Sueda29 Bunu hastaneye değil de doktora bağlıyorum ben. Annemin son hamileliğinde özelde bir doktor, tak diye, “Bu bebeğin kafası yok, engelli.” demişti anneme. Sonra babam başhekimle görüşüp görevden aldırmıştı kadını. Doktor diyoruz ama hepsi de tecrübeli, bilgi sahibi olamayabiliyor. Ben devlete gidiyorum ama doktorumdan çok memnunum mesela. Bana herkeste erken başlatılan ilaçlar konusunda aceleye gerek olmadığını, nedenlerini vs. tek tek açıklıyor. Ne sorsam güzellikle yanıtlıyor beni. Mesela özelde de ben son sınıf bir dişçiye denk gelmiştim üniversitedeyken. Bana bakan dişçi de mezun olacaktı, sınıf birincisiymiş meğer. Ama gel gör ki dikişleri ağzımda bırakmıştı. Görememiş beyefendi ki aynadan bakınca ben bile görebiliyordum iplerin yerini. Yanındaki kız, “Mukozayı almayacak mısın?” diye sormuştu. “Onu nasıl alayım?” falan diyordu. Anormal biriydi. Böyleleri bir de birincilikle mezun ediliyor, ben anlam veremiyorum gerçekten. Kendi doktoruna güveniyorsan başkasını arama derim. Hele geceleri acillerdeki asistanlara hiç güvenme bu konuda. Adı üstünde asistan. Tecrübesiz oluyorlar birçok konuda. Devlette ultrason cihazları da iyi değil. Benim doktorum her muayenesinde söylüyor bunu.