Meltemgunturkun Herkese merhaba ilk defa foruma yazıyorum 39+1 haftalık gebeyim normal doğum istiyorum ama korkuyorum yakınlarda epiduralli normal doğum yapmış birileri varsa beni biraz rahatlatabilir mi ve doğumumun başladığını anlamam diye çok korkuyorum
Ilknur_degrrli1 Meltemgunturkun anlarsin suyun gelir kasilmalarin baslar nisanin gelir zaten baslar baslamaz dogmaz ki cocuk hissedince hastaneye gidicen 4 cm acilma olunca hemen epidural yapicaklar sadece ikinma hissedicksn o 4cm acilmayifa hic hissetmiosn zaten
Asd92 Meltemgunturkun Canım cuma günü epiduralli yapmış biri olarak yazıyorum hiç korkma ve doğum sonrasını hayal et bu müthiş bi psikoloji. İnş kolay geçer. Ben epiduralli geç yaptrdım biraz ama sen zamanında yaptır inan çok kolay olacak. Dua et bol bol😍doğm hikaye mi yaznıştım umarım cesaret verir çnkü bn çok korkak biriyim ve başardımsa herkes başarır
zeynepselcukk Meltemgunturkun emin ol anlamaman senin için daha iyi . Benm belime vurdu sancım ve belim agrıyor yine sandım gece 12den sabah 7 yenkadar sancı cekmişim meger kanamam olunca anladım sancı oldugunu. Hemen hastaneye gittik doğumum baslamstı bebegin kafası görünüyor ddler ve hemen doğumhanete aldılar ve 10dk da bebegm doğdu dikiş bekleme süresi derken yarım saatte cıkfım içerden. Bende cok korkuyordum normalden hep sezeryan olcam dıyordum ama rabbim oyle kolaylık veriyor ki bu muydu yani diyosun hamdolsun🤲 doğumhane den o kadar rahat ve hafiflemiş olarak cıktım ki ben bile kendime hayret ettim. Hiç korkma Allah yardımcın olur elbet Allah kolay doğum nasip etsin inşaallah 🤲♥️
Meltemgunturkun Asd92 güzel temennilerin için teşekkür ediyorum 🥰 peki gerçekten epiduralin faydasını gördün mü daha kolay geçtiğini düşündün mü
Asd92 Meltemgunturkun Evet canm gördüm kesinlikle. Ama dediğim gibi geç yaotırdığım için sol kasıkta sancıyı hissettim erken yaptrsaydım o da hissedilmeyecekmiş ama. açılmam hızlandı epiduralden sonra. 16:30 gibi girdim doğmhanete 16:45te doğdu oğlum
Meltemgunturkun DlstM mecbur kalmadıkça sezaryen istemiyorum normal daha sağlıklı ve temiz gibi geliyor şimdi epidural kolaylığı var kendimi birazda öyle rahatlatmaya çalışıyorum ama tam anlamıyla bilmediğim için var bu korkum
Sesem Doğumun her türlüsü zor fakat ilk doğumlarda bir şey bilmemek en iyi yöntem çünkü ne olacak diye beklerken zaman geçmiş oluyor zaten benimki öyle oldu korkmayın sadece akışına bırakın.
Zeyneptoprak Meltemgunturkun doğumun başladığını anlarsın canım tabi gönlüm anlamadan pıt diye doğurmandan yana ama anlarsın hiç anlamazsan bile kontrolde doktor açıklığın var der doğumun başladıkltan sonra açılman 4 cm olduysa ve sancın düzenli hale gelsiyse anestezi doktory uygun görürse belinden iğne yapıyo ve katater sen doğum yapana kadar orda kalıyo sonrasında karnının sadece sertleştiğinş hissediyosun hani bebeğin toparlanıyo ya onun gibi istediğin gibi hareket edebiliyosun yürüyorsun ba ben epiduralde acı hissetmedim bebek kanala inip açılma tam olunca ıkınma hissi geliyo bu önemli doktor gelmeden ıkınma doğru ıkınmayı yaparsan bebeğin hemen kollarında zaten epiduralli olduğun için ne kesi ne dikiş hiç bişey hissetmiyosun başka merak ettiğin atladığım bişey varsa sorabilirsin canım
DlstM Meltemgunturkun sezeryanda içini gördkleri için çok daha temz oluyo cnm bn oldğm için korkmanada gerek yok😚
Zeyneptoprak Meltemgunturkun hayır hayır vajinal acıyı almıyo sadece rahim kasılmasında oluşan sancıyı alıyo ve kasları rahatlattığı için açılmanda çabuk oluyo
zeynepselcukk Meltemgunturkun hayır hayır kesinlikle hiç bir sey hissetmiyorsun hissettiğim tek şey bana dokundukları. Zaten igme vuruyorlar uyusturuyorlar. Ki ben epidural faln da almadım. Direk doğuma girdim hemde üstümdeki kıyafetlerimle
zeynepselcukk Meltemgunturkun senin yapman gereken tek şey o an doktoruna kulak verip dediklerini yapmak . İki ıkınmada cıktı bebegim doktorumu harfi harfine dinledim çünkü
Asd92 Meltemgunturkun 40+1 canım. Bnm belirtim sadece açılmaydı. Suyunda zor patladı kalınmış su kesesi benim ama tabi acı filan olmadı hiç