Sherylady Berrin_94 amin canım darısı snn başına inşallah sağlıkla al. Umarım sizler 37. Haftaları görürsünüz.
Sherylady pamuk32 canım bende hep klasik vajinal akıntı oldu hiç bir fikrim yok senide yanlış yönlendirip panik yaptırmıyım. Ne zaman gidiceksin doktora en kısa sürede.
Deletedmom115 prematüre bebek takımları olduğunu ben bilmiyordum, erken gelme ihtimaline karşı, ki ikiz gebeliklerde bu normal bir durum, iki bebek için de birer takım alöayı düşündüm yorumları okudukça, sizce mantıklı bir fikir mi?
Sherylady Deletedmom115 yani bence cok pahalı ve süslü olmayan düz takımları yedek alın ben aşırı pişman oldum. Eşim koştur koştur e bebeğe gitti orada 1 çeşit buldu onuda aldı 3 lü set 70 tl organik gereksiz pahalıydı bence ama mecbur kaldık. Ordan eve geçti yıkadı kuruttu getirdi bunu yaşamamak için tedbir için şimdiden alın.
Deletedmom115 Sherylady teşekkürler, aklımda olucak kesinlikle hazırlık yaparken, önemli bir ayrıntı çünkü ikiz gebeleri için
Bsraakdmr Sherylady kesinlikle depend dependd 😆ben de doğum yaptım ve çok haklısınız allah bağışladın☺️
Sherylady Deletedmom115 bir de size şu konuda morel vermek isterim doktorların hepsi (3 ayrı doktor gördü) mama takviyesinin ikizler için çoğunlukla mecbur olduğunu erken doğdukları için sarılık olup şu korona ortamında hastanede yatmasınlar diye mutlaka beslenmeleri gerektiğini söylediler. Ben her emzirmeden sonrada emziriyorum. Nekadar kaka okadar az sarılık riski bu sebeple kendinizi asla üzmeyin emmezler ve mama emerlerse. Sadece tavsiyem biberon ucu anne göğsüne en yakın olanı seçin ve kolik borusu olan bir biberon alın (ben philips avent kullandım aşırı iyi) ayrıca göğüs ucu nuk derim💪🏼 Biberon koyun emzik koyun hastane çantasına emme refleksleri için gerekliymiş. 😊
Twinksmom Sherylady Bebek için erken soru sormam 19 hafta çift yumurta benim minikler. Kiloya takıntılıyım kaç kilo aldınız önerilen bir aralık var mıydı size ? Teşekkürler 🙏
Sherylady Twinksmom benim doktorum tam bir çılgındı bana ikiz bebeklerle 10 kilo max dedi. 29. Haftaya kadar 8 kilo almıştım diyetisyenle beraber ama işte sorunlar başlayınca ve bebek geriden gelince hem yattım tuvalet dışında kalkmadım hemde doktor artık yemen lazım dedi. 15 kiloyla doğuma girdim 9 kilosunu verdim 6 günde. Lütfen ama lütfen kafanıza kilo takmayın. Ben beslenmemi söyleyim size sabahları chia tohumlu ekmek yiyordum yumurta ve mevsim yeşillikleri,aslaaa beyaz ezine peynir yemedim süzme peynir yedim. Her öğün öncesi 2 bardak mecburi su içtim ara öğünlerim hep badem ceviz fındık aüt ve yoğurttu. Proteini akşam yemeklerinde almadım öğlenleri aldım. Akşama hep sebze yedim. Doktorun listesiydi bu. Ayrıca mevye yiyorsanız mutlaka yoğurtla yiyin dedi bana doktor sebebide fruktozu kırıyor kilo ve şekeri engelliyormuş. 😊
Twinksmom Sherylady Çok teşekkürler ben nerde zararlı şey var onları yiyorum umarım dikkat ederim, tebrikler tekrardan 🙏
Sherylady Twinksmom valla açıkcası bence direk kiloyu takmayın. Ben dert ediyordumda ne oldu. Okadar uğraştım zönk diye yatak diyince doktor patladım. Ayrıca 6 günde giden kiloya inanamadım. Endişe etmeyin. Sizin psikolojiniz şuan çok önemli bebeğiniz etkilenmesin. Zaten ortalık karışık dertler derya olmuş bir de kilo için sıkmayın tatlı canınızı😊😇
Ruviiseem Sherylady Gözünüz Aydın 🌸🌸 Tavsiyelerinizin hepsini not aldım 23. Haftamızdayız 🌸 corona’dan ötürü çok tedirginim hastane süreciniz nasıldı peki? Bebekleri vermiyorlar diye duymuştum tedbir amaçlı hastanede kalıyormuş böyle bir şey var mı ?
Sherylady Ruviiseem ben ağlaya ağlaya gittim hastaneye özel hastaneydi. Adını buraya yazmıcam doğum yapıcak anneler panik olmasın diye cunku ben malesef twitterda gördüm doğumdan bir gün önce. Benim hastanede göğüs hastalıkları uzmanı Prof biri tedbir amaçlı karantinadaydı ve hastanede herkes çok tedirgindi. 1. Katı kapatmışlar biz 4. İzole kattaydık. 2 gun kaldım yenidoğan hemşireleri kuzularla ilgilendiler dönüşümlü benimlede ilgilenenler çok tedbirliydi. 2. Gün gittim hastane alev alev yanıyordu panikten herkes kafayı yemiş cocuk doktoru 15 dkda baktı kadın resmen kovaladı bizi hatta 15. Gün gelmeniz lazım ama gelmeyşn beni arayın lazımsa gelirsiniz dedi. Bitane hemşire ile sohbet ettim varmı hasta dedim yok biz almıyoruz yoğun bakım ünitesi yeterdiz ama kendi hekimlerimiz ve çalışanlarımız hastalanıyor karantinada tutjyoruz dedi. Mesela bizim yenidoğan hemşirelerinde şüpheli varmış. 4 gundur pasiflora şurup içiyorum bu sebepten. Doktorumu aradık hatta ben krize girdim ağlamaktan doktorum öyle birşey yok tüm hastaneye test yapıldı zorunlu bişey olsa temas edilen herkese dönüş yapıyorlar dedi sana bunu kim söylediyse hesap sorucam dedi cok kızdı adam.
Ruviiseem Sherylady onca risk yetmezmiş gibi bi de bu virüs çıktı o kadar çok canım sıkılıyor ki .. inşAllah hiç bir sağlık problemi yaşamadan süreci geçeriz.. bilgileriniz için teşekkürler bebeklerinizle sağlıklı bir ömür diliyorum 🌸
Anurtrn20 Canım kuzularını Allah bağışlasın. Okudukça ümit doldum ☺️ bende 19 haftalık tek yumurta prenseslerime hamileyim ve tek istediğim zamanında doğırabilmek ☺️ senin ve yavruların adına çok sevindim inşallah darısı bizim başımıza 🥰🥰