Bvzzz Emrine evet benimde yüksek çıkmıştı ama ilaçla düzelen birşey ilacını düzenli kullan 2 aydır kullanıyorum henüz normal değere düşmedi düşüne kadar ilaca devam
Emrine aycucan bilgilisiniz . birşey dicem ben çok fazla yeşillik tüketirim çok .. bu da etken mi yükselmesine acaba biliyor musunuz
aycucan Emrine yok yeşillik tüketin onlar çok yararlı hepimiz için diyetisyenim bana yazdığım üç sebzeden uzak durmamı söylemişti sadece ye ama çok yeme demişti
DilanDag Narenin Allah korusun ya rabbim evlatlarımızı sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin doktorum öyle söyleyince ben pek kaileye almadım, şimdi okuyunca endişelendim cuma günü kontrolden önce mutlaka dahiliyeye göstericem sonuçları hepinizden Allah razı olsun
Narenin DilanDag amin inşallah sağ salim hepimiz kucaklarımıza alırız bebeklerimizi, endişe yapmayın gerçekten ilaçla düzelen bişey ilaca başlayın yeter zaten doktorunuz yönlendirecektir
Narenin Emrine evet 2,5 değerin üstünde olanlar hamile kalamaz genelde kalırsada sağlıksız olur demişti hemşire çok moralim bozulmuştu, ama artık hiçbirini pek takmıyorum söylenenlerin, ilaçlarımı alıp dua ediyorum
Svcnvebebegi Emrine birde söyle birşey demek istiyorum. Beterin beteri var canım. Triod yanında hic kalir. Korkma yani. Ben epilepsi hastasıyım. Gunde 1000 mg ilac alıyorum. Triod ilacı vitamin kansızlık ilaci da kullaniyorum. Ayriyeten hepatit B taşiyicisiyim. Bir sürü tahlil verdim. Sonucunu bekliyorum. Yuksek çıkarsa virus bebege bulasmasin diye belki yine ilac içmek zorunda kalacağım. Suana kadar bebeğim çok şükür Rabbime sağlıklı. Bir sıkıntısı yok inşallah da olmaz. Insallah hepimizin bebekleri sağlıklı bir sekilde dunyaya gelir. Diyeceğim o ki korkma yani. Buna da şükür. Yavrularımız Allaha emanet. Rabbim herkese sağlık sihhat versin inşallah 🤲🤲🤲
Emrine Svcnvebebegi çok geçmiş olsun çok İnşallah yavrunuzu sağlıcakla kucağınıza alırsınız Rabbim yardımcımız olsun hepimizin❤❤
Makbus Kızlar dahiliye gidin o gerekli görürse endokrinoloji ye sevk edebilir. Kadın doğum işi değil tiroit değerleri dahiliye ayarlıyor aylık kan veriyorsunuz takipte oluyorsunuz hamilelikte
Bvzzz aycucan 25 mg alıyorum yükseltmedi aynıaına devam ediyorum ama benim troidim çok yüksek değildi o yüzden 25 mg verdi 3.5 idi troidim zaten 2-2.5 arası olması gerekmiş gebelerde
neso_ Kızlar gebelikte ya da gebe kalmak isteyenler için tiroid değerinin 2.5 altı olması lazım bende normalde hipotiroidi hastasıyım düzenli ilaç kullanıyorum gebe kalmadan önce bi kaç ay çok iyi oldu gebe kalınca tekrar yükseldi değerim panik yapacağınız bi durum yok hemen dahiliyeye gidip durumu anlattım ilaçlarımı düzenli kullanıyorum ve şuan değerim 1.40 larda değerinizin yüksekliğine yada düşüklüğüne göre her gün yada haftada 3 gün falan kullandırıyor doktorlar ama emin olun korkacağınız bi durum değil dahiliyeye gidin ve önerdiği şekilde ilacınızı kullanın ve her ay takip edin
neso_ DilanDag bir şeyi eksik yazdım tiroid değeri dediğim tsh tsh ın 2.5 altı olması lazım t3 t4 ün tam verilerini bilmiyorum açıkcası ama benim doktorum tsh a göre ilaçlarımda düzenleme yaptı ve 2 aydır değerim olması gereken seviyede. İyi bir dahiliyeye ya da özelden direk endokrine gidin o size gereken testleri yapıp ilaç düzenlemenizi yapar ama ihmal etmeyin bebeğin zekasından düşüğe kadar sebep olduğu şeyler var temkinli olmakta fayda var
semdem1 Emrine Korlutmak istemem ama doğumu bitirebiliyor benim hamilelikten önce vardı tiroidim düşürdük öyle gebe kaldım ama hala kontrol altında her ay kan veriyorum
Anne18 Emrine 7 den 2 ye düşürdüm levatiron ilaç kullanarak kuzum doktorum bana sakın yüksekken hamıle kalma zeka gerılıgıne sebeb olur demişti şuan düştü tabi hamıle kalmaya çalışıyorum bende bakalım sabahları aç karnına en erken saatte içiyorum ozaman daha faydalı bırde ekmegımı degıstırıdm tam buğday yıyorum 🌺
Liliz Emrine canım benımde 4.51 cıkmıstı doktorum endokrinoloji bölümüne gitmemi söyledi.her hastanede bu bolum olmayabılıyormus dahılıyeyede basvurabılırmıssın. İlac tedavısıne basladım sevıye 2.5 altında olmalıymıs bebek gelısımı ıcın her ay degerlerıme baktırmam gerekıyor kontrol altında tutabılmek ıcın sende ıhmal etme gecmıs olsun🥰