Kızlar 32+3 de izne ayrılırsam bi kaybım olurmu? Yoksa tam 32+0 da mı ayrılmam gerekirdi
Doğum izni
Derin_20 sadece 3 günü doğum sonuna ertelemezsiniz.👍
Meriwa Peki ben bi şey sorayım. 32.haftada ayrıldım ve Son adet tarihini 2 temmuz aldı devletteki doktorumuz en başından beri.
Ama doğum için başka şehire geldiğimizde özeldeki doktorumuz geç döllenme oluşmuş vs dedi ve sat olarak 9 temmuz aldı. Peki bu tarih farklılığı beni etkiler mi? Sözleşmeli memurum
Lovebaby123 sanırım 3 gün bi kaybım olacak bilgim yoktu bu konuda
Derin_20 evet 32+0 da çalışamaz aldığınızda sıkıntı yok. Doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 olmak üzere 16 haftalık izninize ayrılmış oluyorsunuz. Eğer alışmak istiyorsanız 32+0 da istediğiniz haftaya kadar çalışabiliri alıp sonra kaç hafta çalıştı iseniz o kadarını doğum sonrasına erteleyebiliyorsunuz.siz 3 gün kendi isteğiniz ile çalışıp rapor almadığınız için o üç günü doğum sonrasına erteletemezsiniz yani geçmişe dönük raporlama yapılmıyor.👍 3 gün fazla bi kayıp değil. Doğumdan sonra normal sağlık raporu vs alırsınız .👍
Lovebaby123 evet fazla bi kayıp değil araya hafta sonu girince böyle oldu artık teşekkür ederim 😊
Kızlar 32 izin alına biliyormu şuna 30 ama daha çalışmak istemiyorum zaten bu konulardan hiç almam doktor veriyormu hemen
Ozgee11 canım 32+0 da gitse 32+3 de gitse hiç bi değişiklik yok çünkü doktor 37+0 a kadar çalışabilir verebilir yani 3 gün geç gittiği için 37+3 e kadar çalışır veremez iş kanuna göre
- Düzenlendi
Yagmur6192 Canım ben bu raporu düzenledim bizzat kendim. 37ye kadar çalışabilir verebiliyor fakat 3 gün geç tarih yazarsa 3 gün doğum sonrasına aktarılır. Bunu da doktorla hasta bilir sadece. Rapora 32+3 - 37+3 falan yazilamiyor zaten. 32 - 33 .. 37 yazilabiliyor. Küsüratli olmuyor. Sistem girdiğin verilere göre izin başlama bitiş tarihini kendi belirliyor.