Merhaba anne ve anne adayları 😊

Hamile kalmadan öncesinde bile normal doğum yapma isteğim vardı. Hem böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyordum hem de ablam epiduralle çok güzel bir normal doğum yapmıştı ve benim için pozitif bir örnek olmuştu. Her şey yolunda gidiyordu ancak son haftalarda bebek ultrasonda haftasına göre iri ölçülmeye başladı. 35. hafta bittiğinde yaklaşık 3500 grdı. Şeker problemim de yoktu çok şükür ama ben de babası da boylu olduğumuz için genetik olarak beklenen bir durumdu aslında. 38 haftalık olduğumuzda ölçümler artık 4000 grma yakın çıkıyordu ve doktorum önceden çatı muayenesinde bana 3700-3800 grma kadar normal deneyebileceğimizi söylemişti. İlk kez o hafta bebeğin suyunun da azaldığı görüldü ve doktor bir hafta süre vererek bebek gelmek isterse süreci izleriz, aşağı rahat inerse normali deneriz ama olmazsa sezaryene dönmemiz gerekebilir dedi. Ben de normal istemekle birlikte doktoruma güvendiğim için kabul ettim. İşin doğrusu salgının ve hastanelerin durumunun gidişatı da biraz bizi korkuttuğu için bir an önce doğsa da bebeğimizi alıp eve gelsek istiyorduk.

Pazartesi sabah yatışım yapıldı. Hemen ameliyathaneye alındım. Uyuşturma şekli epidural kombine dedikleri bir şekilde oldu. Epidural iğnesini hissetmedim bile, hemen bir sıcaklık hissi oldu. Dokunma hissi var ancak acı sıfır. Doktorumla ve ekiple bir yandan sohbet ederken hazırlandılar ve hadi başlıyoruz demeleriyle bebeğimin sesini duymam bir kaç dakika aldı 😍😍 o an yaşadığım rahatlamayı tarif etmem çok zor, hep ağlamasını duymayı istedim. Rahatsız edici hiçbir şey yoktu, ne ameliyathanede bir yansıma ne bir kan gördüm ne de öyle fazla bir bastırma çekiştirme hissettim. Hemen bebeği ben bir yandan izlerken muayene ettiler ve çok şükür her şeyin yolunda olduğunu söylediler ☺️ Bebeğimi hemen yukarı çıkardılar, ben gelene kadar babasıyla 15 dk geçirmişler. Beni yukarı taşıdılar, gayet iyiydim, bacaklarımdaki hissizlik de bir kaç saat içinde geçti. Beni yürüttüler ama öyle anlatılarlar gibi bir ağrı sancı yaşamadım, biraz yorgun hissettim kendimi sadece. Hiç baş ya da boyun ağrım da olmadı. Bebeğimi de hemen emzirdim ama öyle akan bir süt şeklinde değil kolostrum denen sarı ve az bir sütle. Yetmez diye korkuyor insan ama bir kaç kez kaka yaptı ilk günden. Midesi minicik olduğu için ona yetiyor.

Sonda konusunda da korkacak hiçbir şey yok. Uyuşturduktan sonra taktıkları için zaten hissetmemiştim, çıkarırken de ebe hemşire gelip ilgilendi ve çok kolay oldu.

Hastaneye depend götürmüştüm, o çok iyi oldu. Çünkü depend pedlerden çok daha iyi ve pratik. Sezaryen olunca kanamanız bir süre devam ediyor, çok normal ve bu arada hiç kaza yaşamadım. Evde de şu an depend kullanıyorum. Hastanede de gecelik giydim ve çok rahat ettim. Pijama kullanmadım. Muayeneler, wc vs gecelikle çok rahat oldu.

Ziyaret yasağı olduğu için kimse gelemedi yanımızda, hep eşimleydik. Buna ilk başta biraz üzülmüştüm ama düşününce ne kadar az ziyaretçi o kadar iyi. Çünkü zaten kanamanız var, muayene ediliyorsunuz, gaz çıkarmanız bekleniyor, bir yandan bebeği emzirmeye çalışıyorsunuz, göğsünüz açık derken birilerinin gelip gitmemesi bence daha iyi oldu 😄

Sezaryen olalı iki gün oldu. Özellikle ilk gün oturup kalkarken eşimin yardımına ihtiyaç duydum ama hep gezindim. İkinci gün daha rahattı. Yani evet biraz ağrı sızı oluyor, normal ama ben bebeğimle de hep ilgilendim, öyle hasta gibi yatma halim hiç olmadı. Bugün çok daha iyiyim.

Ben doğum öncesi aklıma takılan noktaları yazmaya çalıştım sevgili anneler 😊 Eğer sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum 🥰 Allah çocuğu olanlara onları sağlıkla, mutlulukla yetiştirmeyi, hamile olanlara bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı, bebek isteyenlere de hayırlısıyla güzel haberler almayı nasip etsin inşallah, taze bir anne olarak hepimiz için çok içten duam budur 🙏🏻🌸🌸🌸 Sevgiler 😊

Güle güle büyütün inşallah yarın sabahta ben sezaryen olucam umarım bu kadar kolay ve keyifli geçer içimi rahatlattınız Allah razı olsun 🤲🌸🥰

duygusm
      bende normal doğum istiyordum 25. Haftamdayım plasentamın rahmime yakın olduğunu öğrendim dün. Sezeryan planlarız dedi çok korkuyorum ameliyattan genel mi daha iyi belden uyusturmak mı sizce

duygusm Ne kadar güzel bir doğum hikayesidir bu böyle 🤗 Sağlıkla büyütün İNŞALLAH bebeğinizi 🙏 Sayenizde birazda olsa rahatladım benim ve diğer tüm hamile arkadaşlarımada ALLAH’ım böyle bir doğum nasip etsin 🙏🤗 ALLAH’a emanet olun ❤️

mrvckr Ben de buradaki pozitif hikayelerle çok rahatlamıştım, faydası olduysa ne mutlu 😊🌸 su gibi geçsin inşallah doğumunuz, bebeğiniz çabucak gelip sesini size duyuracak inşallah 👶🏻💕

Elifaltn Kısmet meselesi, bebeğin nasıl geleceği pek belli olmuyor, sağlığınız için hangisi iyiyse o olsun 🌸 genel anestezi ben hiç istememiştim, zaten onu annenin kalp rahatsızlığı olması veya daha önce beyin ameliyatı geçirmiş olması gibi bir sebep olması durumunda yapıyorlarmış. Bana seçenek olarak sunmadılar. Bence belden uyuşması gayet pratik, hem acısız bir işlem hem de ayılma, kusma gibi bir problem olmuyor. Hiç gözünüz korkmasın, bebeğinizi de hemen görmüş oluyorsunuz 😊

Crescent__ Hayır, lavman yapılmadı. Geceden aç susuz gitmiştim. Sonrasında da bol su ve meyve suyu içmemi söylediler. Bir sıkıntım olmadı.

Yeldakdag Çok teşekkür ederim, sağolun 😊 inanın doğuma stresli gitmeye hiç gerek yok. Ben sonradan sezaryen denince biraz korkmuştum ama Allah nasıl bebeklerimizi bize aylarca taşıyacak gücü veriyorsa doğum için de aynı gücü veriyor. Tek düşündüğünüz bebeğiniz oluyor 👶🏻 Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🌸🙏🏻

Çok tatlı bir doğum hikayesi. Mutlulukla büyütün çocuğunuzu <3

Merhaba hayırlı olsun, gecmıs olsun gule Gule buyutun ınsallah ☺️ bende yarın sezeryan olacagım dependi sondanın ustune mı gıydırıyolar ☺️

tazeanneseda Çok teşekkür ederim ☺️ 🌸 Allah hepimizinkini bağışlasın inşallah 🙏🏻

duygusm hayırlı olsun canım rabbim uzun hayırlı ömürler versin yavruna😇 sen lohusasın duaların kabul olur bana da dua et lutfen bende yarın 40.haftam da suni sancıyla doguma alınıcam inşallah herşey yolunda gider

Ayse458 Evet sondanın üzerinden taktılar ve aynı şekilde de çektiler, hiç sorun olmadı. Şimdiden hayırlı olsun doğumunuz, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah 😊💕🌸

Yagmur6192 Çok teşekkür ederim ☺️ Yaklaşık 3900 gr doğdu, pek sapma olmadı.