Merhaba herkese, hamileyken burada okuduğum Doğum hikayeleri bana ilham olmuştu. Bugün Doğum yaptım ve hikayemi bende paylaşmak istedim. Sorunsuz, mide bulantısız bir hamilelik geçirdim. Nihayet oğlum pazar sabahı gelme niyetini belli etti. Son bir iki haftadır gece üçlere dörtlere kadar oturup, sabahları da geç uyanıyordum. Tahminimce doğum sancılarının gece başlama kaygısı ve malum bu dönem hamilelerini ruhsal anlamda çok etkileyen koronavirus olayı olabilir. Pazar sabahıda uyanıp lavaboya gittiğimde nişanımın geldiğini gördüm akşama kadar çok hafif burulmalar gördüm akşam altı gibi gaz sancısı gibi kuvvetli bir sancı geldi 10 dk ara ara sürdü sonra geçti gece 11 gibide sancılar başladı tüm gece devam etti, geldiğinde yerimde durup karışılmakta zorluk çekiyordum gece evde bir şekilde oyalandım eşim de uyumadı, sabah altı buçuk gibi eşimle yürüyüşe çıktık, koronavirüsten dolayı yürüyüşe çıkamayan hamilelere gece 10 dan sonra ya da sabah altı gibi çıkmalarını önerebilirim.Blzde sabah yedi gibi yürüyüşe başladık, çünkü hareketsix kalmak açılmayı geciktiriyor. doktoruma mesaj attım sekiz gibi duymayınca aradım, 11-12 gibi muayenehaneye gel dedi evdeki sancılar daha da şiddetlendi nefes aldırmıyordu, bükülüp kalıyordum 2-3 dk da bir oluyordu sancılar. 12 yi bir şekilde evde koridorda yürüyerek hallettim, doktor önce nts yaptırdı, sancı çıktı, ultrasonda bakmak istedi bebeğin başı aşağıya dişmiş ölçemiyorum dedi, hızlıca alttan muayene yapmak için yan odaya gönderdi geliş çat diye açılmaya baktı, bende lavaboya gittim sonra yanına geçtim o arada Özel Çınar’la da yapacaktım Doğumu önceden konuşmuştuk orayı aramış Ekibini ve ebeleri bilgilendirmiş bir evrak verdi yapılacakları not etmiş, bunu hastaneye gider gitmez verdik hastaneden önce Eve uğradık Çünkü Benim çok hevesim vardı çikolata balon kapı süsleme ve hediyeliklerimi getirmiştim ama koronadan dolayı ziyaretçi yasak ve bir refakatçıya onay varmış kimse gelmeyecekse bunları götürmenin anlamı yoktu çikolata eriyebilirdi neyse hastaneye gittik onlarda hemen organize oldular hastaneden gerçekten çok memnun kaldım. Ebesinden ilgilenen herkesinden , bağırsaklarımı boşaltılar, sonra Epidural oldu ama zaten açılmam 8 cm bulmuş, suni sancı da verildi ve 2 cm açılmayı beklemek zorunda kaldık. Büyük tuvaley hissi oluyor ve bence beni en çok zorlayan bu son 2 cm olmuştur yan döndürüyorlardı bu aşamada büyük tuvalet ve ıkınma hissi beni panik yaptırdı diyebilirim. Sonra doktorum ve ebem beni motive ettiler. Karnıma bastırıp sancı geldiğinde nefesimi alıp, sonra acayip ıkınıp bırakmamı istediler artık gelmiyor mu derken doktorum ve ebe saçlarını görüyoruz dokunmak ister misiniz diye sordular ben istemedim tamamıyla ıkınmaya konsantre olmuştum Çünki eşim gider gibi oldu ben bakma dedim niyeyse bebeğim kafası geldi sanırım öncesinde kenarlarını genişletiler ve suyum gelmemişti onu da doktor gelince kendisi patlatmıştı yazmayı unuttum. Son baş hamlesinden sonra çıktı bebeğim ve hemen kurulayıp bana verdiler çok küçük geldi ağlarım diye düşünüyordum ama Doğum ve ıkınma şoku vardı, kesi de atılmıştı onu da şöyle böyle hatırlıyorum. Bebeğimi giydirirlerken hep ona baktım altta dikiş işlemine başladı doktorum sanırım yeni bir hemşireydi ona da bir Yandan ders verir gibi dikişin katmanlarını ve nasıl olmadı gerektiğini anlatttı biraz hissettim ama hem dinlemek hem bebeğe bakmak yarım saati hızlandırdı, yanı epiduralli tam gün sancılı normal Doğumum böyle oldu, doktorlar ve ebeler Harika bir meslekteler. Oğlum KEMAL geldi. Şimdi ona bakıp duruyorum hastane odasında. Hastane doktor seçimimden dolayı kendimle gurur duyuyorum. Doğuma giren eşimide ayrı tebrik ediyorum. Söz be fiziksel tam destek olamasa bile Doğum çabamı görmesini istemem ve bol bol fotoğrafçı ve video çekmesiydi. 😄
Herkese Gönüller’ine göre güzel bir avazda doğumlar dilerim💝💕