AyseYldz Merhaba güzel anneler😇 24 şubat 17.40 da güzel kızım Alinim'i kucağıma aldım. Öğretmenim 35.haftama karneleri dagitana kadar calistim. Sonra evde dinlenmeye basladim bu surecte surekli nasil dogurcagimi dusunmeye baslamistim cok korkuyordum cunku evlendigim zaman bir kac ay iliskide cok zorlandim. Vajinusmus gibiydim psikolojik olarak kendimi kastigim icin olmuyordu zamanla bunu yendim ama bu kezde alttan muayene korkusu baslamisti. Hatta 39+1de doktorum acilmam var mi diye bakmak istedi. Bakarken ben bir anda o kadar bagirdim ki doktor bile sasirdi. (Aslinda aci hissi yoktu bile yanma hissi vardi ve gerilmistim) Alt muayene sonrasi buna bile dayanamadin sen nasil dogurcaksin diye kendimi yemeye basladim bir taraftanda cevremdeki insanlar bana moral oluyordu yaparsin diye. Arada gaza geliyordum yaparim herkes yapmis ben niye yapmayayim diyordum. Sonra sen alttan muayene bile olamiyorsun diyordum. Burda surekli alttan muayene ile ilgili paylasimlari okudum. Altina bazi anneler alt muayeneye dayanamiycaksaniz nasil dogurcaksiniz nasil cocuk cikarcaksiniz onada bagrilir mi ne abartiyorsunuz ne acisi yazanlari gorunce ben normal degilim demeye basladim. Doktorumla konustum normali deniycez deyip doktorumla kardesim beni gaza getirdi ikna oldum ama icimde tabi bir korku🙈 40+0 da kontrolum vardi ve gece o kadar gergindim ki esimle tartistim oturdum nasil dogurcam diye agladim. Sabah kardesimle kontrole gittim doktor suyun cok az risk alamam diyip suni sanciyla dogum surecimi baslatti. Alttan muayenelerde doktorumda ebelerimde nazik davrandılar ve bir süre sonra alıstim. Bebegim yukarda kalmis basinin yonu tersmis ve inemiyormus acilmam olmuyormus ebem alt muayenelerde ciddi ugraslar verdi ve bana surekli egzersiz yaptirdilar. Bebegin basinin gozukmesiyle dogum haneye yuruyerek gittim ve 3 4 ikinmada guzel kizim dogdu. 11.20 de baslayan surecim 17.40 ta bitti. Canım cok tatli saniyordum ama aksine cok gucluymusum. Eminim sizde oyle olcaksiniz guzel anneler. Sürec boyunca cok dua ettim. Allah'a sukur sorunsuz atlattım darisi tum dogum yapacak olan annelere insallah. Herkese hayirli ve kolay dogumlar diliyorum.
Poncik77 AyseYldz ay allahım tüm hamilelere hayırlı kolay doğum nasip etsin inşallah maşallah size 🙂 bna cesaret verdiniz
Ftma_izmr AyseYldz 39+3 oldum bende suni sancıdan korkuyorum sonrası kötü oluyor diyorlar öğlemiydi ?
Perihanmurat53 AyseYldz Ben de vajinismus hastasiydim 5.5 yillik evliyiz esimle 4 yil vajinismus olarak gecti sonunda tedaviyle duzeldik ve 5 yilin sonunda ogluma hamile kaldim🤲 dogumdan ve alttan muayeneden cok korkuyorum insallah bende sizin gibi sorunsuz atlatirim 🤲❤
AyseYldz Poncik77 hic korkmayın ben yaptiysam inanin herkes yapar doktorun elini gitmesine musade etmemistim ilk muayenede ama Allah sabrini veriyor
AyseYldz __meczup__ 2 parmak 3 cm acilmayla basladi ama 4 cm den sonra cocugun durusundan acilmam ilerlemiyordu ebe alttan oynayinca ve egzerszlerle acilmam ilerledi
AyseYldz Ftma_izmr kendi Ftma_izmr yediklerimizden ictiklerimizden mi bilmiyorum ama kimsenin kolay kolay kendi sancisi gelmiyor. Suni sanci aldiginiz zaman basta hic bir sey yok cok hafif aralikli sanci oluyor bebek asagi indikce acilma oldukca son zamanlar aci hissetmeye basliyorsunuz ama inanin o sanciyla insanin dogurma istegi artiyor ciksin istiyorsunuz
AyseYldz Perihanmurat53 sizi o kadar iyi anliyorum ki o korkudan ben nasil dogurcam diye agladm kabuslar gordum. Ilk alttan muayenemde moralim bozuldu kac gun kendime gelemedm. Ama simdi diyorum ne kadar yersizmis. Doktorunuzla konusun basta size karsi hassas olursa cekinmemenizi saglarsaniz rahatlarsiniz. Bir de kendinizi yapacagina acimayacagina psikolojik olarak adapte etmeye calisin. Ne olursa olsun ustesinden geliceksiniz insallah. Kolay degil dogum ama Allah yardim ediyor
Nonisa AyseYldz Tebrik ederim anneliğinizi. Birkaç sorum olacaktı benim de suyum az doktorum yatış verebilir 2 3 gün sonra. Açılmanız varmıydı hiç? Kendi sancılarınız nst de çıkıyormuydu ve suni ile Açılmanız ne kadar sürdü? Teşekkürler
AyseYldz Nonisa 2 parmak 3 cm acilmam vardi. Nst de sancim cikmiyordu. Suni sanci ile basladim. Benim bebegin yuzunun ters olmasi nedeniyle 6 saate dogurdum. Ama kisiye gore degisiyor benim yengem1 cmle girdi 1saattte acilmasi 10 cm e ulasmisti. Arkdasm 18 saate dogurdu. Hic belli olmuyor acilma isleri insallah acilmaniz hizli ilerler
Canannncan AyseYldz hayırlı uğurlu olsun bebişiniz Allah analı babalı büyütsün inşallah 🤲🏻☺️ Bende bugün çatı muaynesi oldum ve gerçekten çok acıdı. Bir ümitsizliğe düştüm bende bu böyleyse doğum nasıldır diye. Doktorumda gaza getirmek yerine yapamam diyosan sezeryan ol deyince moralim baya bozuldu ki kendime çok güveniyodum. Sizce çatı muaynesi acısıyla buna karar vermek doğrumu
AyseYldz Canannncan kesinlikle cati muayenesine gore karar vermeyin ben ortaligi yiktim bagirdim dusunun hatta doktoruma siz emin misiniz benim yapabilcegime daha parmaga dayanamiyorum cocuk nasil cikcak dedim. Benim doktorum normal dogum taraftari bana dediki dogum aninda sanciyi kaldir yeter o an cocugu ordan cikarken hissetmiyceksin cidden oyle oldu alttan kestide ben makasi bile hissetmedim. Doktorunuzun size cesaret vermesi lazim
Giizmnr Canannncan aynısını dün ben yaşadım çatı da bağırdım ilk defa yaşadım doktor yapamıcaksan beni de kendini de yorma dedi zihinde hazırlaman lazım kendini normal doğurcam demeyle olmuyo dedi aşırı korktum doğum da böyle napcam bilmiyorum
Ftma_izmr AyseYldz gönül ister kendi sancımızla doğum yapalım ama son çare inş suni olsun demek o ağrıyla ıkınma küvveti oluyor ay inş su gibi gelir bebişler
Perihanmurat53 AyseYldz insalllah kolay gecer 🤲 her gun doğumu düşünüyorum daha 4 ay var ama psikolajik olarak kendimi hazirlamaya calisiyorum o ortama😣
Canannncan AyseYldz aslında normal doğum yanlısı olmasıyla tanınan bir bayan ssvd bile yapıyo o yüzden 1 saatlik yol gidiyorum ona ama bilmiyorum niye öyle dedi. Benim o anda vazgeçip sezeryan istememem için baştan uyardı heralde ama şevkimi kırdı 😔
AyseYldz Canannncan hic sevkiniz kirilmasin eger bebisinde sizinde sezeryenlik bir durumu olmazsa kendinize guvenip normal tercih edin zor ama ustesinden geliniyor
Usluglhn AyseYldz gozunuz aydin saglikla buyutun insallah. Bebek kanala inmemis mi yani birde yönü tersmis derken nasil duruyormus karniniza mi bastirdilar asagi insin diye
AyseYldz Usluglhn bebegin yuzu yanlis yonde dediler kanala girmemis demekki egzersizlrrle ikinmalarla el kontrolleriyle indi ebemin ve doktorumu dinledim surekli. Karina bastirma olmadi