Merhaba kızlar, sonunda bende doğurdum ve o özendiğim doğum hikayelerinden bende anlatıcam size. 02martda ilk çatı muayenem vardı doktor baktığında 2santim açılmam olduğunu söyledi bu hafta doğumun olur dedi eve gittim ogün dinlendim baya çünkü ilk çatı muayene sonrası doktorum hafif kan gelceğini ve karın ağrımın olacağını söyledi sonraki gün son bir kere doğum çantamı kontrol ettim ama ogün çok enerjikdim erken kalktım kahvaltı ettim hava güzeldi baya eşim hazırlan dışarı çakalım dedi çıktık beni yürütmekmiş niyeti 1saate yakın muhabbet ederek yürüdük sonra tatlı yedik eve gittim biraz ayak ağrım oldu gece yatmaya gittim sabaha karşı iç çamaşırım hafif ıslandı sabahı kalktım hala ıslaktı altım çok cansızdım ogun öğlene doğru biraz altda ağrı hissettim 1saate bir oluyor du umursamadım odaya gidip yatim dedim yattığımda adet ağrısı gibi gibi kasıklarıma vurdu ama gene umursamıyorum (nişan ve suyun gelmesini bekliyorum) saat 3oldu artık ağrılarım 10dkya düştü sonra 5dk kayınvalidem odaya girdi bana bakmak için nasıl oldun dedi iyiyim karın ağrım var dedi kaç dk geliyor dedi dedim 5dk apar topar beni hazırladı dedi delirdin mi senin doğumun başlamış dedi dedim anne daha nişan gelmedi (herkesin doğum başlangıcı aynı olmuyormus demekki suyumda oluk oluk gelmedi) sonra eşim geldi hastaneye gittik bi panikle ben aileme kimseye haber vermedim kontrol olup eve geri gelcem sanıyorum hala kayıt yapmaya gittiğimde ağrım çoğaldı ve artık yürümeye halim yoktu beni hemen doğum odasına çatı muayenesi aldılar 8cm açılmam olduğunu ve doğumum başladığını söylediler üstümü giydirdiler lavman yapıp odama gönderdiler nst icin odaya giderken ama beynin durmuş şekildeydim etraftaki kimseyi bile görmedim nst bağlandığında yatakda duramadım kıvranıyordum sancıdan doktor tuvalete girip tuvalet yapar gibi ıkınmamı istedi o esnada sanki kabızsında büyük abdestini çıkarmaya çalışıyor gibi oluyorsun ama aslında o acı bebeğin aşağı inmesiyle oluyormuş.Sorna hemen doğum odasına alındım artık doğum kısmen başlamış herşey benim elimdeydi iğnelerim yapıldı ve ıkınmam istendi ilk ıkınmam da doğruyu söylemek gerekirse canımdan can gitti içimden başaramayacağım heralde dedim doktor biraz dinlen ıkınma isteğin gelince söyle başlayalım dedi dinlendim ıkınmaya başladım zaten sancı vurunca otomatik ıkınıyorsun bu böyle 4kere devam etti doktora dedim ne zaman doğar dedi kafası çıktı sen ıkınsan biticek dedi Allah’a sığındım çenemi göğsüme dayadım kollardan sıkıca tuttum ve kesintisiz ıkındım ve bir baktım ki göbeğim inmişti o cıkma anını gerçekten hiç hissetmedim ora zaten yeterince açıldığından uyuşuyor artık acıdan sonra mutlu son oğlumu kucağıma verdiler zaten o an herşeyi unutuyorsun acıymış dikişmiş umrunda olmuyor ona odaklanıyorsun o anda plasentayı cıkarıyorlar biraz o cıkarken de can yanıyor ama 2sn falan sonra bütün acılar bitiyor oğlum kucağımdayken,dikişe geldi sıra tüm samimiyetimle söylüyorum dikiş esnasında canım hiç bir şekilde yanmadı hissetmedim bile.Allahın izniyle bezimde bağlandıktan sonra odadan cıkardılar odama gittim bayramlıkları giymek için gün sayan çocuklar gibi odada yattım oğlumu bekliyorum ve sonunda geldi ona doya doya sarıldım Normal doğum korkulacak kadar kötü değil yine olsa yine normal yaparım benim doğumum 30dk sürdü ve suni sancısız suyla beraber doğumum olduğu icin tabi her iki doğumunda kendine göre zorluğu var .Allah hepimizin yardımcısı olsun oğlum suan yanımda uyuyor ve ona baktığımda tüm acılarımı unutuyorum. ben Happy Mom ailesini çok sevdim ama veda vakti artık Happy Kids beni bekler. Sorularınız varsa alabilirim güzel anneler❤️