Sherylady Kızlar 6 gün oldu doğum yapalı. Spinal sezaryen diye başlayıp genel olan operasyon sonrası kızlarıma kavuştum. Yeni anneler, hastane çantası hazırlayacak annelere tavsiyelerim var. Çünkü ben çok aramıştım ikizler için bulamamıştım ekstra birşey lazım olur mu diye. Benim minnaklar erken doğdular biri artık beslenmiyordu kardeşi ondan kan çalıyordu o sebeple prematüre annesi oldum. Çok şükür biri 18 saat diğeri 1 gün kaldı kuvezde. Doktorumun aldığı önlemler sağolsun💪🏼 Ciğer geliştirici candır! Şimdi bunlar benim önerilerim sadece tavsiyedir bir dayanağı yoktur sonradan bıdı bıdı olmasın. Öncelikle su su su başka yolu yok günde 4 litre! Şeker testine karşı olabilirsiniz ben yaptırdım ve çıktı sınırın az üstündeydi ama yinede önemli. Çok aşırı hızlı kilo alıyordum o sebeple zaten diyetisyene gidiyordum yediklerime dikkat edince düşürdüm şekeri. O sebeple ailenizde şeker geçmişi varsa bence yaptırın arkadaşlar. 2 li tarama testi için ben yorum yapamam zaten ikizlerde birşeyi kesin görmek mümkün değil. İki tane canavar içerde zor gözüküyor çünkü eğer paranıza sözünüz geçiyorsa içiniz rahat edicekse direk fatal dna yaptırın. O stresle panik bir hamilelik geçirmemiş olursunuz. Ben spor ve egzersiz yaptım ama 27 den sonra doktorum yasakladı. O sebeple hekime danışmadan yapmayın derim ben. Bu arada telefonunu size direk veren bir doktor bulun her dk herşeyi sorabilicek bir doktor. Öteki türlü buralardaki her bilgiye muhtaç oluyorsunuz malesefki. Hastane çantası için tek söyliceğim şey bol depend depend depend!!!! Ben sezaryen oldum rahmim 2 kat büyüktü zaten göbeğim lömbür lömbür o hissi bile toparlıyor belden lastikli olduğu için çok rahat ettim. Bebeklerinize sadece bol zıbın şapka ve eldiven alın. Özeldeyseniz çoğunlukla bez vs temin ediyorlar. 6 gündür emziren bir anne olarak aynı gün benimle doğum yapan arkadaşımla aldığımız ortak karar gümüş kapk ve silikon meme ucu. Ben ikisinide kullanıyorum 2 bebek emzirmeme rağmen bir gram acım yok o tek bebekle kullanmadığı için yaralar kanamalarla uğraşıyor. Kusura bakmayın cok uzun oldu eğer aklınıza takılan birşey varsa kendi tavsiyemi yazabilirim. ♥️😊
Rnsvq Sherylady allah bağışlasın sana onları. Bende ikizlere hamileyim çok zor hamilelik geçiriyorum şu anda inanılmaz gribim ve hiç hastaneye gitmek istemem. Merak ettim kaç aylık doğdular
Elifcek Sherylady gözünüz Aydın . Bende 27+3 ikiz oğullarımı bekliyorum . Darısı bizlere olsun . Küvezde kalmamalarına çok sevindim benim de en büyük korkum onları hastanede bırakıp gelmek 😕 Mama götürdünüz mü hastaneye ya da şu an veriyor musunuz acaba .
Sherylady Secil_caglar valla yenidoğan almıştım bırak yenidoğanı şuan prematüre aldık bir kaç çift o bile büyük geliyor benım 1. Bebeğe. 😕 ayrıca prematüre için çok seçenek malesef yok.
Sherylady Gunes_ 35 haftalık doğdular canım biri 2500 diğeri 1920 doğdu. 2500 olan solunumu adapte olması için 18 saat kaldı diğeri beslenme takibş için 1 gün kuvezde kaldı.
Sherylady Rnsvq 35 haftalık doğdular canım ay dikkat et kendine lütfen eğer şüphelendiğin birşey varsa mutlaka ara sor.
Sherylady Elifcek valla benımkıler hem emiyor hem mama içiyor her emzirme sonrası aptamik prematil veriyorum mecburen cunku cok ufaklar sarılık olmamaları için olabildiğince besliyorum ve kaka yapmalarını istiyorum doktor tavsiyesi tabiki bu. Ben hastaneye götürmedim onlar verdiler sonra aldık.
Deletedmom115 Bu postu takip edeyim, ikizlerle alakalo pek bilgi yok çünkü, ben de 15 haftalık ikiz bekliyorum
Filiztugrul_07 Sherylady hayirli olsun canim bende ikizlerime hamileyim 28 . Haftaligiz erken dogum riskim var faka ben yeni dogan almistim herseyi buyuk mu gelir ki onlar .. Bide suan canta hazirlamaktayiz esimle ama neler koymaliyiz kacar tane koymaliyiz yardimci olurmusun 🤗
Berrin_94 Sherylady ben yolun başında sayılırım tüp bebekle ikiz bekliyorum 17 haftalık en büyük korkum erken doğum zayıf dogmalari ve onları hastanede bırakmak şuan plesentam aşağıda siz kaç haftalık doğum yaptiniz acaba
Sherylady Berrin_94 canım korkma ben ne badireler atlattım bir bilsen 3 kere hastanede yattm. Erken doğum riskleriyle gebelik alerjisiyle vs. 35 i görmem mucizeydi. Ama yine söyliyorum doktor cok önemli hemde cok
Merve6475 Sherylady bide canım hazırlıklara ne zaman baslamıstın alısverise falan kacıncı haftada baslamıstın
Berrin_94 Sherylady doktorum iyi çok şükür tedavimi tüp bebeği o yaptı ona güveniyorum bende çok dikkat ediyorum bakalım gerisi Allah’tan sizinde hayırlı olsun Allah evlatlarinizi size bağışlasın inşallah 🙏☺️❤️
pamuk32 İkiz anne adayları kızlar sizde de suyla karışık akıntı oluyor mu idrar yolu enfeksiyonu olmuşum. Şu tarzında akıntım oluyor bı akıl.verin lütfen 🥺 doktorumda gelmiyor büyük bı olay olmadan hastaneye. Yarına kadar sabredicem bı akıl verin bana
Deletedmom115 pamuk32 ara sıra su gibi bir ıslaklık hissediyorum ama yoğun değil az oluyor, ben onu idrar kesemi sıkıştırmalarına yordum, çünkü yanma, koku gibi herhangi bir sıkıntım yok, doktora sormayı düşünmedim yani
Sherylady pamuk32 canım bende hep klasik vajinal akıntı oldu hiç bir fikrim yok senide yanlış yönlendirip panik yaptırmıyım. Ne zaman gidiceksin doktora en kısa sürede.
Sherylady Berrin_94 amin canım darısı snn başına inşallah sağlıkla al. Umarım sizler 37. Haftaları görürsünüz.
Sebnem_C Canım erken doğum için belirtilerin neydi bende ikiz bekliyorum 34+2deyim son bir haftadır çok sık kasılmalarım oluyor sancı ve ağrı yok geçen hafta rahim uzunluğu için gayet iyi her şey yolunda demişti doktor ama yinede tedirgin oluyorum
Sherylady Sebnem_C 27. Haftada nstde ciddi anlamda sık ve düzenli kasılmalarım vardı nstde cıktı gidince. Sonra hemen ciğer geliştirici yaptı serum ve iğne yaptılar. Daha sonra 33. Haftada daha şiddetli sancıyla gittim ve açılma başlamıştı nidicard verdi günde 16 tane içerek 35. Haftaya ulaştım.