Derin_20 normalde 37. Haftaya kadar çalışabiliyorsan çalışmanı öneririm, ne kadar geç çıkarken 4 aylık olan ücretli iznine bebeğin doğduğunda kalan vaktini onunla geçirme şansın artar ben şahsen öyle yapmayı düşünüyorum

Derin_20 canm 170 sgk hattı ordan öğrenebilirsin toplam 112 gün iznin var 8 hafta önce 8 hafta sonra diye ama kullanamadığını doğum sonrasına aktarıyor endişe etme hiç

Meriwa Peki ben bi şey sorayım. 32.haftada ayrıldım ve Son adet tarihini 2 temmuz aldı devletteki doktorumuz en başından beri.
      Ama doğum için başka şehire geldiğimizde özeldeki doktorumuz geç döllenme oluşmuş vs dedi ve sat olarak 9 temmuz aldı. Peki bu tarih farklılığı beni etkiler mi? Sözleşmeli memurum

SeherrG yok canım çalışamıcam zaten doğumdan sonra o yüzden ayrılcam bir an evvel

Derin_20 evet 32+0 da çalışamaz aldığınızda sıkıntı yok. Doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 olmak üzere 16 haftalık izninize ayrılmış oluyorsunuz. Eğer alışmak istiyorsanız 32+0 da istediğiniz haftaya kadar çalışabiliri alıp sonra kaç hafta çalıştı iseniz o kadarını doğum sonrasına erteleyebiliyorsunuz.siz 3 gün kendi isteğiniz ile çalışıp rapor almadığınız için o üç günü doğum sonrasına erteletemezsiniz yani geçmişe dönük raporlama yapılmıyor.👍 3 gün fazla bi kayıp değil. Doğumdan sonra normal sağlık raporu vs alırsınız .👍

Derin_20 bendede ayni durum var benimki haftasonu araya giriyor diye gidiyor cuma gunu 32oluyorum ama randevumu pazartesiye alabildim maalesef ya bence sizde kendinizi uzmeyin hic bilemezsiniz gununden bikac gun once gelirse arayi kapatmis olursunuz🥰

Irmaks benimde aynı oldu canım neyse 3 gün çok da önemli değil😊

Kızlar 32 izin alına biliyormu şuna 30 ama daha çalışmak istemiyorum zaten bu konulardan hiç almam doktor veriyormu hemen

Derin_20 aynen bende oyle dusunuyorum birhafta kaldi zaten snrasi dinlenme donemi bslasin heyecan baslasin🥰🥰✌✌

Ozlm_k son adet tarihi baz alınıyor diye biliyorum. Geç ya da erken döllenme tarihine bakılmıyor.

Derin_20 canım 3 gün kaybetmek istemiyorsan bu haftada çalış 33de ayrıl yani sen bilirsin 😏

Ozgee11 canım 32+0 da gitse 32+3 de gitse hiç bi değişiklik yok çünkü doktor 37+0 a kadar çalışabilir verebilir yani 3 gün geç gittiği için 37+3 e kadar çalışır veremez iş kanuna göre

Yagmur6192 Canım ben bu raporu düzenledim bizzat kendim. 37ye kadar çalışabilir verebiliyor fakat 3 gün geç tarih yazarsa 3 gün doğum sonrasına aktarılır. Bunu da doktorla hasta bilir sadece. Rapora 32+3 - 37+3 falan yazilamiyor zaten. 32 - 33 .. 37 yazilabiliyor. Küsüratli olmuyor. Sistem girdiğin verilere göre izin başlama bitiş tarihini kendi belirliyor.

Ozlm_k cok oynamaz bence zamanla aradaki farkı yakalar kaç haftalıksınız bilmiyorum ama benim de öyle son adet tarihi baz aldığımız la doktrum söylediği 1 bucuk hafta oynuyodu o zamanı da bebek kapatıyor son adete göre hesaplayın