Ay bıde ben de içtim hala içiyorum cocuklarımsda hıcbır sıkıntı olmadı dıyen anneler yok mu. Anne demek istemıyorum evladının saglıgını dusunmeuen bırı zaten anne olamaz. Dogunca bır sıkntı olmamıs olabılır sen o cocugun ıc organlarını nerden bıleceksın o cocugu o leş dumana maruz edip nasıl zehırlebdıgıni ne bıleceksın. İlerde bu lanet sigara yuzunden hasta olmayacagını ne bıleceksın. Ve tabı kı senın yuzunden cocugunda ılerıde sıgara bagımlısı olacak.su sıgara ıcenlerın sıgara yı sankı namuslarıba kufretmıssın gibi savunup bahnelere kacması yokmu oda ayrı bır sacmalık. Yok efendım virus yuzunden evde kalınca daha cok ıcmeye basladım, yok efendım sız ıcmıyorsunz dıye anlamayabılırsınz, yok neymiş bırakmak ıstıyoruz ama bırakamıyoruz bilmem ne. Hayatımızda cocukluktan bu yana sigara ıcmek dsında bırsuru alıskanlıgımız ve bagımlılıgımız oluyor. Onlardan cogunu bırakmıs mıyız bırakmısız. Yanı en buyuk bagımlılıgımız alıskanlıgımız anne Bba kardesımız evladımız esımız bız onları kaybediyoruz onları bırakıyoruzda sigaraı nasıl burakılmıyor?cunku zevk, bırakmak ıstemıyorsunuz 50 bın tane bahane sallıyorsunuz. Hayır kapalı ortamda ıcıyorsunuz zaten heryer leş kokuyor. Acık havada bıle bukadr agır ve pis kokan bır illet gormedim sahıke ınıyorsun 3 5 vatandas tüttürüyorlar o sahıl leş gibi sıgara kokuyor. Yanından gecerken bırı ıcıyor ufluyor o pis duman suratına agzınun ıcıne gırıyor.saclarına siniyor. Ellerini istedigib kadr camaır suyuna yatır eller yıne sıgara kokuyor artık yapısmıs o koku ele. İyi ki içmiyorum iyi ki esımde içmiyor evim kendim sacım basım esyalarım miss gibi kokuyor. Vallahı mısafırlıkteyız komsunun bebegını sevmek ıstedım guya bebege sıgara bulasmasın dıye balkonda ıcıp gelıyolar bebegı oyle sapur supur opuyolar nefesleri zaten sıgara kokuyor cocugun yanagınu opmek ıstedum el kadar bebe yankları sigara kokuyor. Ay hala ben dogurdum bı skntı olmadı dıye onerıde bulunanlar var ya pes yemınle. Yavrunuzu dusunun guzel bıraey olsa zaten sıgara satıcısı uzerıne saglıgı bozduguna daır resim yapıstırıp satmazdı. Ama insanoglu lafmı anlar. 🤦♀️ İsteyen haklılasın isteyen haksızsın desın, hıcte dısarda sesı cıkmayınca buraya gelıp ötüyır demeyin sıgara ıcen heleki bebegınu zehırleyen bir kesime gelip te yanlıs anlamayın ama dıye bır cumleye baslayamazdım. Yanı cevremde yokmu var teyzemı cok sevıyorum teyzemde ıcıyor, sıgara yuzunden okfar laf sayıyoruz ne alınma ne uzulme var insan onca lafa zoruna gıder bırakır ama yok lafta anlamıyor bazısı. Iste yakınımı kaybettım de basladım dıyenler yanı arkadaslar bızım cenazemız olmuyormu oluyor yas tutuyoruz üzülüyoruz aglıyoryz bu durumda sıgara nasıl aklıma gelırde sigaraya baslayarak yas tutulyor onu anlamadım. Allah kımsenn basına vermesın oyle bırsey ama su sıgara ömrü bıllah bırakılmayacak bıseymıs gibi davranmayun ya.