor günler yaşadımki psikolojik olarak ama sigarayı hiç aklıma getirmedim içmeye bile yeltenmedim. Misal herkes direk paketi attım diyo onuda yapmadım son paketim hala evimde durur beni dahada iyi hale getirdi onun orda durması. Bilmiyorum ya şükür zorlanmadımda olay tamamenn kafada. Ben bebeğimden bile önce. Ben bukadar güçsüzmüyüm ya dedim kendi kendime ben bukdar iradesizmiyim ? Sende böyle düşün
deletedmom12 Handeaslan39 bnm bi yakınım sigarayı hamilieğinde içti 2,düşüğünü yaptı ikisininde kalbi durmuş,içme canım kendi nefsin için kapalı yerde hayata tutunmaya calısan bebegine zarar verme..onun yerıne koy kendını
Suhedaa Handeaslan39 Ankara-06 bacagi bilmiyorum ama benim ellerim cok uyuşuyordu cekiliyordu sanki ama gecti suan doktoruna danis belki magnezyum eksikligindende.olabiliyor bacakta
Handeaslan39 Sevtap nasıl bıraktınız acaba ? Hiç çanınız istemiyor mu hani bir çözümü varsa bizde deneyelim ☹
deletedmom12 Sevtap kesinlikle bnde içiyordm bizimki planlı gebelikti kara verdğimde azaltmıstım.günde 2 en fazla 3 tane içiordm.hamile oldgmu öğrendim.sigara içenin bile yanında oturmuyorm.bebegim etkilenmesin diye.yapmayın anneler yapmayın..
Sevtap Handeaslan39 kendine söz ver önce. Sonra önem listesindeki sıralamada bebeğin mi önde sigara mı? Eğer bebeğim dersen onun iyiliği için herşeyi yapman lazım. Eğer çalışıyorsan iş yerine şakın sigara götürme. Birinden istemekte çok ayıp ve seni kınarlar. Eğer ki evdeysen sürekli sabahları geç uyan kalkınca limonlu su iç sigara aklına geldikçe sakız çiğne ve patlıcanlı yemekler ye patlıcanda nikotin türevi var bu aşamada seni rahatlatır ve inşallah bırakırsın
Mucizeninannesi Handeaslan39 bende 13 yıldır iciyordum. Hic birakmamistim hamile kalırsam nasil birakirim diyordum. Tup bebek benimki transfer olmadan once gunde 3 taneye dusurdum. Zor oldu ama kendimi avuttum saatim daha gelmedi nasilsa icicem vs diyerek kandirdim kendimj. Sonra transfer oldu hatta hastaneye giderken icip gittim o denli bagimliydim. Eve geldim sigaram da vardi. Hic kendime biraktim demedim bebegim icin suan icmiyorum dedim. Ozellikle aksam yemegi sonrasi cok zorlaniyordum ama öğün atlata atlata biraktim gitti. Sukurler olsun darisi sizin de basiniza insallah. Hayir ileride benim yuzumden astim hastasi vs olur bunun vebalini kaldiramazdim. Simdi bile vucudumda o zehrin olmasi erken dogum riski oluşturuyormuş bunca vebal cok ağır...
Handeaslan39 Sevtap mutlaka deneyeceğim mutlaka çok teşekkür ederım kendimi durduracağım inşallah yoksa böyle olmayacak ☹
gnc Handeaslan39 bende içiyordum idrar testi yaptıgım dakika birdaha içmedim ama hep sigara midemi bulandırıyor kokusu beni rahatsız ediyor diye düşündüm yanımda kimseye sigara içtirmedim midem bulanıyor dedim ama canım istemesin diyeydi tabiki de 15 20 gn geçtikten sonra gerçektende inanıyorsun sigaranın rahatsız ettiğine ve asla canım istemiyor şimdi ben yaksam bile asla içemiyorum
Vitaminimm Benimde başımın belası kızlar yardımcı olun lütfen her içtiğimde vicdan yapıyorum ama lanet olasıca şeyi bırakamıyorum ilk gebeliğim ve bugüne kadar sigarayı bırakmayı hiç düşünmemiştim yapabildiğim tek şey şu ki gebe kalmadan önce günde 1 paket içerdim artık onu yapmıyorum ama hala içmeye devam ediyorum sonuçta sigaranın bebeğime verdiği zararları okudukça bu son artık diyorum ama tekrar yakıyorum ne olursunuz bırakanlar yardımcı olsunlar.. 😕
pamuksekerinannesi Vitaminimm Canım İnan çok samimi söylüyorum ben son zamanlarda 1.5-2 paket içiyordum ve 16 senedir sigara içen bir insanım eşim bırakmam için her yolu denedi ya beni bırak ya sigarayı dedi sigarayı bırakamam dedim. Ya sen bırakacaksın ya ben başlıcam dedi başlama ben bırakamıyorum dedim ve başladı ama ben yine de denememe rağmen bırakamadım. Detaylı bir şekilde yazıyorum ki irademin sigara konusunda ne kadar zayıf olduğunu bil diye. Ancak bebek yapmaya karar verdik ve aylar boyunca olmadı. Herhalde bir sorun var ve çocuk sahibi olamıcaz dedim. Daha çok sigara içtim. Bi öğrendim ki hamileyim. Öğrenince ağladım yaktım bir sigara sonra dedim ki ben ne yapıyorum.. Allah bana bir can nasip etti ben ona şimdiden sahip çıkamazsam Allah’ın zoruna gider. İnan paketi attım. Şimdi çok canım isterse eşimden bir fırt içiyorum ve içtiğim gibi istifra ediyorum. Artık bünyem bile kabul etmiyor düşün ki nasıl zararlı.. Lütfen içme o can sana emanet. Paketi at alma İnan zorlanacaksın başlarda ama yok diye içemiceksin ağlayacaksın edeceksin 2 gün sonra bi bakıcaksın ki içmiyorsun...
GamzeGoktas Hamile kalmadan önce cok denedim bırakamamıştım, hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım benim 5 dakikalık zevkim için neden bebeğim zarar görsün vicdanen hiç rahat edemez insan bence isteyen herkes bırakabilir helede evladı için
Handeaslan39 pamuksekerinannesi deneyeceğim canım ilk çocuğumda içtim çok pişman oldum bunda içmek istemiyorum üzülüyorum çok çünkü 10 senedir içiyorum bende bırakmam lazım artık diyorum